Головна » 2008 » Березень » 25 » Міжнародна молодіжна програма «Молодіжний Громадянський Десант»
21:11
Міжнародна молодіжна програма «Молодіжний Громадянський Десант»

Міжнародний Молодіжний Правозахисний Рух (МПР) представляє нову програму «Молодіжний Громадянський Десант», спрямовану на розвиток та зміцнення молодіжних регіональних організацій та груп, шляхом громадської взаємодії.

Молодіжний громадянський десант – спеціальна програма, спрямована на розвиток та зміцнення горизонтальних зв’язків і молодіжних регіональних організацій та груп, шляхом громадської взаємодії: громадянські активісти одного регіону приїжджають в інший регіон для проведення різноманітних заходів (зустрічей, міні-семінарів, презентацій тощо).

Навіщо?

Молодіжний громадянський десант – це можливість введення в регіони «нових кораблів» (ідей, людей, духу, яких, на думку приймаючий сторони, не вистачає конкретному місту) і, що дуже важливо, надання допомоги конкретній молодіжній громадській організації та її групі в регіоні її роботи.
«Нові кораблі» можуть «ходити» як у сфері громадянській дій і соціальних змін, так і в сфері творчого шаленства, неформальної освіти і просвіти.

Через Програму учасники десантів, із однієї сторони, отримують навики:
- залучення та роботи із людьми;
- роботи в нових умовах;
З іншої сторони, можуть поділитися вже існуючим досвідом.

Молодіжним громадянським десантом ми допомагаємо різним регіональним активістам, лідерам, безумцям, обмінюватися досвідом і вчитися один у одного, тобто створюємо громадянські шляхи між «островами», на яких розташовані міста і регіони. Адже, як правило, міста, які знаходяться навіть на відстані 100 кілометрів один від одного, виглядають як ізольовані форт-пости.

Де?
На пілотному етапі десанти будуть орієнтуватися на Україну і Росію. У Росії регіонами для десантів будуть Вороніж, Бєлгород (та інші міста Чернозем’я), Москва, Краснодар, Нижній Новгород, Володимир, Ростов-на-Дону.

В Україні - Харків та Київ.

Але ці регіони є ключовими тільки для пілотного етапу програми. На наступному етапі реалізації програми, ми сподіваємося побачити в цьому списку не тільки інші міста, але й інші країни.

У перелік регіонів для проведення десанту можуть увійти тільки ті міста, в яких існують молодіжні громадянські групи і організації, зацікавлені і готові до прийняття учасників «десанту».

Етапи

Усе починається з формування першої групи учасників десанту – це 3-5 людей із різних чи із одного регіону, які б хотіли нести все «самое доброе и светлое» в інші регіони. Потім – така група проходить мікро-стажування/десант у Воронєжі, під час якого йде особлива підготовка і навчання основним технологіям дій в умовах громадянський десантів (мікро-тренінг, розробка програми дій, «робота в полі», аналіз та корегування власної програми дій). Після чого підготовлена група відправляється в один із згаданих регіонів.

«Десанти» можуть проходити від 2 до 7 днів в одному регіонів у залежності від попередніх домовленостей із координатором на місці.
Час проведення пілотного етапу програми десантів: весна-літо 2008.

Як взяти участь?
Відбір учасників програми вже почався і буде здійснюватися на основі Вашого письмового запиту і наступної співбесіди по телефону.
Чекаємо Ваших питань, запитів, та ідей на адресу
yc_desant@yhrm.org.

Детальна інформація про Програму «Молодіжний Громадський Десант» надсилається за Вашим запитом.

Робоча група Програми «Молодіжний Громадський Десант» yc_desant@yhrm.org

Source: http://groups.google.com/group/youth_mdg

Категорія: Стажування | Переглядів: 885 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0