Головна » 2009 » Січень » 10 » Проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України " організовує в Дніпропетровську відкриття Європейського Року креативності та інновацій
21:13
Проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України " організовує в Дніпропетровську відкриття Європейського Року креативності та інновацій

Європейські клуби з різних регіонів України будуть першими, хто долучиться до відзначення в Україні Європейського року креативності та інновацій – 2009. Відкриття Року відбудеться в Дніпропетровській області в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", який виконує Українська асоціація європейських студій за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.

 

12 січня 2009 року представники головуючої в ЄС Чеської Республіки, Представництва Європейської Комісії в Україні та Дніпропетровської обласної державної адміністрації, а також Української асоціації європейських студій та Європейської Бізнес Асоціації відкриють Європейський рік креативності та інновацій в Україні. Подія стане першою в черзі заходів, спрямованих на підтримку і розвиток творчих ідей і хисту до інновацій серед активної української молоді-членів Євроклубів.

Проект, в рамках якого пройде захід, "Підтримка мережі Євроклубів України", спрямований на подальший розвиток спроможності та підтримку мережевих ініціатив молодіжних європейських клубів в Україні, а також залучення їх до загальноєвропейських ініціатив. Основна тема цьогорічного проекту пов’язана з проголошеним на 2009 рік Європейським роком креативності та інновацій (ЄРКІ). Відповідне рішення було ухвалено 20.11.2008 Радою ЄС та Європарламентом за пропозицією Єврокомісії. Офіційне відкриття ЄРКІ відбулося 7 січня в столиці Чеської Республіки, до якої з 1 січня 2009 року перейшло головування в ЄС. Учасники відкриття - провідні творчі особистості Європи, високопосадовці інституцій ЄС та країн-членів – зазначили, що саме підтримка креативності та інновацій є шляхом до подолання кризи й інших викликів сьогодення.

Відзначення Року креативності та інновацій в Україні розпочнуть молодіжні європейські клуби, представники яких 12-14 січня візьмуть участь в національній майстерні "Лідерство Євроклубів – Майстерня креативності та інновацій". На майстерні будуть представлені активні Євроклуби з більшості областей України, члени яких взяли участь в конкурсі на кращий логотип та слоган ЄРКІ в Україні. Організатори заходу засобами неформальної освіти нададуть можливість лідерам Євроклубів обмінятись досвідом творчого підходу до діяльності, засвоїти інноваційні методи роботи для успішного розвитку Євроклубів і посилення їх ролі в громадах.

Окрім майстерні, в межах цьогорічного проекту пройдуть регіональні тренінги та ярмарки креативності та інновацій. Головний захід – Національний молодіжний ярмарок креативності та інновацій – відбудеться під час святкування Днів Європи і об'єднає найбільш інноваційні ідеї Євроклубів та представить їх широкій громадськості.

Більше інформації про проект можна отримати від керівника проекту Сергія Штукаріна (Українська асоціація європейських студій), телефон: +38 (050) 917 26 11, е-пошта: euroclub.org.ua@gmail.com. За додатковою інформацією можна також звертатись до Станіслава Топольницького, радника з питань преси та інформації в Представництві Європейської Комісії в Україні, телефон: +38 (044) 390-8010, е-пошта: delegation-ukraine-press@ec.europa.eu.

 

* * * * *

 

Початок церемонії відкриття о 14:30 в конференц-залі Дніпропетровської обласної державної адміністрації (адреса: пр. Кірова, 1, перший поверх). Вхід для преси-вільний.

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 800 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0