Головна » 2011 » Квітень » 5 » Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 05/04/2011
21:49
Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" - 05/04/2011
Фонд Анни Лінд до 1 липня 2011 року проводить відеоконкурс на тему міграції, різноманітності, інтеграції та ідентичності
Young people between the ages of 9 and 25 are invited to submit short videos, of one to five minutes in length, expressing their thoughts, experiences, questions and suggestions on migration, diversity, integration and identity, highlighting their realities as well as ideas on developing a peaceful coexistence in diverse cultural and religious contexts, in an international competition supported by the Anna Lindh Foundation.
http://www.enpi-info.eu/mainmed.php?id_type=1&id=24563&lang_id=450
 


Петиция против смертной казни в Беларуси
Беларусь - последняя страна в Европе и на постсоветском пространстве, которая использует смертную казнь. Сегодня, когда все страны Европы и постсоветского пространства отказались от смертной казни, пришло время и Беларуси присоединиться к этому цивилизованному пространству гуманизма, пространству, свободному от убийства государством.
Мы, ниже подписавшиеся, призываем власти Беларуси прислушаться к нашим аргументам и отменить смертную казнь в Республике Беларусь.
http://petition.spring96.org/ru
 


21 ТРАВНЯ У 18 МІСТАХ УКРАЇНИ ВІДБУДЕТЬСЯ СВЯТКУВАННЯ ДНІВ ЄВРОПИ
Мережа центрів європейської інформації України святкуватиме День Європи 21 травня у 18 містах і селищах України. Діяльність мережі підтримує Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження".
http://eu.prostir.ua/news/246354.html
 


Исполнительный комитет Мариупольского городского совета объявляет начало конкурсного отбора мини-проектов местного развития. http://marsovet.org.ua/articles/show/article/803
 


Благодійний піший похід до Чорнобиля
110 км, 24 години, нон-стоп
З метою збору коштів для благодійних фондів, група волонтерів з Посольства Великої Британії разом із колегами з Посольства Франції в Україні здійснить 110-кілометровий похід від центра Києва до Чорнобиля за менш ніж 24 години. Похід розпочнеться з Михайлівської площі у п’ятницю 22-го квітня.
http://ukinukraine.fco.gov.uk/uk/news/?view=News&id=572003382
 
 
7 квітня, о 19-00 в Будинку вчених (вул. Володимирська 45-а) в рамках проекту «Публічні лекції «Політ.ua» за підтримки Посольства Франції в Україні відбудеться лекція академіка Академій аграрних наук Франції, Росії і України, радника правління сільськогосподарської групи INDEXBANK Cr?dit Agricole Group (Франція) Жан-Жака Ерве. Тема лекції: "Чи потрібно відміняти мораторій на продаж землі? І, якщо так, то коли і як"?" Лекція відбудеться 7 квітня в Будинку вчених (вул. Володимирська 45-а, в арку будинку з каріатидами навпроти другого виходу зі станції метро «Золоті ворота», з вул. Володимирської). Вхід вільний.
У додатку до цього листа дивіться афішу лекції.
Анонс лекції та додаткову інформацію дивіться на сайті Політ.ua http://polit.ua/news/2011/04/01/erve.html  


Представництво Фонду ім.Гайнріха Бьолля в Україні запрошує Вас на відкриття пересувної виставки "Вулиця Ентузіастів"(26.04. - 03.05.2011) та міжнародну конференцію "Чорнобильська катастрофа - 25 років потому. Сучасний стан та майбутнє атомної енергетики в Європі" (27.04.2011).
Обидва заходи відбудуться у приміщенні Інституту проблем сучасного мистецтва за адресою вул. Щорса, 18д, Київ. Пересувна виставка "Вулиця ентузіастів", яка проїде Європою і буде показана в Берліні, Києві, Варшаві, Брюсселі, Фрайбурзі та Гартові, покаже, які наслідки мав і може ще мати в майбутньому "атомний ентузіазм". Відкриття виставки - 26 квітня о 15:00. Конференція "Чорнобильська катастрофа – 25 років потому. Сучасний стан та майбутнє атомної енергетики в Європі"має на меті зібрати українських та міжнародних експертів та експерток у галузі атомної енергетики та екології і дати відповідь на питання: чи дійсно атомна енергетика є технологією майбутнього?
Початок конференції – 27 квітня о 10:00. Робочими мовами усіх дискусій будуть українська та німецька/англійська з синхронним перекладом.
З повною програмою заходів Ви можете ознайомитися за посиланнями:
 

ДНІ ЛИТОВСЬКОЇ АРХІТЕКТУРИ В УКРАЇНІ
25 березня - 7 квітня 2011 року Посольство Литовської Республіки в Україні, Каунаське відділення Спілки архітекторів Литви та шоурум дизайнерського світла LUXON вперше представляють «Дні литовської архітектури в Україні». В рамках проекту буде показана виставка Houses.lt в шоурумі "LUXON" (Київ, Московський пр-т, 26).
Також відбудуться три майстер-класа майстрів литовської архітектури Гінтараса Бальчітіса «OBJECT and SITE» (25.03.11. шоурум LUXON), Одрюса Амбрасаса «SPACE and FORM» (26.03.11. шоурум CERAMIC FASHION, «Домосфера», Столичне шосе, 101) та Альгімантаса Канчаса «MODERN PLANNING» (27.03.11., шоурум "Концепт ТИ”, вул.Сагайдачного,12). Куратори проекту в Україні – Гінтарас Бальчітіс, Габриелє Жайдіте, Олександра Герасимова.
Вхід на виставку – вільний.
http://luxon.com.ua/2011/03/dni-litovskoy-arhitektury/
 


