Головна » 2010 » Квітень » 27 » У Маріуполі проходить 2-ий тур шкільної Євроолімпіади до Всеукраїнського Дня Європи-2010
22:38
У Маріуполі проходить 2-ий тур шкільної Євроолімпіади до Всеукраїнського Дня Європи-2010
Місяць відділяє Маріуполь від Всеукраїнського Дня Європи 29 травня 2010 р.
Ліга "ДИПКОРПУС", що наполегливо виборювала для рідного міста право приймати широкоформатне свято, прагне,а би День Європи-2010 був не одномоментною подією, а підтримував атмосферу святкування якнайдовше.

З цією метою самому святкуванню традиційно передуватимуть численні заходи від пізнавального квесту "ЄвроМарін" до тематичного турніру з "Євро-Брейн-Рингу".
 

Одна з таких подій Ліга "ДИПКОРПУС" проводить 27 квітня 2010 року на базі та за підтримки Маріупольського державного гуманітарного університету. Це фінал Маріупольської шкільної олімпіади - щорічного захоплюючого змагання, яке покликано поширювати знання про країни Європи та Євросоюз, а також ознайомлювати шкільну молодь з професією фахівця з міжнародних відносин.
 

Колектив маріупольської штаб-квартири Ліги "ДИПКОРПУС" під керівництвом Олени Іванців і Тетяни Касьян напрацював низку надцікавих конкурсних завдань. На першому етапі, що проходив у школах Маріуполя учасники мали справу із тестовими завданнями, що вимагали знання не лише сухих фактів, а і візуальне знайомство з обличчями провідних політиків, митців, громадських діячів, символікою країн ЄС та писали тематичні світоглядні есе про Європу.

У другому турі, що збирає фіналістів з бл. 20 загальноосвітніх закладів Маріуполя, на них чекають ще більш креативні завдання аж до мистецької інсталяції на євротематику.
 

Результати Маріупольської євроолімпіади незабаром дивіться на сайті Ліги "ДИПКОРПУС" - www.dipcorpus.at.ua
 

Усі переможці будуть урочисто нагороджені на сцені Маріупольського Євромістечка у компанії дипломатичних діячів та зірок естради.
 

Директор департаменту євроінтеграції Ліги "ДИПКОРПУС"
Доценко Світлана Олександрівна

dipcorpus-mdgu@ukr.net  

Категорія: День Європи - Маріуполь - 2010 | Переглядів: 797 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0