Головна » 2007 » Листопад » 27 » Молодь Європи вшанувала пам’ять жертв Голодомору
21:23
Молодь Європи вшанувала пам’ять жертв Голодомору

 

24 листопада це дата коли вся Україна хоча б на хвилину завмирає щоб вшанувати пам’ять жертв Голодомору 1932-33 рр. Але завмирає не тільки Україна.

Цього року в румунських містах Орадя та Сібіу та угорському Будапешті з 20-25 листопада проходив Східноєвропейський молодіжний форум. Він зібрав біля 70 учасників зі всієї Європи, були присутні делегації з Франції, Німеччини, Португалії, Нідерландів, Латвії, Болгарії, Хорватії, Кіпру, Румунії та України. Українська делегація була мало чисельною лише троє осіб – Бабенко Павло, Мелєховець Євгенія, Бондар Катерина -  але кількість то не головне.

За ініціативи цих молодих українців під час Східноєвропейського концерту, який проходив в рамках форуму, всі делегати завмерли на хвилину, щоб вшанувати пам’ять загиблих. Багато хто з учасників форуму не чув про це, але незважаючи на то, вони показали свою повагу до Української держави та  до тих 10 млн. українців, що загинули від страшного лиха 1932-33 рр. – Голодомору. Після закінчення концерту багато делегатів підходили та розпитували більше про Голодомор та висловлювали свої співчуття з приводу такого лиха.

Звичайно, це маленька крапля, але можливо саме ці троє молодих людей з України зробили історичний поштовх в питанні визнання Голодомору, як Геноциду українського народу самою Румунією та іншими країнами Європи. Тепер, молодь з країн-учасниць форуму, нехай їх було всього 70, але вони будуть знати що для українців це надзвичайно важливе питання та шануватимуть Україну та український народ.

 

26.11.07.                                          Бабенко Павло (голова української делегації)
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 980 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0