Головна » 2008 » Січень » 8 » Тренінги з технології проведення журналістських розслідувань
19:37
Тренінги з технології проведення журналістських розслідувань

Проект навчання журналістів по всій Україні проведенню журналістських розслідувань з питань корупції, виконавцем якого є Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) у партнерстві з Асоціацією медіа-юристів (АМЮ), запрошує журналістів усіх видів ЗМІ України взяти участь у тренінгах з Технології проведення журналістських розслідувань. Пропонуються два рівні навчання – три тренінги початкового рівня та два тренінги поглибленого рівня.

Участь у тренінгах надасть журналістам можливість підвищити професійний рівень, обговорити спільні проблеми з колегами, отримати консультації експертів. Журналісти, які пройдуть навчання, матимуть більше шансів на отримання гранту на проведення власних журналістських розслідувань. Участь у тренінгах є безкоштовною.

ТРЕНІНГИ ПОЧАТКОВОГО РІВНЯ (дводенні) відбудуться:

Дніпропетровськ - 22-23 лютого Київ - 24-25 лютого Львів - 14-15 березня

Викладачі:

Основний тренер - Олег Хоменок, тренер з журналістики з багаторічним досвідом, регіональний координатор міжнародного проекту SCOOP (Данія) з підтримки журналістських розслідувань,

Ко-тренери - Валентина Самар, Сергій Томіленко, Катерина Іванова,

Юристи Асоціації медіа-юристів – Олександр Бурмагін, Тетяна Голубока

Журналісти-розслідувальники – Зоряна Іленко, Євген Рибка, Лариса Артеменко.

Тренінг надає базову інформацію щодо жанру журналістських розслідувань, технології підготовки розслідувань, розглядає типові помилки та методи подачі інформації, а також визначає теми можливих антикорупційних розслідувань.

До участі у тренінгах початкового рівня запрошуються журналісти усіх видів ЗМІ, які не обов’язково мають досвід проведення журналістських розслідувань та мотивовані провести розслідування найближчим часом.

ТРЕНІНГИ ПОГЛИБЛЕНОГО РІВНЯ (п’ятиденні),

які проводитимуть Олег Хоменок, Валентина Самар та Катерина Іванова, відбудуться:

Рівне - 1-5 березня Сімферополь - 22-26 березня.

Тренінг зосереджується на специфіці планування телевізійних, радійних та газетних розслідувань, роботі з документальними джерелами та іншими носіями інформації, поглиблено розглядає техніки проведення інтерв’ю, спілкування з офіційними та неофіційними джерелами інформації. Передбачено проведення польових розслідувань.

На тренінги поглибленого рівня запрошуються журналісти, які вже мають базові знання та досвід проведення журналістських розслідувань й високу мотивацію.

Для участі у тренінгу необхідно заповнити та надіслати заявку. Форма заявки на участь у тренінгу на наступній сторінці або на веб-сайті www.action-msi.org.ua«Тренінги для ЗМІ». Журналісти можуть починати подавати заявки вже сьогодні. Заповнені заявки слід подавати не менше ніж за 15 днів до дати тренінгу в обраному місті. Ваші заявки, додаткові запитання просимо надсилати на електронну адресу irrp@ukr.netабо на факс (044) 2890725. Із запитаннями можна звертатись за номерами 067 5472233 або 067 2344216.

Групи учасників тренінгу формуються на конкурсній основі. ІРРП повідомить запрошеним учасникам про участь за менше ніж за 7-10 днів до початку тренінгу. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та компенсація витрат на проїзд.

На веб-сайті проекту «Гідна Україна» можна завантажити (http://www.pace.org.ua/content/category/3/8/53/lang,uk/) наступні документи:

ФОРМА ЗАЯВКИ

ПРОГРАМА ТРЕНІНГУ ПОЧАТКОВОГО РІВНЯ

ПРОГРАМА ТРЕНІНГУ ПОГЛИБЛЕНОГО РІВНЯ

Автор : Інститут розвитку регіональної преси
Категорія: Стажування | Переглядів: 911 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0