Нова рубрика „Запитання Послу”
Відтепер на інтернет-сторінці Посольства Німеччини Ви можете знайти нову рубрику: „Запитання Послу”. Тут Ви зможете електронною поштою надіслати Послу д-ру Гансу-Юрґену Гаймзьоту запитання щодо Німеччини, України чи Європейського Союзу. Вибрані запитання, на які даватимуть відповідь (в разі потреби - після редакційної обробки), разом з відповідями оприлюднюватимуться на веб-сторінці Посольства в Києві.
http://www.kiew.diplo.de/Vertretung/kiew/uk/02/Botschafter/Fragen__An__Botschafter/Fragen__An__Botschafter.html
 


Розпочався конкурс „dena Energy Efficiency Award 2011”: підприємство-переможець може отримати премію 30.000 євро
Київ, 21.03.2011. До 15 липня 2011 року підприємства промислової і виробничої сфер можуть подати заявки на участь у конкурсі „dena Energy Efficiency Award 2011”. Нагороди очікують на підприємства, що реалізували інновативні та зразкові проекти з підвищення енергоефективності.
http://www.kiew.diplo.de/Vertretung/kiew/uk/04/Meldungen__Wi__2011/dena__energy__effieciency__award__2011.html
 


Міжнародна парламентська стипендія (МПС) на 2012 рік
Київ, 15.03.2011. Українські випускники вузів з дуже добрими знаннями німецької мови можуть подавати заявки до Посольства Німеччини у Києві на отримання стипендії Німецького Бундестаґу в Берліні.
http://www.kiew.diplo.de/Vertretung/kiew/uk/03/AI__2011/ips__2012.html
 


7-і Літні курси словацької мови і культури 2011
Посольство Словацької Республіки в Україні інформує, що в Центрі мовної та фахової підготовки – мовному центрі Панєвропейського інституту (PEVS), колишнього Братиславського юридичного інституту, в період 4 – 22 липня 2011 року проходитимуть 7-і Літні курси словацької мови і культури 2011 для іноземців.
Невід’ємною складовою є також насичена і цікава культурно-пізнавальна програма (словацькі народні традиції, прогулянки і подорожі, екскурсія по Словаччині, спортивні і культурні заходи тощо – отримати більш детальну інформацію Ви можете тут http://www.uninova.sk/cjop/src/summer_school.php ).
 

ЛІТНІ КУРСИ СЛОВАЦЬКОЇ МОВИ – SAS 2011
Посольство Словацької Республіки в Україні інформує, що 47-і літні курси словацької мови і культури STUDIA ACADEMICA SLOVACA (SAS) відбудуться 31. 07. - 20. 08. 2011 в м. Братиславі. Організовує та проводить SAS Центр словацької мови як іноземної Філософського факультету Братиславського Університету ім. Коменського.
Останній день прийому заявок - 15 травня 2011 року. Більш детальна інформація на www.fphil.uniba.sk/sas
 


Анонс конкурсу на участь у 3-ій міжнародній літній школі з соціальних наук в Україні
Втретє поспіль, Посольство Франції в Україні зі своїми партнерами з України (Часопис "Україна Модерна", Докторська школа Національного університету "Києво-Могилянська академія" та Національного університету "Острозька академія"), з Франції (Вища школа соціальних студій (EHESS) та Французько-російський центр досліджень з гуманітарних та соціальних наук у Москві) та з Канади (Кафедра українських студій Оттавського університету організують літню школи з соціальних наук для аспірантів та молодих науковців з усього світу.
Цього року школа відбудеться з 4 до 10 липня в місті Острог.
Тема цьогорічного заходу : "Радянська спадщина та пострадянські практики : економіка, політика та повсякденне життя".
Робочою мовою школи буде англійська.
Остання дата подання кандидатури 15 квітня 2011 року.
http://ambafrance-ua.org/france_ukraine/spip.php?article1813
 


ДНІ ШВЕЦІЇ В ОДЕСІ 7-8 квітня 2011
http://www.swedenabroad.com/SelectImageX/253664/poster.pdf
 


Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень запрошує активних молодих громадян України взяти участь у «Третій Всеукраїнській Школі аналітики».
Мета школи – покращити навички аналітичної діяльності молодих фахівців-аналітиків. В рамках школи будуть висвітлені теми: «Аналітичні центри», «Соціологічні дослідження», «Економічна аналітика», «Громадська експертиза», «Регуляторна політика», «Аналіз політики».
http://ngonetwork.org.ua/2011/04/tretya-vseukrajinska-shkola-analityky/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+ngonetwork+%28ngonetwork%29
 


Програма «Перший крок до успіху - 2011» розпочинається!
Шановна пані, якщо ви маєте лідерські здібності, бажаєте приносити користь своїй громаді та шукаєте можливості для особистісного розвитку, запрошуємо вас спробувати свої сили та зробити перший крок до успіху.
Ми переконані, що молодь відіграє особливу роль в житті країни. Саме тому програма «Перший крок до успіху» покликана надати поштовх, сприяти розвитку та підтримати дівчат, які хочуть приносити користь своїм громадам, але мають мало можливостей, знань і досвіду, щоб реалізувати свої таланти.
http://portal.uwf.kiev.ua/index.php?page=articles&id=45
 


