Головна » 2008 » Червень » 19 » Індивідуальні стипендії The Wilson Center (USA)
21:38
Індивідуальні стипендії The Wilson Center (USA)

The Wilson Center оголосив міжнародний конкурс, який надає можливість присуджувати щорічно близько 20-25 індивідуальних стипендій (на строк від 4 до 9 місяців) особам, що представили неабиякі дослідницькі проекти в області соціальних і гуманітарних наук, як по національним, так і міжнародним проблемах, що перекликаються з питаннями державної політики або окреслюють історичні та/чи культурні рамки подій, що допомагає розумінню важливих політичних процесів сучасності.

Стипендіати мають бути готові взаємодіяти з політичними діячами у Вашингтоні та зі співробітниками The Wilson Center, що займаються аналогічними питаннями.

Особлива увага приділяється дослідженням з наступних тем:
- управління, включаючи розвиток демократії та громадянського суспільства;
- роль США в світі та питання партнерства, лідерства;
- основні виклики, перед якими стоять США й інші країни світу.

На одержання стипендії можуть претендувати дослідники різних країн, що володіють визначними здатностями й унікальним досвідом, що представляють різні галузі (академічну, урядову, корпоративну). Для представників академічної сфери необхідна наявність вченого ступеня. Крім того, для підтвердження своєї наукової кваліфікації, бажано представити серйозну публікацію (крім дисертації). Для претендентів з неакадемічних сфер необхідний еквівалентний рівень професійних досягнень. Здобувачі мають знати англійську мову. Проекти в області природничих наук, музики, хореографії та живопису, а також проекти пропагандистського спрямування на конкурс не приймаються. Крім того, не розглядаються проекти, що представляють собою переказ уже написаних дисертацій; редакцію текстів, доповідей або документів; складання підручників і антологій; підготовку перекладів або написання мемуарів.

Конкурс проводиться один раз на рік. Кінцевий термін подання заявок і супутніх документів - 1 жовтня. Рішення приймається в березні наступного року.

The Wilson Center вважає за необхідне присутність стипендіатів у ньому протягом усього американського навчального року (з вересня по травень), хоча в ряді випадків надаються стипендії на більше короткий термін (не менш чотирьох місяців).

Більше докладну інформацію, зокрема, форму заявки, можна спробувати знайти на сторінці Fellowships@TheWilsonCenter2009-2010
 
Джерело: UNISTUDY

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 831 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0