Головна » 2008 » Квітень » 10 » Міжнародна конференція «Підсумки Бухарестського самміту та чорноморський вимір європейської безпеки»
21:27
Міжнародна конференція «Підсумки Бухарестського самміту та чорноморський вимір європейської безпеки»

22 квітня У Києві відбудеться міжнародна конференція «Підсумки Бухарестського самміту та чорноморський вимір європейської безпеки».До участі в конференції запрошені фахівці та експерти з Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, Росії, а також представники виконавчих структур ЄС і НАТО. Від України учасниками заходу стануть представники виконавчої та законодавчої гілок влади, цивільні та військові експерти з питань міжнародних відносин, безпеки з провідних аналітичних центрів, журналісти.

Бухарестський самміт суттєво вплине на розстановку сил в регіоні, що вимагає розглядати нинішню ситуацію в контексті конкретних інтересів України і інших країн Чорноморсько-Каспійського регіону. При цьому слід зазначити, що ситуація в регіоні після самміту в Бухаресті буде динамічно змінюватися під впливом глобальних і регіональних аспектів поточної міжнародної політики.

Така ситуація ставить завдання формування нової ідеології та принципів міждержавної і регіональної політики, які для України та партнерів по ГУАМ вимагають інтенсифікації пошуків нових шляхів забезпечення регіональної безпеки та регіонального співробітництва з урахуванням інтересів кожного із учасників.
Тому конференція проводиться з метою обговорення актуальних проблем регіональної безпеки та співробітництва, перспектив євроатлантичної та європейської інтеграції країн Чорноморсько-Каспійського регіону в контексті прийнятих рішень та підсумків Бухарестського саміту.

Матеріали конференції будуть опубліковані в журналі «Чорноморська безпека».

Питання для обговорення:
1. Питання безпеки в ЧКР в контексті рішень Бухарестського самміту.
2. Вплив Бухарестського самміту на співвідношення геополітичних інтересів країн ГУАМ, НАТО, ЄС, США та Росії в Чорноморсько-Каспійському регіоні.
3. „Косовський прецедент” чи „Дейтонська модель”. Балканські уроки для країн Чорноморсько-Каспійського регіону.
4. Євроатлантична інтеграція: потенціал НАТО і ЄС у врегулюванні конфліктів в регіоні.
5. Миротворчість і миротворці на теренах ГУАМ. Можливості і результати.
6. Ініціативи НАТО та ЄС в Чорноморсько-Каспійському регіоні: „Партнерство заради миру” та „Чорноморська синергія”. Досвід та перспективи.
7. Європейська політика сусідства і Чорноморсько-Каспійський регіон.

Організатори:
Центр сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону „НОМОС”

Інститут зовнішньої політики при Дипломатичній Академії МЗС України

Громадська Ліга Україна – НАТО

м. Київ, 22 квітня 2008 року
(готель „Братислава”, вул. Андрія Малишко 1, 1-й поверх, великий конференц-зал)
Реєстрація учасників конференції – з 9.30 до 10.00
Акредитація:тел./факс 380 692 443 992,380 692 450 451,e-mail:
sevnomos@ukr.net
Контактна особа: Сергій Кулик

 

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 888 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0