"Images of Power / Representations of the Past” Conference, Vienna
Deadline: 30 April 2011
Open to: graduate students of all disciplines, anyone interested
Dates and Venue: 7 – 8 2011, University of Vienna
Costs: travel and accommodation expenses for candidates with accepted presentations will be covered up to a limited amount
http://www.mladiinfo.com/2011/04/05/%E2%80%9Cimages-of-power-representations-of-the-past%E2%80%9D-conference-vienna/
 


Committee of the Regions Traineeships
Deadline: 8 April 2011
Open to: university degree holders, EU or candidate country citizens under 32
Monthly Grant: 1.000 EUR
Duration: 5 months
Each year, the Committee of the Regions (CoR) provides a limited number of internships for young citizens, from Europe and elsewhere, offering them the opportunity to acquire work experience in a European institution.
Each year, the Committee of the Regions offers young university graduates a limited number of five-month traineeships (stages). These training periods involve work experience in one of the Committee of the Regions’ services, and run from 16 February until 15 July (spring traineeships) or from 16 September until 15 February (autumn traineeships).
http://www.mladiinfo.com/2011/04/05/committee-of-the-regions-traineeships/
 


V Международный форум от науки к бизнесу «Современные подходы взаимодействия ВУЗов с наукоемким бизнесом»
Город: Санкт-Петербур
Дедлайн: 10.04.11
Дата начала: 05/11/2011 - 00:00
Дата окончания: 05/13/2011 - 23:59
Область наук: Сельскохозяйственные; Медицинские; Химические; Компьютерные; Экология; Экономические; Педагогические; Технические; Науки о Земле; Нанотехнологии; Физико-математические; Социологические;
Тип конференции: Международные;
http://www.science-community.org/ru/node/2250



Международная конференция (очно-заочная) "Международные практики высшей школы для образования, науки и бизнеса"
Страна: Россия
Город: Kursk
Дедлайн: 17.04.11
Дата начала: 04/21/2011 - 00:00
Дата окончания: 04/21/2011 - 23:59
Содержание конференции:
1. Двухуровневая система образования (бакалавриат, магистратура): видение, тенденции, опыт.
2. Международные программы обмена учеными, специалистами и студентами – ступень к новым горизонтам образования и бизнеса.
3. Единое информационное пространство и способы взаимодействия в нем (международные симпозиумы, конференции, семинары, Интернет).
http://www.science-community.org/ru/node/2916
 


Законодательство об альтернативной процедуре урегулирования споров с участием посредника (медиации): опыт, проблемы, перспективы
Страна: Россия
Город: Санкт-Петербург
Дедлайн: 20.04.11
Дата начала: 05/26/2011 - 00:00
Дата окончания: 05/26/2011 - 23:59
Область наук: Юридические;
Тип конференции: Международные;
На конференции предполагается обсудить вопросы, связанные с реализацией указанного закона, проблемами, которые могут возникнуть, его перспективами в России. Предполагается обсудить также международный опыт реализации института медиации, его положительные и отрицательные стороны.
Кроме того, предполагается обсудить проблему социокультурного конфликта в современном глобальном мире, пути и методы их предотвращения и разрешения.
http://www.science-community.org/ru/node/2889
 


IV Всеукраїнська наукова конференція студентів та молодих вчених «Актуальні проблеми розвитку фінансово-кредитної системи України»
З метою підвищення рівня підготовки фахівців економічних спеціальностей факуль-тет економіки інституту "Вища школа економіки та менеджменту” ДНВЗ "Донецький національний технічний університет” та асоціація професіоналів "Фінансист” 19-20 трав-ня 2011 р. проводять Четверту Всеукраїнську наукову конференцію студентів та молодих вчених "Актуальні проблеми розвитку фінансово-кредитної системи України”.
http://www.science-community.org/ru/node/2949
 


V МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «НАУКОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОЦЕСІВ РЕФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ВІДНОСИН В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ»
ТЕМАТИЧНІ НАПРЯМКИ
1.Філософські аспекти суспільних трансформацій в умовах глобалізації.
2.Гуманітарні проблеми соціально-економічного розвитку. Соціологічний вимір економічних реформ.
3.Розвиток людського потенціалу та формування громадянського суспільства.
4.Трансформація моделей національного економічного розвитку в умовах глобалізації. Стратегічні шляхи розвитку науково-технічного та технологічного потенціалу України.
5.Оптимізація фінансових механізмів становлення ринкової економіки. Напрямки вдосконалення облікової та податкової політики.
6.Теоретичні та прикладні аспекти менеджменту та маркетингу.
7.Україна та СОТ: нова стратегія співробітництва.
http://www.science-community.org/ru/node/2952
 


Всеукраинская научно-практическая Интернет-конференция преподавателей, аспирантов и студентов «Правовые проблемы современности: теория и практика»
Работа конференции организуется по следующим направлениям:
1.Социально-правовые аспекты развития современного общества;
2.Теория и история права и государства;
3.Уголовное право, криминология, уголовный процесс, криминалистика;
4.Проблемы административного права и процесса;
5.Проблемы гражданского права и процесса;
6.Проблемы гражданского и семейного права;
7.Проблемы ювенальной юстиции:
8.Проблемы правового обеспечения образовательной деятельности;
9.Трудовое право, право социального обеспечения.
http://www.science-community.org/ru/node/2941
 


