Головна » 2009 » Грудень » 19 » «ЖИВА БІБЛІОТЕКА» ВПЕРШЕ У ЗАПОРІЖЖІ!
23:35
«ЖИВА БІБЛІОТЕКА» ВПЕРШЕ У ЗАПОРІЖЖІ!

12 грудня 2009 в Запорізькому Інституті Економіки та Інформаційних Технологій відбулась перша у Запоріжжі «Жива Бібліотека» - бібліотека, книги в якій – люди. Ініціатором реалізації цього проекту у м. Запоріжжі став волонтер Корпусу Світу Ларрі Раффеті.
Формат «Живої Бібліотеки», який вперше використали в Данії, є надзвичайно популярним у країнах Європи. Такі проекти покликані сприяти комунікації громади загалом та окремих соціальних груп, що відчувають тиск дискримінації або негативних стереотипів. На сьогодні в Україні «ЖБ» проводились лише кілька разів та щоразу привертали чимало щирої уваги.

У Запоріжжі захід зібрав 11 «книжок» та близько півсотні «читачів». Серед «книжок» - студенти з країн Близького Сходу, Індії, Нігерії, лідери вірменської громади м. Запоріжжя, волонтери Корпусу Світу – кожна зі своєю унікальною історією, надзвичайно дружелюбна, відкрита для спілкування та чуйна до «читачів». «Читачі» ж – студенти та молоді люди, що цікаві до інших культур, історій та особистостей. Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» також взяла участь у заході.
Жоден із учасників не залишився байдужим до креативного підходу сучасної «бібліотеки» та висловив вдячність і сподівання на поширення подібних цікавих неформальних зустрічей і надалі.

Уповноважений представник
Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС"
у м. Запоріжжі
Горбачова Ірина Андріївна
е-пошта: dipcorpus-zp@ukr.net
www.dipcorpus.at.ua

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 807 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0