Головна » 2008 » Грудень » 5 » Тренінгова допомога місцевим та регіональним організаціям громадянського суспільства
20:58
Тренінгова допомога місцевим та регіональним організаціям громадянського суспільства

Творчий центр ТЦК, що впроваджує проект «Тренінгова допомога місцевим та регіональним організаціям громадянського суспільства» в межах програми малих проектів МАТРА КАП Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів, оголошує конкурсний відбір організацій громадянського суспільства із АР Крим, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей та м. Севастополя для участі у тренінговій програмі щодо розвитку навичок представництва інтересів і захисту прав.

Головними цілями тренінгової програми є:
• надати активістам організацій громадянського суспільства (ОГС) знання щодо представництва інтересів і захисту прав, ведення переговорів з органами влади, налагодження ефективної комунікації між ОГС і органами влади;
• надати допомогу активістам ОГС у засвоєнні та використанні на практиці навичок та моделей ефективного представництва інтересів і захисту прав;
• удосконалити практичні навички активістів ОГС щодо розв’язання конкретних ситуацій, що виникають в процесі здійснення представництва інтересів і захисту прав;
• підвищити рівень професіоналізму працівників ОГС.

Участь у тренінговій програмі включає: навчання представників ОГС у 4-х дводенних тренінгах, отримання консультацій в он-лайн режимі та стажування 5-ти учасників тренінгової програми у м. Києві.

Теми тренінгів: «Публічна політика. Процес прийняття рішень органами влади», «Участь громадськості у процесі прийняття рішень органами влади», «Громадський моніторинг та експертиза органів влади», «Представлення інтересів та захист прав громадян».

Навчання проводитиметься тренерами-консультантами ТЦК.

Кожен слухач буде забезпечений відповідними інформаційними матеріалами.

Організатори забезпечують:
• оплату проїзду слухачів за умови надання проїзних документів;
• проживання та харчування слухачів тренінгової програми.

Хто може брати участь у конкурсному відборі?

У конкурсному відборі можуть брати участь організації громадянського суспільства, що:
• легалізовані не пізніше 1 січня 2007 року у встановленому законом порядку (із набуттям статусу юридичної особи чи шляхом повідомлення про заснування) на одній із таких адміністративно-територіальних одиниць: АР Крим, Запорізька, Миколаївська, Одеська та Херсонська області та м. Севастополь;
• активно займаються представництвом інтересів та захистом прав (або мають намір започаткувати цей напрямок роботи в найближчій період).

Критерії відбору учасників тренінгової програми:
• відповідність ОГС критеріям за формальними ознаками;
• досвід діяльності ОГС;
• обґрунтованість потреби у навчанні;
• бачення ОГС того, як застосовувати отримані знання та навички;
• спроможність поширити отриману знання та навички серед активу ОГС.

Конкурсний відбір
Конкурсний відбір проводиться в два етапи. Перший етап передбачає оцінку заявок ОГС за формальним критерієм та попередній відбір ОГС. Другий етап передбачає проведення ознайомчих візитів до попередньо відібраних ОГС. Після другого етапу для участі у тренінговій програмі буде відібрано не більше 15 ОГС. Кожна із відібраних ОГС має забезпечити присутність 4 активістів на тренінгах. Після тренінгової програми серед 60 учасників на конкурсній основі буде відібрано 5 для стажування у м. Києві.

Термін та порядок подання документів на конкурс

Претендент має надіслати заявку в офіс Творчого центру ТЦК до 17.00 26 грудня 2008 року.

Форма заявки міститься у додатку.

Заповнена заявка встановленого зразка має бути надіслана електронною поштою на ім’я Анастасії Гернеги на адресу gernega@ccc.kiev.ua (копія на tropman@ccc.kiev.ua) із зазначенням теми листа «Конкурсний відбір».

Документи, що надійшли пізніше встановленого терміну, до уваги не братимуться та не розглядатимуться.

Про результати конкурсного відбору претенденти будуть повідомлені офіційним листом.
 
Автор : Гернега Анастасія
Додатки : Форма заявки на участь у конкурсі ( application form_ukr.doc, 60 Kb )    
 
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 764 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0