[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Форум » СВІТОВІ ДИСКУСІЇ » Світ на долонях » КОСОВО! (Проголошено незалежність Косового - які будуть наслідки?)
КОСОВО!
nataliДата: Четвер, 21.02.2008, 18:36 | Сообщение # 31
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Незалежність Косово - це справа народу, який населяє цю землю.
А відносно Криму, то там проблема не з татарами, а з росіянами, які ніяк не можуть угамуватись після прийняття Україною незалежності. А у татарів радянська влада забарала рідну землю, розорила сімї і родини, позбавила батьківщини. І те, що вони і понині не мають, де поселитись є вкрай несправедливим. Не татари приватизували Крим, а росіяни!!!
Natali
 
SvitlychnyiДата: Четвер, 21.02.2008, 18:59 | Сообщение # 32
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 8
Репутация: 0
Статус: Offline
Приватизували Крим не росіяни, а спритні ділки, яким побоку національні ознаки...аби у Криму була більшіть етнічних українців, все одно ніхто б не віддав ЮБК під татарські села!
Тут криза більше морального плану.
Те саме і у Косовому - албанці створили нестерпні умови для існування сербів і цим змусили їх емігрувати фактично на 100 %...
А тепер робляться заяви що вони відкриті до повернення сербів:) це щось на зразок welcome to hell
 
GvimДата: Четвер, 21.02.2008, 20:47 | Сообщение # 33
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 4
Репутация: 0
Статус: Offline
Svitlychnyi,
Вибачте за накал емоцій.
Щодо Косово і те що албанці заставили емігрувати сербів це не є так насправді, адже албанці туди також не рвалися, а їх туди насильно переселяли, як свідчить історія. Крім того, все таки більшість основних посад займають серби, а не албанці. Тому я з Вашим твердженням не згідний. Не так давно в мене була розмова з друзями, які були в Сербії, і самі серби говорять, що не дозволять Косово відділитися, і вони готові взятися за зброю, у разі відділення.

Говорять, що Балкани - це порохова бочка Європи, схоже фітиль вже почали запалювати і скоро буде вибух.

Добавлено (21.02.2008, 20:47)
---------------------------------------------
Svitlychnyi, natali,
Які татари, які росіяни, яка прихватизація???
Основна проблема АР Крим - наявність російського флоту. Ось і все, а витоки шукайте самі+на цьому досить гарно спекулюють політики. smile

 
SvitlychnyiДата: П`ятниця, 22.02.2008, 07:23 | Сообщение # 34
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 8
Репутация: 0
Статус: Offline
Gvim, флот дійсно займає найкращі унікальні бухти, на місці яких розташувався б суперприбутковий морський порт...але більший мінус - безконтрольне розпорядження численним іншим майном флоту з російського боку як на мене.
Може вивести весь флот, а на його місці ідати оселитися татарам:)???

А от щодо сербів - то їх у Косовому навіть у магазини та школи водили конвоєм миротворчих бронетранспортерів - не знаю, які там посади могли серби займати у сучасному Косовому - там їхні діти граються у пісочниці під охороною крупнокаліберних кулеметів - це шо - ідилія? Саме це я і вважаю витискуванням з Косового сербів.

Добавлено (22.02.2008, 07:23)
---------------------------------------------
Доброго ранечку! Бачте, Естонія, яка сама не переділить болота з Росією , вже заявила шо Сербія має чинити "як вся Європа" і визнавати швиденько Косове.
Це схоже на: як, ти ще не бачив той фільм - ну ти тупий!!, як ти не жував ту жвачку - ну ти тупий!! так і з Косовим - визнавати його може стати модним..а хто не визнає - той відсталий та проросійський..Що-що, а штампи та ярлики навішувати у політиці дуже природно.

