Головна » 2009 » Лютий » 3 » Tempus: Модернізація вищої освіти – Оголошення Другого конкурс проектів (03/02/2009)
20:12
Tempus: Модернізація вищої освіти – Оголошення Другого конкурс проектів (03/02/2009)

Tempus (Транс’європейська програма мобільності для навчання в університетах) підтримує модернізацію вищої освіти та створює простір для співпраці в країнах, які оточують ЄС. Програма Tempus, заснована в 1990 році, сьогодні охоплює 27 країн на Західних Балканах, у Східній Європі, Центральній Азії, Північній Африці та на Ближньому Сході.

Tempus фінансує два типи проектів:
1) спільні проекти, засновані на багатосторонньому партнерстві між вищими навчальними закладами ЄС та країн-партнерів;

2) структурні заходи, спрямовані на розвиток та реформування вищих навчальних закладів та систем вищої освіти в країнах-партнерах, з метою підвищення їхньої якості та адекватності, а також наближення їх до європейських здобутків розвитку.

Партнерство реалізується через консорціуми організацій з вищих навчальних закладів, комерційних компаній, міністерств, громадських організацій та інших організацій, які працюють в галузі вищої освіти, як в ЄС, так і в країнах-партнерах.

Програма Tempus IV оголошує про початок другого етапу прийому заяв на фінансування багатосторонніх проектів двох типів – спільні проекти та структурні заходи в галузі вищої освіти.

Орієнтовний загальний бюджет цього етапу програми Tempus IV складає приблизно 53 млн. євро, при цьому гранти на окремі проекти сягатимуть 0,5-1,5 млн. євро.

Кінцевий термін електронної подачі пропозицій – вівторок, 28 квітня 2009 року.

В кінці лютого форму заявки англійською мовою буде розміщено за цим посиланням:

http://ec.europa.eu/education/programmes/tempus/news_en.html

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 796 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0