Головна » 2008 » Грудень » 3 » Акция общественного лоббирования
13:24
Акция общественного лоббирования

Как известно, народный депутат Олесь Доний зарегистрировал Проект Закону про відновлення історичної топоніміки Автономної Республіки Крим.

Предлагается провести акцию общественного лоббирования. Для этого всем желающим принять участие необходимо отправить письмо на имя депутатов Верховной Рады Украины от своего имени, либо от имени общественной организации.

Ссылка на образец письма: [info]okeanchik007

http://okeanchik007.livejournal.com/615.html

В комментариях к письму приведены списки депутатов, на имя которых можно отправлять письмо, а также адрес. Желательно отправлять заказным письмом с уведомлением.

Депутати закріплені за АР Крим та Севастополем
АР Крим
Василенко С.В. - НУ-НС, Веліжанський С.К. - БЮТ, Герасим'юк О.В. - НУ-НС, Грач Л.І. - КПУ, Гривковський В.О - БЛ, Джемілєв Мустафа - НУ-НС, Дейч Б.Д. - ПР, Жванія Д.В. - НУ-НС, Колесніченко В.В. - ПР, Кисельов В.О. - ПР, Мартиненко М.В.- НУ-НС, Перестенко М.В. - КПУ, Сенченко А.В - БЮТ, Стець Ю. Я. - НУ-НС, Третьяков О.Ю.- НУ-НС, Черноморов О.М. - ПР, Шемчук В.В. - НУ-НС
м. Севастополь -

Василенко С.В. - НУ-НС, Вернидубов І.В. - ПР, Герасим'юк О.В. - НУ-НС, Джемілєв Мустафа - НУ-НС,Мартиненко М.В.- НУ-НС, Омельченко О.О. - НУ-НС, Перестенко М. В. - КПУ, Триндюк Ю.Г. - БЮТ

Обзец письма

Народному депутату України, члену
фракції „Наша Україна – Народна Самооборона”
п. _______________________


Шановний _________________________________________!

 

 

Звертаюся до Вас, як до людини, якій я делегував свої повноваження та людини, яка представляє мої інтереси у найвищому законодавчому органі влади в Україні. Я представник кримськотатарського етносу(кримців), корінного на території Криму та України народу. Злочинний комуністичний режим Радянського союзу здійснював репресії проти нашого народу, та зрештою, звинувативши у „зраді”, здійснив акт геноциду над нашим народом, депортувавши його в 1944 році.
Починаючи з 1989 року, в період „гласності”, яку впровадив Президент СРСР, Михайло Горбачов, кримськотатарський народ почав масово повертатися на свою Батьківщину. Після розпаду СРСР, не зважаючи на те, ще правонаступницею Радянського Союзу є Російська Федерація, зобов’язання щодо облаштування нашого народу, взяла на себе молода незалежна держава – Україна.
Ми дуже вдячні всім, хто брав  участь в облаштуванні кримських татар, адже українська влада зробила не мало для нашого народу, але сьогодні треба визнати: за 17 років незалежності України не ухвалено жодного закону, направленого на відновлення політичних, економічних, соціальних і культурних прав кримськотатарського народу. Неприйняття законів, які б комплексно регулювали всі питання, пов’язані з відновленням наших прав — починаючи від повернення історичної топонімії і завершуючи питаннями нашої участі в ухваленні рішень, важливих для кримського суспільства, спонукає до ескалації нової хвилі конфліктів в Криму.
Подальше ігнорування значною частиною українських політиків законних інтересів і прав кримськотатарського народу є прямим викликом декларованим принципам демократії і справедливості, які мали б бути в основі будівництва незалежної і демократичної України.
Звертаюся до Вас, як представника політичної сили, яка послідовно відстоює принципи демократії та йде на шляху до інтеграції в Європейське співтовариство. Одним з головних принципів Європейськго союзу є копенгагенські критерії, де права людини та відновлення прав корінних народів є одним з ключових принципів на шляху до європейської інтеграції.
Україні необхідно осмислити своє історичне минуле, заглибитися в історію європейських народів і визнати, що історія України – це не тільки історія українців, а й історія кримських татар, понтійських греків, кримчаків, караїмів  та інших корінних народів.
На місцевому та загальнодержавному рівні неодноразово обговорювалося питання про необхідність відновлення історичної топонімії Криму, яку було практично ліквідовано серією сталінських указів 1944-48 років, тому, поява законопроекту, покликаного відновити історичну топоніміку Криму є для нашого народу знаковим і важливим кроком на шляху до демократизації суспільства та всієї державної системи.
Якщо принципи, які декларує Ваша політична сила є дійсними, а підтримка у облаштуванні, інтеграції кримськотатарського народу не є черговими „заграваннями” перед виборами, просимо Вас підтримати законопроект « Про відновлення історичної топоніміки Автономної Республіки Крим» та зробити вагомий внесок у відновленні історичної справедливості в нашій державі.

Прошу Вас, Вашу політичну силу та фракцію в парламенті сприяти у пришвидшенні внесення до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради України законопроект « Про відновлення історичної топоніміки Автономної Республіки Крим» реєстраційний 3334, внесений народним депутатом України Донієм О.С.
 Прийняття цього законопроекту сприятиме  поновленню та збереженню політичного, соціально-економічного, культурного, мовного прав кримськотатарського народу, як корінного населення півострову Крим.
 
Сподіваюся що ми нарешті позбудемось радянської спадщини у назвах населених пунктів нашої Батьківщини, які є ознаками злочинного комуністичного режиму і почнемо замість „Кіровських”, „Радянських”, „Ленінських”, використовувати історичні назви населених пунктів Криму.

З повагою, громадянин України __________________________
 

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 737 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0