Головна » 2008 » Червень » 24 » Круглий стіл «ОБДАРОВАНА МОЛОДЬ УКРАЇНИ» до Дня Молоді
20:01
Круглий стіл «ОБДАРОВАНА МОЛОДЬ УКРАЇНИ» до Дня Молоді

Круглий стіл «ОБДАРОВАНА МОЛОДЬ УКРАЇНИ» до Дня Молоді (результати проекту «Оцінка сучасного стану та поширення перспективного досвіду роботи з обдарованою молоддю в регіонах України»)

ОРГАНІЗАТОРИ: Академія педагогічних наук України, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Інститут розвитку дитини, Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Союз обдарованої молоді».

ДАТА ПРОВЕДЕННЯ: 27 червня 2008 року, початок о 14:00.

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: м. Київ, вул. Пирогова, 9, Зал засідань Вченої Ради Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (ауд. 231).

ІДЕЯ КРУГЛОГО СТОЛУ: безсмертні слова великого Сократа: «У кожній людині сонце. Тільки дайте йому світити».

МЕТА КРУГЛОГО СТОЛУ: сприяння консолідації зусиль представників влади, громадянського суспільства, наукової та академічної спільноти  з метою ефективної реалізації можливостей обдарованої молоді України в сучасних умовах.

УЧАСНИКИ КРУГЛОГО СТОЛУ:

1. Представники органів державної влади: Секретаріату Президента України; Верховної Ради України; Міністерства освіти і науки України; Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту; Київської міської державної адміністрації.

2.  Провідні науковці та практики у сфері роботи із обдарованою молоддю.

3. Учасники проекту «Оцінка сучасного стану та поширення перспективного досвіду роботи з обдарованою молоддю в регіонах України».

4. Представники Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Союз обдарованої молоді».

5. Громадські діячі, представники ЗМІ та всі, кому небайдужа доля обдарованої молоді.

ПРОГРАМОЮ КРУГЛОГО СТОЛУ ПЕРЕДБАЧЕНО:

ü      Презентація та безкоштовне поширення першої книги із серії «Обдарована молодь України», що є результатом проекту «Оцінка сучасного стану та поширення перспективного досвіду роботи з обдарованою молоддю в регіонах України» володаря гранту Президента України для обдарованої молоді, Голови Союзу обдарованої молоді Сергія ТЕРЕПИЩОГО.

ü      Обмін думками учасників круглого столу щодо шляхів створення оптимального середовища для становлення та саморозвитку обдарованої молоді на батьківщині.

ОСНОВНІ РЕЗУЛЬТАТИ ПРОЕКТУ:

1. Видано першу книгу із серії «Обдарована молодь України» та Методичні рекомендації щодо організації роботи із обдарованою молоддю, що розраховані на широке коло людей причетних до обдарованої молоді – освітян, науковців, батьків.

2. Проаналізовано філософські та психолого-педагогічні основи феномену обдарованості (екскурс в історію вивчення обдарованості; сучасне розуміння поняття «обдарованість»; концепції, види та критерії визначення обдарованості).

3. Досліджено державний супровід і підтримку обдарованої молоді в Україні; міжнародний досвід роботи із обдарованою молоддю.

4. Вперше проведено соціологічне дослідження серед 2000 обдарованих учнів і студентів та 500 їх наставників.

5. Узагальнено перспективний досвід роботи суспільних інститутів з обдарованою молоддю (загальноосвітні та вищі навчальні заклади, фонди та громадські об’єднання, молодіжні засоби масової інформації).

6. Розроблено пропозиції щодо подальшого поліпшення системи державного супроводу і підтримки обдарованої молоді.

В результаті заходу заплановано підписання Меморандуму про співпрацю між учасниками з метою розвитку обдарованої молоді України.

До участі запрошуються всі бажаючі, кому не байдужа доля обдарованої молоді.

Участь представників ЗМІ без попередньої реєстрації.

Просимо підтвердити Вашу участь за тел. 8-066-257-20-61 (Сергій) або e-mail: som@som.org.ua

Переглядів: 960 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0