Международная научная Интернет-конференция молодых юристов «Новейшие научные исследования государства и права – 2011»
Интернет-конференция молодых юристов «Новейшие научные исследования государства и права – 2011» состоится 22 апреля 2011 года на базе Николаевского комплекса НУ «ОЮА» в городе Николаеве, Украина. На конференции будет обсуждаться широкий спектр вопросов истории, становления, современного состояния и перспектив развития современного права и оптимизации функционирования государственных учреждений в условиях глобализации.
http://www.science-community.org/ru/node/2930
 


Международная научная конференция «Теоретические и практические аспекты научных исследований» (Міжнародна наукова конференція «Теоретичні та практичні аспекти наукових досліджень») – для всех групп.
Срок регистрации, подачи докладов (тезисов) и оплаты за участие в конференции до 26 апреля (включительно).
http://www.science-community.org/ru/node/2447
 


КОНКУРС НА УЧАСТЬ У ШКОЛІ ПРОФЕСІЙНОЇ ЖУРНАЛІСТИКИ «НОВА УКРАЇНА» У 2011 РОЦІ
14 березня 2011 року розпочато реєстрацію заявок на участь у Щорічній програмі Школи професійної журналістики «НОВА УКРАЇНА». Програма реалізовується в Україні третій рік поспіль і здійснюється Лабораторією законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
http://www.parlament.org.ua/index.php?action=news&ar_id=2263&as=0
 


РОЗПОЧАВСЯ ВІДБІР РОБІТ ДО УЧАСТІ У ДРУГІЙ МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ПАРЛАМЕНТСЬКІ ЧИТАННЯ»
Лабораторія законодавчих ініціатив, Студентське наукове товариство правників «Scholiaris», Факультет правничих наук і Факультет соціальних наук та соціальних технологій Національного університету «Києво-Могилянська академія» проводить Другу міжнародну наукову конференцію «Парламентські читання», присвячену проблематиці парламентаризму. Цьогорічна конференція відбудеться 7-8 жовтня 2011 року у Києві.
http://www.parlament.org.ua/index.php?action=news&ar_id=2262&as=0
 


SOHO Франція – Європейський тренінговий курс для людей, які залучені до реалізації ЄВС проектів
Мережа ресурсних центрів САЛТО та Національна агенція програми "Молодь в Дії" Франції оголошують прийом заявок на участь у тренінговому курсі SOHO Франція, який відбудеться з 14 по 18 грудня 2011 року.
Тренінговий курс розраховано на осіб, які безпосередньо реалізують проекти Європейської волонтерської служби. Учасники повинні мати досвід підготовки та реалізації проектів ЄВС (як мінімум знаходитись у стадії реалізації проекту).
http://yia.org.ua/2011/04/05/SOHO_francja__vropejjskijj_trenngovijj_kurs_dlja_ljudejj_jak_zaluchen_do_realzac_vs_proektv.html
 


Тренінговий курс "Європейське громадянство" в Великій Британії
Мережа ресурсних центрів САЛТО та Національна агенція програми "Молодь в Дії" Великої Британії оголошують прийом заявок на участь у тренінговому курсі "Європейське громадянство", який відбудеться з 27 листопада по 4 грудня 2011 року в Великій Британії.
До участі у тренінговому курсі запрошуються менеджери проектів, молодіжні лідери та молодіжні працівники. Метою тренінгу є підтримка їхнього професійного розвитку покращуючи критичне розуміння європейського громадянства, надаючи можливості дослідити та випробувати його потенціал та створення умов для усвідомлення та інтеграції європейського громадянства в свою роботу.
http://yia.org.ua/2011/04/04/trenngovijj_kurs_vropejjske_gromadjanstvo.html
 


Тренінговий курс "Європейське громадянство" в Румунії
Мережа ресурсних центрів САЛТО та Національна агенція програми "Молодь в Дії" Румунії оголошують прийом заявок на участь у тренінговому курсі "Європейське громадянство", який відбудеться з 31 жовтня по 6 листопада 2011 року в Румунії.
До участі у тренінговому курсі запрошуються менеджери проектів, молодіжні лідери та молодіжні працівники. Метою тренінгу є підтримка їхнього професійного розвитку покращуючи критичне розуміння європейського громадянства, надаючи можливості дослідити та випробувати його потенціал та створення умов для усвідомлення та інтеграції європейського громадянства в свою роботу.
http://yia.org.ua/2011/04/04/trenngovijj_kurs_vropejjske_gromadjanstvo.html
 


Інформаційні представники Програми "Молодь в дії" в країнах Східної Європи і Кавказу - це представники організацій, які мають досвід реалізації молодіжних проектів та готові на добровільних засадах поширювати інформацію про Програму, надавати допомогу новим організаціям в реалізації проектів у співпраці з іншими інформаційними представниками у своїх країні, а також в рамках робочих груп - з інших країн регіону.
Мережа інформаційних представників Програми "Молодь в дії" відкрита для нових членів. Більше інформації тут: http://www.salto-youth.net/rc/eeca/eecamultipliers/membership/  
Запрошуємо до співпраці!
 

