Головна » 2008 » Березень » 20 » Молоді українці мають недвозначне бачення проблеми Косового
22:12
Молоді українці мають недвозначне бачення проблеми Косового

 

 

Країною крокує ініціатива обговорення незалежності Кососвого та можливих наслідків для нашої Батьківщини в рамках проекту "НАША ХАТА НЕ СКРАЮ" від Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" та Союзу українських студентів Німеччини.

Після початку обговорення проблеми у Інтернеті на Форумі Ліги «ДИПКОРПУС» (http://www.dipcorpus.at.ua/forum/2-2-1) настав час публічних акцій. За повідомленням Андрія Демчука, Голови МГО "Братство спудеїв Національного університету "Острозька академія", Острозька академія стартувала очне обговорення Косівської кризи.

Зокрема, у Національному університеті «Острозька академія» 13 березня з ініціативи студентсько-викладацької організації «Школа політичної аналітики «Поліс» відбувся круглий стіл: «Незалежність Косово: наслідки для України та світу», на якому студенти та викладачі обговорювали низку питань, пов’язаних із нещодавніми подіями на Балканах та їх відлунням у світі.

Під час обговорення «косовської проблеми» учасники зійшлися на думці, що ситуацію із самопроголошенням незалежності Косово можна трактувати двояко: з одного боку – це прояв сепаратизму, а з іншого – втілення прагнень до національного самовизначення. За словами доповідачів, це, однозначно, безпрецедентний крок, який вже призвів до ряду негативних наслідків у формі активізації радикальних настроїв на територіях «заморожених конфліктів», тому спрогнозувати подальший перебіг подій досить складно.

Учасники заходу також переконані, що ситуація з Косово та її наслідки є і залишатимуться елементом певної геополітичної гри США, Росії та деяких країн Європи. Україна ж, через хитку ситуацію навколо етнічних процесів на Кримському півострові, не може приєднатися до країн, які визнали незалежність Косово, стверджують учасники круглого столу.

21 березня аналогічний круглий стіл відбуватиметься у штаб-квартирі Ліги «ДИПКОРПУС» - Маріупольському державному гуманітарному університеті. За результатами планується презентація збірки матеріалів.

Наступна акція за підтримки Центру міжнародної безпеки та політичних досліджень при МАУП відбудеться у Києві та збере студентів-міжнародників КГІ, КіМУ, КІМО, Інституту міжнародних відносин МАУП та українських експертів з безпекових питань. До  участі долучені також активісти Київського осередку Ліги «ДИПКОРПУС» та Клубу молодих дипломатів України.

Запрошуємо усіх охочих провести подібні обговорення отримати методичну інформацію у Лізі «ДИПКОРПУС» - www.dipcorpus.at.ua

 

Автор: Світличний Василь, уповноважений представник Ліги політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» (dipcorpus-mdgu@ukr.net)

Джерело: Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» (www.dipcorpus.at.ua) та Національний університет «Острозька академія» (www.uosa.uar.net)

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 809 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0