Сообщение отредактировал Svitlychnyi - Четвер, 21.02.2008, 20:56
 
BorysphenДата: П`ятниця, 22.02.2008, 16:20 | Сообщение # 35
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 6
Репутация: 0
Статус: Offline
Вітаю всіх форумчан! smile
Щодо варіантів "замороження" сецесії Косово. Gvim, я вже писав, що усі 4 варіанти практично нездійсненні. До того ж, щоб скористатися хоча б одним з них, необхідно, щоб були відкликані вже наявні визнання. (Я розумію, що це буде легко Афганістану, він і Чечню у свій час визнав незалежною cool , а як щодо інших?) З наведених варіантів перші два є найбільш бажаними, а 3 і 4, нажаль, найбільш реальними, адже на компроміси найближчим часом розраховувати марно.
Я не знаю, чи Ви, Gvim, великий сербофіл, але мені, наприклад, байдужа доля Косово, аби лише ця доля була мирно узгоджена між косоварами та сербами; так, як незадовго до цього з сербською стороною була узгоджена доля Чорногорії.
Весь прикол у тому, що Косово заклало прецедент, коли належність території певної держави вирішується без участі уряду цієї держави.
Хочу також заспокоїти Вас, Gvim: пана Світличного я знаю особисто. Він не збірається розколювати Україну, просто він, як представник Маріупольщини, бачить майбутьнє незалежної соборної української держави за соїм краєм smile

Добавлено (22.02.2008, 16:20)
---------------------------------------------
Наскільки я знаю, безпосередньо в Севастополі татар мало, з них не буде кому освоювати осиротілі по ЧФ РФ бухти. Пустити чи ні туди татар з села - цілком у волі севастопольської міської влади.

Також застерігаю від спрощеного уявлення, що вивід ЧФ з Криму, автоматично знімає з порядку денного культурну, медійну, бізнесову, ... і взагалі, демографічну російську присутність.

 
GvimДата: П`ятниця, 22.02.2008, 19:26 | Сообщение # 36
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 4
Репутация: 0
Статус: Offline
Моє шанування!!!
Borysphen дяую за заспокоєння biggrin

Я не є сербофілом, просто констатую факт розмови.
Щодо Чорногорії то тм прстіше зі сторони релігійного фактору і культурного, як на мене.

Не ярлики красять людину, а вчинки. Тому надіюсь що естонці матимуть це на увазі, а якщо ні то це їх прблеми.

Для українсько-російських двосторонніх відносин слід створити окремі теми, а не піднімати їх тут, бо проблем дійсно багато.

 
PodsolnechkoДата: Вівторок, 04.03.2008, 15:33 | Сообщение # 37
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Я считаю, что Косово необходимо отделиться от гос-ва, не соглашающегося на условия, необходимые для восстановления культурной, социальной и относительной политической независимости.Тоесть им необходима возможность принимать решения относительно своих последующих действий. Что касаеться того, что за ними последует отделение других стран, то по-моему , если существует такая необходимость, то зачем подчиняться чужому(иногда даже противоположному) мнению и перпеть "угнетения над Родиной или над будущем Родины", если можно спокойно,мирно(в хорошем случае) отделиться.Мне кажется, между гос-ми должны существовать демократические отношения.К тому же, насчет размера страны,большинство маленьких стран живут намного лучше остальных намного больших по размеру, тому пример все европейские страны(может это объясняется именно тем, что они европейские, но по-моему размер тоже имеет значение) Люксембург,Ватикан(всего несколько кварталов),Швейцария и т.д.Наверно это это из-за того, что правительство имеет возможность уделить больше внимания, можно сказать,каждому жителю страны(ведь их так, сравнительно, немного smile )Проще говоря, то что у нас выполняют горсоветы, у них стоит на уровне страны (а ещё у нас такая ужасная корупция sad ).Поэтому, кто его знает может жизнь Косова, наконец, наладиться... wink