Ярмарок інноваційних бібліотечних послуг та електронного врядування
Ви цікавитеся інноваційними послугами, які пропонують українські бібліотеки? Хочете більше дізнатися про можливості електронного врядування та інші Інтернет-ресурси, які відкривають шлях до потрібної інформації?
Програма «Бібліоміст» запрошує Вас на Ярмарок інноваційних бібліотечних послуг та електронного врядування, який проводитиметься 11 квітня 2011 р. з 10:00 до 17:00 у Національному центрі «Український Дім» у м. Києві.
http://gurt.org.ua/news/events/9977/
 


Тендер на проведення адвокасі кампаній
Оголошується тендер на проведення серії адвокасі кампаній «Технологія адвокасі інтересів громадян в органах місцевого самоврядування (ОМС) шляхом передачі закладів культури в управління громадським організаціям та органам самоорганізації населення (ОСН)» у регіонах з низькою громадською активністю та селах
http://gurt.org.ua/news/grants/9971/
 


Програма підготовки спеціалістів у галузі реабілітації жертв катувань
"Медичний захисту жертв катувань” (Medical Foundation) разом з "Межнародною тюремною реформою” (PRI) и "Брістольским університетом” розпочинає програму підготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів у галузі реабілітації жертв катувань і жорстокого поводження
http://gurt.org.ua/news/trainings/9969/
 


Адвокаційний клуб у Вінниці
8 квітня 2011 року у Вінниці пройде перше засідання Адвокаційного клубу. До участі запрошуються громадські активісти, представники громадських організацій
http://gurt.org.ua/news/events/9961/
 


Презентація програм та конкурсів МФВ у Вінниці
15 квітня 2011 року у Вінниці у приміщенні Центру перепідготовки працівників органів державної влади відбудеться презентація Міжнародного фонду ”Відродження”
http://gurt.org.ua/news/events/9963/
 


Конкурс для журналістів з популяризації культури толерантності
В Криму оголошено конкурс для засобів масової інформації на краще висвітлення міжкультурних відносин, що сприяють утвердженню толерантності в суспільстві. Матеріали приймаються до 11 червня 2011 року
http://gurt.org.ua/news/competitions/9964/
 


Вакансія експерта проекту
Луганська обласна громадська організація «Громадська ініціатива Луганщини» оголошує конкурс на заміщення посади експерту проекту «Органи самоорганізації населення Луганська: перезавантаження» за підтримки програми "Посилення впливу громадянського суспільства” Міжнародного фонду "Відродження”
http://gurt.org.ua/vacancies/9960/
 


Майстер-клас «Психосоціальна допомога в роботі з кризовою особистістю»
6 квітня 2011 року в Інституті соціальної роботи та управління Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова відбудеться майстер-клас «Психосоціальна допомога в роботі з кризовою особистістю».
http://gurt.org.ua/news/trainings/9951/
 

Конкурс "Загітуй волонтера Євро-2012”
Всеукраїнський центр волонтерів – 2012 оголошує конкурс на найоригінальнішу агітаційну листівку для потенційного добровольця Чемпіонату. Агітка може бути у формі фотографії, логотипу, малюнка-сатири або іншої візуальної продукції
http://gurt.org.ua/news/competitions/9955/
 


Посольство Королівства Нідерландів в Україні оголошує конкурс проектів для АР Крим
Конкурс проводиться в рамках програми Матра (трансформації суспільства) і підтримує Європейську спільну ініціативу донорів спрямовану на сталий регіональний розвиток Крим
http://gurt.org.ua/news/grants/9947/
 


Конкурс журналістських робіт "Рік влади Януковича: погляд з Донбасу”
Портал неполітичних новин NGO.DONETSK.UA оголошує конкурс серед молодих журналістів — "Рік влади Януковича: погляд з Донбасу”
http://gurt.org.ua/news/competitions/9946/
 


Збір кращих антикорупційних практик
Про корупцію в Україні, останнім часом говорять і пишуть практично всі і практично повсюди. Але людям вже набридло слухати та читати про корупцію, її обсяги та наслідки. Нам потрібні чіткі та дієві способи протидії та захисту власних прав від корупційного свавілля чиновників.
http://gurt.org.ua/news/competitions/9918/
 


Міжнародна конференція «Стратегії реалізації земельної реформи»
Метою конференції є випрацювання спільної стратегії щодо подальшої реалізації земельної реформи в Україні, враховуючи умови раціонального використання та охорони земель, а також участі громадян у прийнятті рішень в сфері земельних відносин
http://gurt.org.ua/news/conferences/9943/
 


Вакансії асистента та керівника проекту в ПРООН
Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй оголосила конкурс на заміщення посади керівника проекту та асистента проекту:Юридична підтримка бідних верств населення: захист права на землю
http://gurt.org.ua/news/competitions/9936/
 


Вакансія керівника відділу управління грантами
Благодійний фонд Ріната Ахметова "Розвиток України” оголошує конкурс на заміщення вакантної посади керівника відділу управління грантами в Києві
http://gurt.org.ua/vacancies/9931/
 


Юридична допомога для малозабезпечених верств населення
В Донецьку триває проект «Захисти своє право», в рамках якого безкоштовну юридичну допомогу отримують представники малозабезпечених верств населення
http://gurt.org.ua/news/recent/9916/
 



Європейський тиждень енергоефективності
Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує неурядові організації долучитися до загальноєвропейської кампанії та взяти участь у експозиції, що відбудеться в рамках Європейського Тижня енергоефективності
http://gurt.org.ua/news/events/9902/
 


Дебатний турнір для учнів середніх шкіл
Громадська організація «Нове бачення» запрошує усіх бажаючих на дебатний турнір для учнів середніх шкіл, що відбудеться у м. Дніпропетровську.
Загальна тема турніру: "Розвиток космосу в сучасних умовах: переваги та ризики".
Конкретна тема дебатних раундів буде повідомлена 16 квітня. Крім того, дебатні команди будуть сформовані безпосередньо на початку турніру шляхом жеребування, що надасть учасникам можливість навчитися командній співпраці, конструктивному обговоренню поставленої проблеми та шляхам пошуку спільних рішень.
http://civicua.org/news/view.html?q=1590902
 


