Головна » 2008 » Червень » 11 » ДИПКОРПУС-КИЇВ: моніторинг виборів у Сполучених Штатах Америки
21:47
ДИПКОРПУС-КИЇВ: моніторинг виборів у Сполучених Штатах Америки

Легати Київського територіального департаменту Ліги “ДИПКОРПУС” Ярослав ЖЕЛЄЗНЯК та Юлія ГОРОВЕЦЬКА долучилися до обговорення актуальної теми в часі відеоконференції, організованої Відділом преси, освіти та культури Посольства США 10 червня.

 

Головним меседжем, отриманим від американської сторони стала інформація про зародження ноу-хау у виборчих технологіях: здається, за допомогою інтернету буде подолана традиційно низька активність виборців у країнах з високим рівнем добробуту.

Вже сьогодні навіть молоді американці активно включилися у виборчі перегони, переважно віддавши голоси за Барака Обаму.

Так, можливо симпатії молоді по праву належать амбіційному сенаторові, адже саме цей кандидат робив більший акцент на презентацію їх інтересів. Але на допомогу Бараку прийшло ще і постійне вдосконалення технологій ІНТЕРНЕТ-ГОЛОСУВАННЯ, завдяки чому значно більша кількісь молоді скористалася нагодою проголосувати.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах, як і у багатьох інших розвинених країнах існує можливість здійснити волевиявлення можна через Всесвітню мережу. Американці дослідили надзвичайний вплив інтернет-ресурсів на політичну активність молоді та використали у поточних виборчих перегонах.

Досвід був дуже успішний, отже, технології інтернет-голосування будуть вдосконалюватися і надалі, одночасно з посиленням заходів безпеки, оскільки одночасно зростає зацікавленість до виборчого процесу і у юних хакерів.

Загалом даний захід дав змогу з перших вуст дізнатися американські виборчі реалії, а враховуючи факт, що абсолютна більшість присутніх була представниками молодого покоління, жваво обговорити інформацію щодо ставлення до виборів американської молоді порівняти позиції українських однолітків.

У ході обговорення після відеоконференції, представники Ліги мали ряд цікавих контактів з учасниками Програми стажувань у Верховній Раді “Помічник Голови Комітету Верховної Ради”, ГО “Школа рівних можливостей”.

Особливу зацікавленість робота Ліги “ДИПКОРПУС” викликала у перможців конкурсу для школярів на кращу програму з євроатлантичної інтеграції. Тож є всі підстави очікувати на розширення активу Київського територіального департаменту “ДИПКОРПУСУ”.

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 888 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0