Головна » 2007 » Грудень » 29 » Ярмарок іноваційних ідей молоді 2008
08:27
Ярмарок іноваційних ідей молоді 2008

Ярмарок інноваційних ідей є програмою грантів Світового банку, що фінансує інноваційні проекти невеликого масштабу шляхом відкритого та прозорого конкурсу. Головною метою цього конкурсу є знайти та підтримати креативні рішення найактуальніших соціальних та економічних проблем сьогодення, підтримати ідеї, які принесуть реальні результати та мають потенціал для подальшого поширення.

Що таке Ярмарок  інноваційних ідей молоді 2008 для України, Білорусі та Молдови:

Ця програма має дві головні цілі:

Знайти та підтримати через відкритий та прозорий конкурс інноваційні ідеї невеликого масштабу, спрямовані на вирішення молодіжних проблем.

Створити платформу для участі організацій громадянського суспільства, особливо тих, що залучені до вирішення проблем молоді.
 

Темою Ярмарку інноваційних ідей для молоді для України, Білорусі та Молдови визначено «Обери своє майбутнє сьогодні» із двома відповідними підтемами «Покращення можливостей працевлаштуваття молоді»  та «Перехід до здорового способу життя».

Ярмарок  інноваційних ідей  2008 розпочинає прийом заявок на надання грантів від організацій,  що працюють у галузі молодіжного розвитку.
 
Які критерії участі у цьому конкурсі:
Організація-заявник:

Організація-заявник має були зареєстрованою, юридичною особою. У конкурсу можуть брати участь зареєстровані молодіжні неурядові організації, інші організації громадянського суспільства, фундації, молодіжні/студентські групи, та приватний сектор.
Організація-заявник або партнерська організація мають бути молодіжною групою або зареєстрованою молодіжною організацією. Якщо молодіжна група не є зареєстрованою організацією, вона має подавати заявку у партнерстві із зареєстрованою молодіжною (або іншою) організацією. Як мінімум одна із сторін, залучена до подання заявки, має бути офіційно зареєстрованою юридичною особою.
Як мінімум одна із сторін має бути резидентом країни впровадження проекту.
Заявки від окремих фізичних осіб не розглядатимуться.
Проекти:  Проекти, що подаються на конкурс, мають відповідати темі «Обери своє майбутнє сьогодні» та одній або обом підтемам:

«Покращення можливостей працевлаштуваття молоді»
«Перехід до здорового способу життя».
Проекти, спрямовані виключно на дослідницьку діяльність, друк публікацій, проведення конференцій, а також ті, що передбачають підтримку формального навчання або отримання стипендій не розглядатимуться. Витрати на заробітну плату співробітників організацій-заявників, або оренду офісного приміщення не можуть фінансуватися за рахунок грантів.

Країна впровадження:  Пропоновані проекти мають втілюватися у одній або кількох країнах, охоплених конкурсом: Україні, Білорусі чи Молдові.

Критерії впровадження:  Загальний внесок заявника має становити мінімум 25% від суми гранту у грошовому вираженні або in-kind  (наприклад заробітна плата співробітників, обладнання тощо). Це має бути чітко відображено у бюджеті проекту.  Діяльність за проектом має бути завершена протягом 12 місяців.

Мова:  Короткі заявки можуть бути подані українською або російською мовою із обов’язковим використанням наведеної форми.  Організаціям, що пройдуть у фінал конкурсу, буде запропоновано подати повні заявки англійською або російською мовами. 

Максимальна сума гранту – 20 000 доларів США.

Яким чином заявки будуть оцінюватися:

Всі заявки, що відповідатимуть Критеріям участі у конкурсі  будуть розглянуті фахівцями у відповідності до Критеріїв оцінки заявок (див. нижче). Приблизно 80 організацій  з трьох країн буде відібрано для участі у півфіналі конкурсу. Близько 40 організацій будуть запрошені для участі у фіналі конкурсу, який відбудеться у Києві.  Під час цієї події фіналісти презентуватимуть свою проекти міжнародному журі та громадськості. Міжнародне журі вибере 10-20 переможців, що отримають фінансування для реалізації своїх проектів.

Критерії оцінки заявок

Інноваційний підхід: як запропонована ідея відрізняються від вже існуючих підходів.
Результат та можливість його виміряти: чіткі результати проекту та механізми моніторингу та виміру ефективності проекту.
Сталість: демонстрація організаційної та фінансової спроможності продовжувати діяльність після закінчення фінансування за рахунок гранту.
Потенціал для зростання: можливість розширення рамок  проекту та використання запропонованого підходу у більш широкому контексті.
Реалізм:  реалістичні графік впровадження, бюджет та людські ресурси.
За рівних умов наступні фактори будуть прийматись до особливої уваги:

Партнерство: об’єднання різних партнерських організацій та потенційне створення стратегічних альянсу між країнами, різними інституціями та секторами з метою підтримки реформ. Партнерство між неурядовими організаціями у дизайні проекту та його впровадженні. Заявки, спрямовані на більш, ніж одну країну.

Спрямування на та залучення до проекту вразливих верств населення: можливість залучення до розробки та втілення проекту вразливих верств населення ( наприклад, сільська молодь, люди з обмеженими можливостями тощо). Діяльність на регіональному рівні, створення умов для діяльності громадських організацій в невеликих населених пунктах.

Залучення громад: залучення місцевих ресурсів, можливість створення спільних ініціатив, з особливим наголосом на участі громадськості та використання переваг окремих громад.

Гендерна рівність: створення рівних умов для активної участі у проекті як юнаків, так і дівчат.

Ключові дати

12 листопада, 2007: Оголошення конкурсу в Україні, Білорусі та Молдові.

18 січня 2008: Кінцева дата прийому коротких заявок (українською або російською мовами).

Лютий-березень 2008: відбір півфіналістів у кожній країні, визначення фіналістів.

3-4 квітня 2008:  Проведення фіналу Ярмарку інноваційних ідей молоді  у Києві

Як подавати короткі заявки:

1. Відвідайте Інтернет-сторінку Представництва Світового банку в Україні www.worldbank.org.ua

2. Знайдіть обов’язкову форму короткої заявки (MS Word DOC).

3.  Дайте відповідь на всі питання, що містяться у формі заявки. До заявки потрібно додати копію свідоцтва про реєстрацію організації-заявника або організації партнера.   Кількість заявок від однієї організації не обмежується.

4. Заявки маю бути подані електронною поштою або звичайною поштою на пізніше 18 січня 2008 року.  

Адреса:  Представництво Світового банку в Україні:
01010 Київ
Дніпровський узвіз, 1

Електронна адреса: Ukraine@worldbank.org
Обов’язково вказати тему електронного листа:
Development Marketplace
 
Permanent URL for this page:
http://go.worldbank.org/YMVMTU56Z0

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 1158 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0