1234567890
 
12345Дата: Четвер, 13.03.2008, 14:17 | Сообщение # 38
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
КОСОВО ДОЛЖНО БЫТЬ САМОСТОЯТЕЛЬНЫМ ГОСУДАРСТВОМ. ТОГДА ЭКОНОМИКА СТРАНЫ ВОЗРАСТЕТ НА МНОГО. biggrin .И ВСЕТАКИ ЛУЧШЕ БЫТЬ НЕЗАВИСИМЫМ НЕ ОТ КОГО ЛИБО.ИМЕТЬ И РЕАЛИЗОВЫВАТЬ СВОИ ЦЕЛИ(В ПРЕДЕЛАХ РАЗУМНОГО smile )

ДОМ2
 
duxnobisДата: Понеділок, 24.03.2008, 02:05 | Сообщение # 39
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Моя думка така: Косово це є історична земля Сербії, саме там відбувалися важливі історічні події у житті сербів. До того ж, Косово концентрує у собі велику кількість Православних пам"яток. І теперь це віддати ісламістам?? Я розумію, що там 90% населення етнічніх албанців, але ж це не дає ім право руйнувати цервки! А тепер, коли вони отримують незалежність, іх нічого не тримає від продовження вакханаліїї!

Добавлено (24.03.2008, 02:05)
---------------------------------------------
...Мене дратує, що в цій ситуації я нічого не можу здійснити аби відстояти свою думку. Хіба що носити відповидню позицію на одежі. як приклад: http://ultras-fashion.com/index.php?productID=262 але це позерство, як на мене.


Православие или смерть!
 
СвятозарДата: Вівторок, 25.03.2008, 11:21 | Сообщение # 40
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline

Косово

Проголошення незалежності Косово більшість неупереджених аналітиків вже охрестили подією, яка здатна «підірвати» світовий устрій, посіяти кривавий хаос локальних конфліктів та стати передвісником третьої світової війни.

Косово було центром утворення сербської державності.Битва, що відбулася на Косовому полі в 1389 році між православними сербами та мусульманами-турками, подвиги сербських воїнів, сприяли становленню національної самосвідомості сербського народу.
Аж до XVII-XVIII століть слов'яни становили переважну більшість населення Косова. Албанці нарощували свою присутність у краї поступово — після декількох невдалих повстань проти турецького панування, рятуючись від різанини, серби десятками тисяч тікали з краю. На їхнє місце переселялися одновірці турків — албанці-мусульмани.
В XX столітті кількісному ростові албанського населення Косова і Метохії сприяла і демографічна ситуація. Як результат- в автономному краї Косово до 1999 року з 2-мільйонного населення серби становили близько 300 тисяч.

В 1999 році агресія НАТО проти Югославії призвела до фактичного відчуження Косова і Метохії від Югославії та Сербії. Косово перетворилося практично на моноетнічний албанський регіон. Після численних нападів албанських бойовиків, що відбувалися за потурання натовців, серби, побоюючись стати жертвами етнічних “чисток”, масово полишили багато районів краю. Усього з Косова виїхало 200 тисяч сербів - 2/3 сербського населення Косова.

Наразі хотілося б спробувати об’єктивно подивитися на цю проблему, розібратися в усіх «за» та «проти» саме з точки зору пересічного українця. Отож спочатку – чому українці повинні бути проти:
1) визнання незалежності Косово означає дозвіл на «відрив» від Сербії 15% її законної території – споконвічних сербських земель, що буквально всіяні сербськими храмами та історичними пам’ятками, які тепер демонстративно знищуються мусульманами-косоварами. Це несправедливо.
2) У світі не існує жодної абсолютно мононаціональної держави. Тобто визнання незалежності Косово створює прецедент, що загрожуватиме кожній країні світу! Відтепер кожна нація, народність або плем’я отримують повне право боротися за власну державну незалежність усіма можливими способами. Світ вмиється кров’ю.
В зв’язку з цим українцям потрібно пам’ятати про Крим (татари), Буковину (Румуни), Закарпаття (Угорці, Підкарпатські русини). Також слід мати на увазі грошовитих пацюків, які полюбляють збиратися у Сєвєродонецьку.
3) Проголошення незалежності Косово святкується усім мусульманським світом як власна перемога. Не менше тішаться і ліберали-глобалізатори, що впевнено, згідно продуманого плану, ліплять з народів світу однорідну денаціоналізовану споживацьку біомасу. Вони чудово розуміють, що слов’янські народи – останні, хто здатен чинити спротив втіленню в життя їх антилюдських задумів. Тому бездієве споглядання слов’янської України за трагедією слов’янської Сербії – це ні що інше, як зрада власної крові, зрада власного майбутнього.
З цього приводу одразу згадується анекдот про старого вірменина, який помираючи заповідає дітям «Бережіть євреїв». «Але чому?», - питають його вкрай здивовані діти. «Бо коли переб’ють євреїв, візьмуться за нас», - сумно відповів старий. Сербів вже добивають…