Тендер на проведення серії мобілізаційних (фандрейзингових) кампаній
Оголошується тендер на проведення серії мобілізаційних (фандрейзингових) кампаній за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Підтримка процесу розвитку осередків громадської активності на базі закладів культури» Інституту соціокультурного менеджменту.
Мобілізаційні (фандрейзингові) кампанії мають бути проведені протягом 10 місяців (орієнтовно червень 2011- березень 2012 року) не менше ніж у 5-ти регіонах України.
Одним із компонентів мобілізаційних кампаній може бути проведення тренінгів «Методологія і методика проведення фандрейзингової кампанії» (не менше ніж у 5-ти регіонах України, не менше 20 учасників тренінгів, всього не менше 100 учасників тренінгів).
http://civicua.org/news/view.html?q=1590838
 


Розпочинається набір на програму навчання фахівців у сфері реабілітації жертв тортур
"Медичний Фонд Турботи про жертв тортур" (Medical Foundation) спільно з "Міжнародною тюремною реформою" (PRI) і "Брістольським університетом" розпочинають програму підготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері реабілітації жертв тортур і жорстокого поводження. Програма проводиться в країнах колишнього СРСР.
У конкурсі можуть взяти участь практикуючі лікарі, юристи, соціальні працівники, активісти НУО, які мають практичний досвід, навички та практику в реабілітації жертв тортур. (Докладний перелік і критерії оцінки представлені в додатку - «Критерії для відбору за програмою стажувань Медичного Фонда.doc»).
http://civicua.org/news/view.html?q=1590770
 


СОМ розпочинає програму „Мистецтво взаєморозуміння”
З 4 квітня 2011 року СОМ розпочинає короткотермінову сертифікатну програму „Мистецтво взаєморозуміння”. Цей проект частиною є дистанційної освіти СОМ, має практичну спрямованість.
Пройшовши цей курс ви удосконалите свої знання та навички комунікативної взаємодії та взаєморозуміння, отримаєте цікавий досвід, дізнаєтесь як запобігати конфліктним та стресовим ситуаціям у повсякденному житті та долати негативні проявів у поведінці свого оточення.
http://civicua.org/news/view.html?q=1590800
 


Тендер на проведення серії адвокасі кампаній
Тендер на проведення серії адвокасі кампаній за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Підтримка процесу розвитку осередків громадської активності на базі закладів культури» Інституту соціокультурного менеджменту.
Оголошується тендер на проведення серії адвокасі кампаній «Технологія адвокасі інтересів громадян в органах місцевого самоврядування (ОМС) шляхом передачі закладів культури в управління громадським організаціям та органам самоорганізації населення (ОСН)» у регіонах з низькою громадською активністю та селах за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Підтримка процесу розвитку осередків громадської активності на базі закладів культури» Інституту соціокультурного менеджменту.
Адвокасі кампанії мають бути проведені протягом 10 місяців (орієнтовно червень 2011- березень 2012 року) не менше ніж у 5-ти регіонах України.
http://civicua.org/news/view.html?q=1590836
 


Еко-мода до відкриття "Зеленого тижня”
Показом екологічної моди відкриє "Зелений тиждень” команда проекту «День Землі - 2011. Лісова казка». Чарівні українські дівчата на зеленій доріжці продемонструють колекцію "Дикий простір” із натуральних матеріалів відомої української дизайнерки Олесі Теліженко. Попередню згоду на участь у показі еко-моди дали гурт SMS та співачка Злата Огневич.
11 квітня, 15.00 год., м. Київ., Будинок природи (вул. Рогнідинська, 3).
http://civicua.org/news/view.html?q=1590891
 


Відбудеться практичний семінар молодого лідера для активної молоді
Інститут Політичної Освіти та Національний комітет громадянської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає» в рамках проекту «Транснаціональна мережа з захисту прав призовників: захист молоді в ситуації державної дискримінації», що реалізується в Україні ГО «Центр Громадянських Свобод» за фінансової підтримки Європейської Комісії запрошує до участі активну молодь до участі в практичному семінарі молодого лідера.
Усі учасники всеукраїнського семінару, який відбудеться 16-17 квітня у м. Львові, будуть відібрані на конкурсній основі.
http://civicua.org/news/view.html?q=1590767
 


Конкурс малих грантів на проведення стажування
Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій у рамках проекту "Розвиток громадської ініціативи серед молоді Полтавської та Черкаської областей" за підтримки Національного фонду підтримки демократії оголошує конкурс на проведення стажування молодіжних лідерів на базі громадських організацій Полтавської та Черкаської областей.
З метою ознайомлення молодіжних лідерів з діяльністю третього сектору в районах полтавської та Черкаської областей та обміном досвідом між ними планується проведення двох дводенних стажувань. Одне стажування буде проходити на базі громадської організації Полтавської області, та ще одне на базі Черкаської області.
http://civicua.org/news/view.html?q=1590755
 


