Головна » 2009 » Лютий » 18 » Прес-конференція до Дня рідної мови та презентація підручника "Урумский язык"
20:04
Прес-конференція до Дня рідної мови та презентація підручника "Урумский язык"
19 лютого 2009 о 10:30 у прес-центрі "Укрінформ" (Київ) відбудеться прес-конференція Конгресу національних громад України, приурочена до Дня рідної мови та презентація підручників "Урумский язык" та "Греки України"
 Під час заходу буде презентовано підручник наукового співробітника Інституту лінгвістичних досліджень РАН М.Смоліної - "Урумский язык", присвячений одній з двох мов грекрецької діаспори України (урумська та румейська), досі не захищених маханізмами Європейської хартії регіональних та міноритарних мов.
Також буде представлено книгу "Греки в Украине", мова у якій йде про найстародавніший з сучасних етносів, що населяють Україну (перші грецькі колоністи прибули до Причорномор'я та Приазов'я бл. 7 ст. до н.е.).
"Греки в Украине" - перший навчальний посібник, рекомендований Міністерством освіти для студентів вузів. Підручник підготовлено Костятнтином Балабановим (ректором Маріупольського державного гуманітарного університету) та Наталією Терентьєвою (завідувачеою відділу Інституту історії НАНУ.

У заході візьмуть участь: Йосиф Зісельс - виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України; Костянтин балабанов - доктор історичних наук, професор, ректор Маріупольського державного гуманітарного університету; Наталія Терентьєва - кандидат історичних наук, керівник Центру україно-грецьких досліджень Інституту історії України НАНУ; Георгій Попов - народний депутат України третього скликання, голова Держкомнацрелігій у 2006 та 2007 роках.; Тетяна Пилипенко - директр Департаменту етнополітики та європейської інтеграції Держкомнацрелігій; Олександр Рибалко - куратор проекту видання навчального посібника "Урумский язык/Урум дили".

Адреса УКРІНФОРМу: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. "Театральна").
Контактні телефони: 279-22-42, 279-00-05.
Вхід за службовими посвідченнями або картками НСЖУ.
Категорія: Повідомлення | Переглядів: 789 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0