Головна » 2009 » Лютий » 5 » ЮНЕСКО проведе конкурс есе для молоді «Роль науки у побудові кращого світу»
10:06
ЮНЕСКО проведе конкурс есе для молоді «Роль науки у побудові кращого світу»
4 лютого 2009 року. Токіо – Київ – Організація ООН з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) та Фундація заради миру Goi оголосили Міжнародний конкурс есе «Роль науки у побудові кращого світу». Переможців конкурсу буде запрошено на церемонію нагородження до Токіо (Японії), що відбудеться в листопаді 2009 року.
Переможці поїдуть до Японії або отримають грошові нагороди

Організація Об'єднаних Націй проголосила 2001-2010 роки «Міжнародною декадою культури миру та ненасилля заради дітей світу», а 2005 – 2014 роки - Декадою ООН «Освіта заради сталого розвитку». Молодь повинна не лише отримати користь від цих глобальних ініціатив, але й заохочуватися до активної участі в них. Темою цьогорічного Міжнародного конкурсу есе є «Роль науки у побудові кращого світу». Молоді люди з усього світу запрошуються подавати свої цікаві ідеї на цю тему.

Тема конкурсу: «Роль науки у побудові кращого світу».
 
Науковий прогрес приніс багато користі людству, проте так само деякі наукові відкриття мали й негативні наслідки. Як має розвиватись наука, якими мають бути технології, що забезпечуватимуть більш справедливий та процвітаючий світу для всіх? Учасникам конкурсу треба виразити своє бачення майбутнього науки, включаючи приклади досліджень, в яких вони хотіли би взяти участь.

Основні правила конкурсу:

1. Учасниками можуть бути особи до 25 років (станом на 30 червня 2009 року) у одній з наступних вікових категорій:

Діти (віком до 14 років);
Молодь (віком від 15 до 25 років).
 
2. Есе мають бути не більше 800 слів, надруковані або написані друкованим шрифтом англійською, французькою, іспанською та німецькою мовами.

3. До есе повинна бути додана сторінка із наступною інформацією: (1) категорія учасника (Діти або Молодь), (2) назва твору, (3) ім'я учасника, (4) поштова адреса, (5) номер телефону, (6) електронна адреса, (7) національність, (8) вік станом на 30 червня 2009 року, (9) стать, (10) назва навчального закладу (у випадку відповідності), (11) кількість слів у творі.

Вчителі та директори молодіжних організацій можуть подавати набір творів від їх класу або групи, в цьому разі необхідно додати список учасників, ім'я та контактну інформацію вчителя, що подає заявку.
 
Заявки, які не матимуть необхідну інформацію, не будуть розглядатися.
 
4. Заявки можуть бути надіслані поштою або в електронному варіанті.
(Заявки, надіслані в електронному варіанті, мають бути у форматі Text (.txt) або Word (.doc). Есе та сторінка з необхідною інформацією мають бути надіслані як один документ).
 
5. Есе має бути оригінальним та раніше не публікованим.

6. Есе має бути написане однією особою. Роботи у співавторстві не приймаються.

7. Авторські права надісланого твору належатимуть організаторам конкурсу.

Кінцевий термін подачі заявок: Заявки повинні бути отримані до 30 червня 2009 року.

Призи та нагородження:

В кожній з двох категорій – «Діти» та «Молодь» нагороджуватимуться наступні номінації:

1-е місце: Сертифікат та приз у розмірі 100,000 йен (близько 1,000 доларів) ... 1 учасник
2-е місце: Сертифікат та приз у розмірі 50,000 йен (близько 500 доларів) ... 2 учасники
3-е місце: Сертифікат та подарунок... 5 учасників

Почесне згадування: Сертифікат та подарунок ... 25 учасників

* Переможців, які посядуть перші місця, буде запрошено на церемонію нагородження у м. Токіо, Японія, що відбудеться в листопаді 2009 року. (Витрати на проїзд покриваються організаторами).

** Імена усіх переможців буде оголошено у листопаді 2009 року на сайті Фундації заради миру Goi (www.goipeace.or.jp) та на сайті ЮНЕСКО (www.unesco.org/youth).

Заявки потрібно надсилати на адресу:

International Essay Contest c/o
The Goi Peace Foundation
1-4-5 Hirakawacho, Chiyoda-ku, Tokyo 102-0093 Japan
Електронна адреса: essay@goipeace.or.jp.
Конкурс організовано Фундацією заради миру Goi та ЮНЕСКО, впроваджується Міністерством з освіти, культури, науки, спорту та технологій Японії, Японською корпорацією радіомовлення, Nikkei Inc., Токійською муніципальною радою з освіти, зі підтримки Японських авіаліній. 
***
ЮНЕСКО (Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури) була заснована 16 листопада 1945 року. ЮНЕСКО функціонує як лабораторія ідей та установник стандартів задля досягнення універсальних домовленостей щодо вирішення виникаючих етичних питань. ЮНЕСКО пропагує міжнародну співпрацю між її 193-ма державами-членами та 6-ма Асоційованими членами у сфері освіти, науки, культури та комунікацій. www.unesco.org


Фундація заради миру Goi (The Goi Peace Foundation) працює заради пропагування миру у світі, борючись з обмеженнями на основі раси, релігії, або політичних поглядів, із вірою в те, що мир починається із розуму кожної особи. Фундація заради миру Goi представила Декларацію для всього життя на Землі задля пропагування спільного бачення насправді мирного та гармонійного світу для всього живого у 21-му столітті. Вона встановлює принципи націлені на втілення цього бачення та заохочує всіх людей слідувати цим принципам у їх особистому житті та їх спеціалізованих сферах діяльності.  www.goipeace.or.jp

***

За додатковою інформацією просимо звертатись: 

Вікторія Андрієвська,
Координатор зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ
Представництво ООН в Україні
Тел. +38 044 254 0035      
victoria.andrievska@unic.org
www.un.org.ua

Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 981 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0