6 Міжнародний Салон художньої фотографії "Фотовернісаж на Покрову, 2011"
«Фотовернісаж на Покрову» – щорічний Міжнародний Салон художньої фотографії в рамках проекту «Обличчя планети Земля» – має на меті засобами фотомистецтва відображати мальовничість світу, розмаїття пам'яток історії, архітектури, культури, побут та життя людей.
Конкурс відкритий для всіх фотографів світу, що згідні з його умовами та проводиться за правилами FIAP, PSA.
Фотограф може надати до 4 фотографій у кожній номінації, всього до 24 фото.
Цифрові файли мають бути у форматі JPEG, 8 BIT, RGB, 300 dpi, мінімум 2400 px по довшій стороні. Назва цифрових файлів має бути вказана навпроти назв фотографій, внесених до ентриформи. Бажано файли іменувати за схемою: країна_прізвище_№. (UA_Kharvat_Op-1. jpg).
http://civicua.org/news/view.html?q=1590451
 


Всекраїнський стипендіальний конкурс для студентів-правників 2011
Міжнародна юридична фірма DLA Piper оголошує про початок Всеукраїнського стипендіалного конкурсу для студентів-правників 2011 р. В конкурсі може взяти участь кожен студент юридичного факультету денної форми навчання, починаючи з 4 курсу, будь-якого українського ВНЗ.
Усі бажаючи взяти участь у конкурсі маюсь підготувати та подати заявку на участь, копію залікової книжки і письмову роботу на одну з заданих тем до 04 липня 2011 р.
http://civicua.org/news/view.html?q=1590357
 


Конкурс "Молодий помічник депутата"
1 квітня 2011 року за участю голови Рівненської обласної ради Юрія Кічатого та лідерів молодіжних громадських організацій області відбулося оголошення конкурсу «Молодий помічник депутата».
Участь у проекті - це унікальна можливість для активної молоді у віці від 18 до 30 років отримати необхідні інструменти та підтримку у провадженні ефективної публічної діяльності та першої сходинки в побудові успішної кар’єри.
http://civicua.org/news/view.html?q=1590362
 


Програма навчання в Домініканській Республіці та Гаїті
Існує чудова можливість познайомитися з культурою Латинської Америки особисто. Програма від Домініканської Республіки та Гаїті запрошує групу студентів та молодих фахівців до суспільної взаємодії та міжкультурного навчання в цих країнах (05.08. – 14.08.2011р.).
Програма включає різноманітні лекції, практикуми та семінари, спрямовані на розширення розуміння не тільки проблем Латинської Америки і держав Карибського басейну, а й міжнародних.
http://civicua.org/news/view.html?q=1588125
 


Яка роль законодавства про державні закупівлі в процесі реформування та демократизації?
19 квітня у Києві відбудеться експертна дискусія в межах проекту "Прозорість влади: закон про державні закупівлі як ключовий елемент", присвячена відкритості влади.
-- Що означає відкритість влади й чому вона важлива для реформ?
-- Яка роль законодавства про державні закупівлі в процесі реформування та демократизації?
http://civicua.org/news/view.html?q=1589255
 


Для українських ЗМІ оголошено конкурс "Стратегії для онлайну"
Міжнародна громадська організація "Інтерньюз-Україна” оголошує конкурс "Стратегії для онлайну" для українських ЗМІ на комплексну консультаційну підтримку щодо вдосконалення сайту та впровадження стратегії онлайн-присутності в роботі ЗМІ. Проект "Застосування можливостей нових медіа для щоденної ефективної роботи редакції” підтримує програма "Засоби масової інформації” Міжнародного фонду "Відродження”.
http://civicua.org/news/view.html?q=1590329
 


Завершується набір на курс навчання «Основи малого підприємництва»
Всеукраїнський благодійний фонд «Запорука» в рамках двостороннього українсько-італійського Проекту підтримки мігрантів в Італії та членів їх сімей в Україні організовує курс навчання «Основи малого підприємництва».
Курс навчання орієнтований на ініціативних людей - членів сімей трудових мігрантів Італії та заробітчан, що нещодавно повернулися з Італії, які мають бажання започаткувати власний бізнес.
http://civicua.org/news/view.html?q=1590347
 


European Union Visitors Programme - Call for interest (Deadline for applications is 25 April 2011)
What is the EUVP?The EUVP is jointly sponsored and administered by the European Parliament and the European Commission. It has been in operation since 1974.
The EUVP invites young leaders from countries outside the European Union to visit Europe to gain a first-hand appreciation of the EU's goals, policies and people, and to increase mutual understanding between professionals from non-EU countries and their EU counterparts.?
http://dipcorpus.at.ua/news/european_union_visitors_programme_call_for_interest_deadline_for_applications_is_25_april_2011/2011-04-05-2364
 


6 квітня , 15:00 – Прес-конференція з нагоди Європейського тижня енергоефективності в Україні
Голова Представництва Жозе Мануел Пінту Тейшейра представить основні заходи та партнерів Європейського тижня енергоефективності в Україні, а також розповість про основні цілі ЄС у сфері енергоефективності та відновлювальної енергетики.
http://eeas.europa.eu/delegations/ukraine/sew_uk.htm
 


Незалежний науковий консультант
Київський осередок Ліги студентів АПУ спільно з Київським відділенням АПУ запускає новий проект «Незалежний науковий консультант». Мета даного проекту: допомогти студентам, що готують самостійні наукові роботи (бакалаврські, дипломи, магістерські), отримати практичні поради та консультації з питань вибору тематики, підготовки плану та змістовного наповнення наукових і науково-практичних робіт студентів юридичних вузів 4-6 курсу з боку членів АПУ, практикуючих юристів в окремій сфері юридичної практики.
http://www.ligauba.org.ua/Nezalezhnij-naukovij-konsultant.html
 


