Головна » 2008 » Грудень » 10 » Європейська ціль для відкриття інноваційного потенціалу: Медіа – запуск Року Креативності і Інновацій в ЄС
08:12
Європейська ціль для відкриття інноваційного потенціалу: Медіа – запуск Року Креативності і Інновацій в ЄС
Європейська комісія визначила 05.12.08 р. як день запуску інформаційної кампнії, присвяченої Року креативності і інновацій – 2009 зі салоганом «Уява. Творіння. Інновація».
Ціллю Року є популяризація креативністі і інноваційних підходів у різних сферах людської активності і привнесення кращого в рамках ЄС для готовності витримати виклики глобалізованого світу.
«Європейський рік інновацій і креативності-2009 допоможе відкрити креативний і інноваційний потенціал Європи, завдання, що стало ще більш актуальним в рамках економічної кризи» , - сказав Ян Фігель – Комісар з питань освіти, культури, спорту і молоді.

        «Щоб я хотів бачити наприкінці року  - це те, щоб громадяни Європи розуміли добре, що пропагандуючи розвиток таланту і людської можливості до інновацій, ми можемо активно змінити Європу на краще, допомогти їй повністю реалізувати свій потенціал, як економічний, так і соціальний».

        Уряди, бізнес-сектор і громадянське суспільство маюсь бути задіяні в дебати на тематики «яким чином європейці мають змінювати ЕС для забезпечення  конкурентоспроможності на всесвітній арені» зберігаючи при цьому «єдине суспільство, що об’єднане багатством різноманітності », відмітив Комісар. «В форматі співпраці з майбутніми країнами – головуючими в ЄС – Чехією і Швецією, Комісія планує декілька заходів на тематику «суспільство знань», «стабільний розвиток на зламі протидії креативного мистецтва і промисловості».

Мікель Іруйо Амезага повністю підтримав Європейський  Парламент в початку заходу, що відкриває Рік, і відмітив, що з однієї сторони, необхідно пропагандувати «критичне, вільне мислення в суспільстві», а з іншого боку  - підтримувати концепцію «відкриття інновацій», використовуючи матеріальні і інтелектуальні джерела, що в результаті приведе до  цінного результату.


        «Соціальні інновації і інновації в підтримці стабільності навколишнього середовища мають бути серед ключових тем Року». Він вірить, що «ЄС -  це найкращий приклад в політиці через створення спільних інституцій і нового шляху управління».  Він підсумував з ентузіазмом, говорячи «якщо ми були здатні бути інноваторами в політиці, ми здатні до інновацій в економіці і в інших сферах, тому давайте вірити в себе і в успіх 2009 року!».

 
        Серед трьох присутніх послів, всесвітньовідомий музикант Джорді Савал був першим спікером, замикаючи 2009 з 2008 роком, протягом якого він був послом міжнародного діалогу. Він відмітив переваги науки і технологій, що змінили минуле століття завдяки силі креативності і інновацій. Внаслідок цього, Савал закликав до інтеркультурного бачення світу, в якому homo tecnologicus не є синонімом homo sapiensі в якому «людська креативність і інновації гарантують рівність культур і прекрасне буття людства». Він наполіг, що прогрес має бути заснований на солідарності в світі, що розвивається, якщо ми хочемо, аби пророкування Достоєвського «Краса врятує світ» стало реальністю.

        Професор Едвард Де Боно, видатна постать в кративному мисленні і інноваціях, визначив, що «існуюче світове мислення є неадекватним», що робить це «найбільшою проблемою в світі, навіть більшою, ніж зміна клімату». «Ми потребуємо кращого мислення для прийняття рішень, для вирішення конфліктів і визначення майбутнього напряму руху» - він продовжив, обіцяючи активну участь як посла Європейського Року.

Для професора Карлхейнза Бранденбурга, винахідника МР3 формату, заключного спікера, за його словами, завжди було необхідно оставити питання «чому?». «Зацікавлене ставлення є ключем для технологічного прогресу і те тільки». «Мистецтво креативу є важливим»,  - сказав професор,  - тому що  «інновації, що несуть прогрес в науку і технології, є необхідними для майбутнього наших суспільств».

Лаган Оксана,
Українська асоціація студентського самоврядування
За матеріалами EС
 
5 грудня Європейська Комісія розпочала інформаційну кампанію Європейського року креативності та інновацій 2009 зі слоганом «Уявляй. Створюй. Оновлюй».
Завданням Року є поширення креативних та інноваційних підходів у різних сферах людської діяльності та сприянні кращій підготовці Європейського Союзу до протистояння майбутнім викликам у глобалізованому світі.
ЄС запропонує рамки роботи для підвищення обізнаності у питаннях творчих підходів та нововведень та сприяння політичним дебатам про шляхи збільшення творчого та інноваційного потенціалу Європи.
Як і в рамках попередніх Європейських років, передбачається проведення кампаній, заходів та ініціатив на європейському, національному, регіональному та місцевому рівнях. Події року стосуватимуться не тільки галузі освіти та культури, але й підприємництва, регіональної та дослідницької політик.
Офіційне відкриття Року відбудеться у Празі 7 січня 2009 року за участю Президента Європейської Комісії Жузе Мануеля Баррозу та Прем'єр-міністра Чехії Мірека Тополанека.
 
Інформація про всі новини, події, а також звіти про результати всіх заходів протягом Року креативності і інновацій, інформація про партнерів та заходи в країнах ЄС буде доступна на сайті http://www.create2009.europa.eu.
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 823 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0