Головна » 2008 » Березень » 20 » Міжнародні відносини в руках покоління NEXT
22:11
Міжнародні відносини в руках покоління NEXT

У Києві відбувся фінал конкурсу «Актуальні питання міжнародних відносин: ЄВРОСОЮЗ-2008» серед молоді віком до 20 років. Ініціатива проведення  конкурсу належить Київському палацу дітей та юнацтва, а профільні молодіжні громадські організації Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» та Клуб молодих дипломатів України радо підтримали ці заходи.

Користь від проекту подвійна: по-перше, виховується покоління українців, що мислитиме глобально, усвідомлюючи всі проблеми сучасного світу та роль України на міжнародній арені; по-друге, вже від шкільного віку молоді люди можуть почати готувати себе до кар’єри дипломата.

У останньому турі змагань учасники, що представляли численні навчальні заклади столиці, захищали власні англомовні дослідницькі проекти перед компетентним журі. Перемогу виборов Владислав Ігнатенко з Кривого Рогу, студент-фінансит Європейського університету. Його праця була присвячена проблемам міграції –це є одним з найбільших викликів як для ЄС, так і для України, що підписавши договір про реадмісію може дістати новий клопіт у вигляді нелегалів на власній території.

Переможці отримали цінні подарунки від організатора – Палацу дітей та юнацтва, а також чудові комплекти періодики з міжнародних справ від спонсорів: авторитетного журналу МЗС «Зовнішні справи» та яскравого та захоплюючого журналу «Міжнародний туризм».

Надалі планується щорічне проведення конкурсу, що має стати щорічним, відкритим всеукраїнським змаганням молодих дипломатів.

А на разі усі зацікавлені світовою політикою можуть готуватися до наступного змагання – Відкритої весняної сесії з міжнародних відносин ім. Іоаніса Каподістрії, яку готується провести у травні Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС».

 

Автор: Світличний Василь, уповноважений представник Ліги політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» (dipcorpus-mdgu@ukr.net)

Джерело: Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» (www.dipcorpus.at.ua)

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 801 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0