Головна » 2008 » Листопад » 29 » Програма наукової співпраці для молодих учених СНТДО-ІІ
19:15
Програма наукової співпраці для молодих учених СНТДО-ІІ

ФОНД ЦИВІЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА РОЗВИТКУ США  (CRDF) та МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН) запрошують до участі у Програмі наукової співпраці для молодих учених СНТДО-ІІ

І. Вступ. З метою сприяння відносинам співробітництва між університетами і науково-дослідними інститутами США та України, Фонд цивільних досліджень та розвитку США (CRDF) та Міністерство освіти та науки України (МОН) фінансуватимуть на конкурсних засадах науково-дослідні проекти молодих учених США та України. За кожним грантом буде надано до 15.000 доларів США або еквівалентну суму в українських гривнях (приблизно 75.000 грн), які будуть використані для реалізації проектів, у тому числі наукових відряджень українських науковців до США та американських науковців - до України, тривалістю до 3 (трьох) місяців.

Завдяки цій програмі молоді науковці, які візьмуть у ній участь, установлять і розвинуть нові контакти, що сприятимуть подальшій співпраці між ученими США та України, підвищенню наукового рівня нового покоління науковців та інженерів в обох країнах.

Фінансування, здійснюване в США, CRDF отримує від Національного наукового фонду США. Витрати, здійснювані в Україні, фінансуються Міністерством освіти та науки України.

Заявки мають надійти до CRDF і МОН не пізніше 30 січня 2009 року.

Результати конкурсу будуть оголошені до 28 лютого 2009 року.

ІІ. Умови програми

A. Загальні положення:

За Програмою СНДТО-ІІ буде підтримано до дванадцяти науково-дослідних проектів, у тому числі до шести для учасників із США, які відвідають Україну, та до шести - для учасників з України, які будуть відряджені до США.

Заявники можуть пропонувати розвиток існуючої програми досліджень, або початок нових проектів під час дослідницьких візитів.

CRDDF і МОН у першу чергу підтримуватимуть проекти, що місять наступне:

1) тематику, спрямовану на розв'язання актуальних науково-технічних проблем України та США;

2) тематику, за якої є висока ймовірність публікації результатів у міжнародному рецензованому науковому журналі;

3) заявників, які вперше відвідують країну призначення або принаймні встановлюють партнерство з новими організаціями;

4) парні заявки, де американський та український заявники пропонують працювати в лабораторіях один одного;

5) зустрічне фінансування з інших джерел, у тому числі від американської або української організації, або за рахунок інших грантів.

У кожній заявці мають бути подані лист-рекомендація від керівника за місцем роботи чи навчання та запрошення від університету, неприбуткової організації або іншої цивільної науково-дослідної установи на проведення пропонованих досліджень в одній з галузей фундаментальної чи прикладної науки (Додаток 1 в прикріпленому оголошенні про Програму СНДТО-ІІ). Всі учасники з України повинні планувати візит до американської організації, а всі учасники зі США - до української організації. Відрядження має розпочатись не пізніше 1 червня 2009 року і завершитись до 31 грудня 2009 року.

Продовження тривалості відрядження можливе тільки за виняткових обставин, з письмового дозволу CRDF та МОН, наданого до періоду продовження. Недотримання цієї вимоги ставить під сумнів можливість участі заявника в подальших програмах CRDF.

B. Вимоги:

1) Заявник повинен бути або студентом, який закінчив принаймні три курси вищого навчального закладу, аспірантом,  або особою, яка отримала ступінь кандидата наук або PhD менш ніж 6 років тому;

2) Українські заявники мають бути громадянами або постійними мешканцями України і на цей час працювати в Україні. Американські заявники мають бути громадянами або постійними мешканцями США і на цей час працювати в США.

3) Заявники з України мають вільно володіти англійською мовою, як письмовою, так і усною. Заявники зі США повинні продемонструвати, яким чином вони спілкуватимуться з колегами з української організації.

4) Заявник має бути готовий до США чи України для проведення досліджень на три місяці підряд, із завершенням відрядження не пізніше 31 грудня 2009 року.

5) Заявник повинен повернутися до своєї країни по завершенні відрядження та подати всі необхідні звіти про відрядження.

