Головна » 2011 » Березень » 25 » ЗВЕРНЕННЯ ЗАСТУПНИКА МІНІСТРА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ п. ДІМІТРІОСА ДОЛЛІСА З НАГОДИ НАЦІОНАЛЬНОГО СВЯТА ГРЕЦІЇ – РІЧНИЦІ 25 БЕРЕЗНЯ
17:08
ЗВЕРНЕННЯ ЗАСТУПНИКА МІНІСТРА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ п. ДІМІТРІОСА ДОЛЛІСА З НАГОДИ НАЦІОНАЛЬНОГО СВЯТА ГРЕЦІЇ – РІЧНИЦІ 25 БЕРЕЗНЯ
ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ ГРЕЦІЇ п. ДІМІТРІОС ДОЛЛІС Річниця початку боротьби за незалежність 25 Березня - день, коли відзначається і велике релігійне свято Благовіщення Пресвятої Богородиці - знову оживляє в нашій пам’яті героїчних борців, які, з самопожертвою і самозреченням, віддали своє життя, втілюючи в реальність мрії про звільнення нашої батьківщини після віків рабства.
Боротьба за свободу із значно переважаючим у військовому плані супротивником та в негативно, на початку, налаштованому оточенні стала переможною тому, що поневолені греки, спільно з Еллінізмом діаспори, боролись об’єднані й солідарні під знаменом вищої мети – завоювання гідного і незалежного життя для себе, але, головне, для наступних поколінь.

Роль Еллінізму зарубіжжя була настільки ж вирішальною, як і тих, хто змагався на полі бою. Основи для початку Революції були закладені світлим розумом греків діаспори, просвітителів, «Філікі Етерії» - людей, які мріяли про утворення вільної Греції. Але й коли вже точилась Боротьба, греки зарубіжжя, багато з яких були готові віддати життя на бойовищах поневоленої батьківщини, зміцнили своєю присутністю філеллінізм за кордоном й чинили вплив на уряди країн, в яких жили, чим рішуче сприяли звільненню. Об’єднані й солідарні, поневолений Еллінізм і греки діаспори розірвали кайдани рабства й заклали основи для створення сучасної вільної грецької держави.

Сьогодні, коли батьківщина знаходиться на кризовому перепутті, перед критичними рішеннями і вибором, які визначать її шлях на наступні роки, роль греків зарубіжжя залишається настільки ж важливою. Ваше процвітання й успіхи в країнах, які вас гостинно прийняли, ваші працелюбність і моральність підносять авторитет Греції в місцях вашого проживання й сповнюють нас гордістю. Але понад це ваші особисті й колективні досягнення в місцях проживання зміцнюють і збагачують зв’язки нашої країни з країнами, які вас прийняли, та посилюють наш міжнародний імідж – що, із зрозумілих причин, сьогодні набуває ще більшої вартості.

Боротьба за здобуття і, головне, за збереження свободи є тривалою, й у ній уроки 1821 року направляють і надихають нас. Як тоді, так і зараз нерозривна єдність Еллінізму по всьому світові є визначальним чинником і необхідною умовою для успіху всіх спільних зусиль, які докладаються для подолання труднощів.
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 454 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0