ЮК «Legitimus» оголошує конкурс на заміщення вакантної посади помічника юриста у сфері трудового, цивільного, контрактного права
http://www.ligauba.org.ua/YUK-%C2%ABLegitimus%C2%BB-ogoloshu%D1%94-pro-konkurs-na-zam%D1%96shhennya-vakantno%D1%97-posadi-pom%D1%96chnika-yurista-u-sfer%D1%96-trudovogo-cziv%D1%96lnogo-kontraktnogo-prava.html
 

ЮК "Legitimus" оголошує конкурс на заміщення вакантної посади помічника юриста у сфері міжнародного корпоративного права
http://www.ligauba.org.ua/YUK-Legitimus-ogoloshu%D1%94-konkurs-na-zam%D1%96shhennya-vakantno%D1%97-posadi-pom%D1%96chnika-yurista-u-sfer%D1%96-m%D1%96zhnarodnogo-korporativnogo-prava.html
 


Юридична фірма оголошує конкурс на заміщення вакантної посади помічника юриста (адвоката), молодшого юриста
http://www.ligauba.org.ua/YUridichna-f%D1%96rma-ogoloshu%D1%94-konkurs-na-zam%D1%96shhennya-vakantno%D1%97-posadi-pom%D1%96chnika-yurista-advokata-molodshogo-yurista.html
 


ЮК "Spenser & Kauffmann" оголошує конкурс на заміщення вакантної посади помічника юриста у сфері корпоративного права
http://www.ligauba.org.ua/YUK-Spenser-Kauffmann-ogoloshu%D1%94-konkurs-na-zam%D1%96shhennya-vakantno%D1%97-posadi-pom%D1%96chnika-yurista-u-sfer%D1%96-korporativnogo-prava.html
 


7 квітня 2011 року о 18:30 у кав’ярні «Мапа» (м. Львів, вул. Галицька,5) відбудеться юридична кава на тему «Правнича освіта за кордоном».
Організатори заходу – Львівський осередок Ліги студентів та Львівське регіональне відділення АПУ.
Досвідом та порадами зі студентами-правниками, молодими юристами та іншими зацікавленими особами у сфері юридичної освіти за кордоном ділитимуться:
Маркіян Мальський – голова Відділення Асоціації правників України у Львівській області, керівник Львівського офісу ЮК Arzinger.
Володимир Яремко – член Ради Відділення Асоціації правників України у Львівській області, молодший юрист Львівського офісу ЮК Arzinger
Віталій Разік – директор Регіонального громадського благодійного фонду «Право і демократія», адвокат.
http://studnews.org.ua/archives/4933?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+studnewsfeeds+%28StudNews%29
 


Фонд Віктора Пінчука приймає заявки на участь у 2-му конкурсному доборі програми «Всесвітні студії» до 15 травня 2011 року
Фонд Віктора Пінчука продовжує прийом заявок від потенційних кандидатів на участь у другому конкурсному доборі програми «Всесвітні студії». В рамках проекту, спрямованого на формування нового покоління української професійної еліти, Фонд надасть гранти переможцям конкурсу - талановитим молодим українцям віком до 35 років
http://www.ligauba.org.ua/Copy-of-Fond-V%D1%96ktora-P%D1%96nchuka-prijma%D1%94-zayavki-na-uchast-u-2-mu-konkursnomu-dobor%D1%96-programi-%C2%ABVsesv%D1%96tn%D1%96-stud%D1%96%D1%97%C2%BB.html
 


В рамках проекту ЄС "Підтримка Євроклубів в Україні у 2011 році" було проведено дослідження (експертне онлайн-опитування) щодо оцінки проблем і потреб шкільних Євроклубів.*
http://goo.gl/VicMl
 
 
 
В рамках празднования 15-летия исторического факультета Мариупольского государственного университета проходит творческий конкурс
 Конкурс проводится по направлениям: - фото - поэзия - живопись - эссе - "Я люблю свой факультет" Сроки подачи заявок и работ: до 1 апреля на e-mail - istfakmdu@gmail.ru Вопросы по телефонам: (067) 695-99-20; (095) 714-41-66

 

Пропонуємо познайомитися із серією яскравих, насичених своєрідним неперевершеним гумором країнознавчих замальовок нашого колеги Антона Василенка, який зараз загартовує свій характер у нордичному кліматі Скандинавії, досліджуючи Швецію.
"В поисках «Civil society» или мой шведский дневник. Лирическое вступление."
Как человек частный и частность эту всю жизнь какой-либо общественной роли предпочитавший, я зашел в предпочтении этом довольно далеко – и, в частности, от родины, ибо лучше быть последним неудачником в демократии, чем мучеником или властителем дум в деспотии…
http://vasilenko-anton.livejournal.com/8122.html  
"В поисках «Civil society» или мой шведский дневник. Нормальное вступление."
Итак, я уезжаю в Швецию. А, собственно говоря, что я знаю об этой стране кроме Северной войны и Альфреда Нобеля? К своему стыду я обнаружил, что не густо.
http://vasilenko-anton.livejournal.com/8422.html
 


Традиційна фоторубрика "Вікно в Маріуполь" від нашої колежанки по Секретаріату Ліги "ДИПКОРПУС" та фотохудожниці Анастасії Шестакової:
Фотопроект "Вікно у Маріуполь" від Ліги "ДИПКОРПУС" та Анастасії Шестакової
 
Категорія: Дайджест "ДИПКОРПУС-ІНФОРМ" | Переглядів: 976 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0