6) Співробітник приймаючої організації, який працюватиме з гостем, має бути громадянином або постійним мешканцем країни перебування і знаходитись там під час виконання проекту;

7) До відома співробітників приймаючих організацій США: Залежно від обставин, успішні українські заявники мають отримати візи США типу B1/B2 або J.  Щодо вимог для отримання віз США див. сайт Державного департаменту США: http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1267.html

8) Проект має орієнтуватись на необоронні та невійськові цілі і  повинен виконуватись у цивільній науково-дослідній організації;

9) CRDF дотримується всіх законів і правил США щодо експортного контролю та участі іноземних громадян та організацій. Політика CRDF полягає в тому, щоб не вести справ з установами, щодо яких Урядом США встановлені обмеження без відповідного дозволу уряду США. CRDF залишає за собою право обмежувати участь будь-яких осіб та організацій в його програмах.

10) CRDF дотримується всіх законів і правил США щодо досліджень людини. Заявники, які подають проекти, що передбачають дослідження людини, мають діяти згідно з розділом IV.D цього оголошення (прикріпленого для завантаження у форматі Word в кінці даного документу) та звертатись за роз'ясненнями до персоналу CRDF: brc@crdf.org

C. Інструкції

Заявка не повинна за обсягом перевищувати 10 сторінок; до цього обсягу не включаються форми A,B,C. Заявники повинні подати наступні матеріали англійською та українською мовами:

1. Титульний аркуш.

2. Бюджет.

3. Біографічний нарис про заявника з публікаціями, інформацією про володіння мовами та інформацією про попередні професійні візити за кордон включно.

4. Опис проекту, до якого входить: резюме проекту та опис досліджень, що мають бути проведені на період гранту.

5. Детальний робочий план відрядження.

6. Лист-запрошення від української чи американської приймаючої організації.

7. Заява українського чи американського науковця, що буде працювати з гостем.

8. Два підписані відгуки (Форма С).

9. Якщо це передбачено бюджетом: підтвердження наявності додаткової фінансової або іншої підтримки з боку приймаючої організації чи інших джерел.

Детальний опис вимог до матеріалів заявки із необхідними формами для заповнення можна завантажити тут.

ІІІ. Подання заявок

Заявки приймаються до 30 січня 2009 року.

Всі заявки мають бути подані англійською та українською мовами та надруковані шрифтом 12 pt через 1,5 інтервали з полями в один дюйм (2,5 см) з усіх сторін, з нумерацією сторінок, включаючи форми, у правому верхньому куті.

Заявники зі США: Відправте одну електронну копію англійською мовою та одну електронну копію українською мовою на адресу: crest@crdf.org

Українські заявники: Відправте одну електронну копію англійською мовою та одну електронну копію українською мовою на адресу: crest@crdf.org

Українські заявники мають також подати один друкований примірник українською мовою та один друкований примірник англійською мовою до МОН України. Їх можна відправити поштою або вручити особисто за адресою:

01601, Київ, бульвар Шевченка 16, кімната 311.

Малахова Тетяна Юріївна

Всі заявники: Лист-запрошення від приймаючої організації та два відзиви слід сканувати і додати до електронної копії заявки.

Електронна копія заявки має бути у форматі Word чи PDF. Кожна заявка подається як один файл кожною мовою. Заявки, складені якоюсь із мов, з кількох файлів, не приймаються.

CRDF не приймає факсових подань. Після того, як заявка отримана в CRDF і МОН, зміни в ній не допускаються. При необхідності учасники можуть звертатися за додатковою інформацією для підготовки заявок, але тільки до подання остаточної заявки. CRDF і МОН залишають за собою право при необхідності звертатись до заявників за додатковою інформацією.

З питань, пов'язаних із процесом подання заявок, чи за додатковою інформацією про цю програму, звертайтеся до контактної особи

в CRDF (США):
Ken Davis, Associate Program Manager
Tel.:(703) 526-6762
 
у CRDF (Україна):
Наталія Артюховська, Директор Українського представництва
Тел.: (380-44)-253-7223
 
та контактної особи в МОН:
Малахова Тетяна Юріївна, головний спеціаліст
Тел.: (380-44)-246-3981
Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 1014 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0