Закони об’єктивності вимагають перейти тепер до розгляду та аналізу причин, через які українці могли б бути за визнання Косово як незалежної держави. Але таких причин просто не існує. Шкода від утворення держави косоварів для України є очевидною, а його можливі наслідки - максимально загрозливими. І тому ратувати за таке визнання у нас в державі можуть або лише ліберали-демократи, чий розум вже давно зжерли жадоба та брехня, або псевдонаціоналісти, котрі Росію, яка в даному випадку зайняла жорстку позицію на боці Сербії, ненавидять більше, ніж люблять власну Україну. І якби хоч якось нашкодити москалям – і Косово визнають, і в НАТО вступлять, і чорту Україну продадуть.

Ми, представники Характерного козацтва, твердо переконані в тому, що наші думки щодо проблеми Косово повністю поділяє переважна більшість українців. Але чи цікавлять ці думки нашу владу? Очевидно, що ні. У такому разі – навіщо нам така влада? Але це вже тема іншої розмови.
Лютояр

http://kozaky.org.ua/index.htm?id=92

 
МаттернихДата: Четвер, 08.10.2009, 14:31 | Сообщение # 41
Рядовий
Группа: Користувачі
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Для суждения считать ли Косово этнически обособленной частью или одним целым с Сербией,необходимо принять во внимание их историческое развитие,что в целом,может поставить под вопрос вмешательство в "процесс отделения" других стран и чьи выгоды в большей мере выражены в споре.... Я считаю,что беря во внимание генотип людей населяющих Косово-и их явную принадлежность к сербам и которые относительно геополитической концепции уже в составе Сербии-независимость для них,то же,что признать Тибет свободной и суверенной страной.Если бы мне дали рычаги управления геополитикой,я бы: -Сделал духовной столицей Черногории,Албании и в первую очередь Сербии,-город Печ.;-Территорию Косово считать как она и является-"Автономная республика Косово";-Территорию двух областей Метахии отвести к Албании,что ослабит конфликт путем прекращения вмешательства отдельных субъектов.Город Печ-считать сербским в составе Автономного края Косово.Этнически часть Метахии на 80%состоит из албанцев,хотя боролась за эти территории в период Балканских войн-Черногория.Конечно,пересечение интересов в период распада Югославии или Федеративной народной республики Югославия очень разные,со времени установления партийных отношений в дело обособления вступали разные политические группы-коммунисты,социалисты,демократы-нужно признать исход противоборства в пользу Сербии,именно она,из всего количества претендентов на край Космет установила свои государственные права,обеспечив их нормативно-правовыми актами и Конституцией,чего не сделала-например Албания,что доминирует в Метохии.Еще один момент в этой,казалось бы сложной геополитической ситуации:-многие государства содержат в себе автономные субъекты и уже давно установили в них свою авторкию,вот и весь шум,никто не хочет чтобы этн.меньшенства воспряли духом самосознания.Но помните,это не случай с Косметом. Игорь Александрович Чугунов (первый курс МГГУ каф.МО)
 
Форум » СВІТОВІ ДИСКУСІЇ » Світ на долонях » КОСОВО! (Проголошено незалежність Косового - які будуть наслідки?)
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Пошук: