Головна » 2008 » Лютий » 28 » РАДА ЄВРОПИ ІНІЦІЮЄ СТВОРЕННЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ ЛІДЕРІВ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУПІЛЬСТВА
20:35
РАДА ЄВРОПИ ІНІЦІЮЄ СТВОРЕННЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ ЛІДЕРІВ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУПІЛЬСТВА

РАДА ЄВРОПИ ІНІЦІЮЄ СТВОРЕННЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ ЛІДЕРІВ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУПІЛЬСТВА, ЩО ОБ’ЄДНАЄ НУО З УКРАЇНИ, МОЛДОВИ, АЗЕЙДБАРДЖАНУ, ВІРМЕНІЇ ТА ГРУЗІЇ

26 лютого 2008 року у м. Києві відбулась перша зустріч консорціуму громадських організацій з України, Молдови, Азербайджану, Вірменії та Грузії, які виступлять партнерами Ради Європи у процесі створення Мережі лідерів громадянського суспільства (Civil Society Leadership Network) у країнах Чорноморського регіону.

Головною метою проекту є посилення громадянського суспільства України, Молдови та Південного Кавказу, його залучення в процес вирішення політичних, соціальних, культурних та інших проблем як у своїх країнах, так і в регіоні в цілому. Проект здійснюється за сприяння Ради Європи та Європейської Комісії.

Протягом першого етапу реалізації (2008 – 2009 рр.) проект буде сконцентровано на:

навчанні лідерів громадянського суспільства (тематичні дискусії щодо європейських стандартів і цінностей, процесів, які мають місце у кожній з держав регіону, форм взаємодії влади та громадянського суспільства, внутрішніх реформ у державах, перспектив регіональної співпраці; сесії з обміну досвідом; тренінги);
налагодженні мережі партнерських зв’язків між лідерами НУО з країн Чорноморського регіону, а також із міжнародними організаціями;
побудові діалогу та довіри у зонах конфлікту (Південний Кавказ, Придністров’я).
Базовим елементом проекту стане проведення чотирьох навчальних програм для лідерів провідних НУО з України, Молдови, Азербайджану, Вірменії та Грузії (кожна з груп включатиме 30 осіб – по шість представників з кожної країни). Цільовою аудиторією перших двох програм, які буде проведено у 2008 році, стануть аналітичні центри та організації, що займаються моніторинговою діяльністю. Учасників буде відібрано на конкурсній основі. Для кожної групи передбачено проведення трьох навчальних сесій (по 4 дні): двох – в Україні та однієї – в Тбілісі / Кишиневі.

У заході взяли участь керівники організацій, що є членами консорціуму (Україна – Лабораторія законодавчих ініціатив та Центр комплексних досліджень, Молдова – Асоціація зовнішньої політики Молдови та Євроатлантичний центр, Азербайджан – ГО «Молодь за розвиток», Вірменія – Міжнародний центр людського розвитку, Грузія – Грузинська фундація стратегічних та міжнародних досліджень), представники Ради Європи (Заступник керівника відділу НУО та громадянського суспільства Ради Європи – П.Ніколов), Виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» (Є.Бистрицький), Директор з розвитку Фонду Віктора Пінчука (М.Мінаков). 

Більш детальну інформацію про проект буде поширено на початку квітня 2008 року. Із запитаннями звертайтеся за телефоном: 8 044 531 37 68 або електронною поштою svitlana@laboratory.kiev.ua(контактна особа: Світлана Матвієнко).
 
 

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 852 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0