Головна » 2009 » Лютий » 24 » Стипендія Польського Уряду для молодих науковців
19:18
Стипендія Польського Уряду для молодих науковців

Посольство Республіки Польща в Україні повідомляє про оголошення у 2009/2010 навчальному році щорічної Стипендіальної програми Польського Уряду для молодих науковців у таких галузях: міжнародні стосунки, історія, політологія, журналістика, соціологія, суспільна психологія, етнологія, культурознавство, право, адміністрація та менеджмент.

Реалізаторами програми є Управління з питань визнання документів про освіту та міжнародного обміну Міністерства освіти і науки Республіки Польща у співробітництві з Департаментом промоції Міністерства закордонних справ Республіки Польща.
Програма «Стипендії Уряду Республіки Польща для молодих учених» адресована до молодих дослідників - гуманітаріїв з Білорусі, Молдови, Росії та України, а також держав Центральної Азії та Кавказу.

Кожного року в Програмі бере участь 65-70 стипендіатів, молодих учених, які протягом 9-місячного стажування у найкращих польських вузах (Варшава, Краків, Вроцлав, Люблін, Гданськ та Познань) підвищують свої кваліфікації. Їхнє стажування - це післядипломна освіта, себто продовження навчання під керівництвом польських професорів, завдяки чому стипендіати збагачують своє знання про сучасні дослідницькі методології та ознайомлюються з сучасними досягненнями з власної ділянки зацікавлень.

Науковий керівник (tutor) визначає дидактичну програму для стипендіата (4-5 пар протягом тижня; лекції та семінарські заняття), а також щотижня консультує стипендіата з ділянки його досліджень. Науковий керівник визначає також тему та обсяг двох доповідей, які стипендіат має проголосити протягом січня та травня (мова доповіді у січні - залежно від рівня знання польської мови, натомість мова доповіді у травні та мова дипломної роботи - польська). Керівник також визначає тему та обсяг дипломної роботи, є її керівником і дає їй оцінку.

Кожного року у вересні стипендіати беруть участь у підготовчому курсі у Варшавському університеті, під час якого беруть участь у заняттях з польської мови, у циклі лекцій з історії та культури Польщі, а також міжнародної проблематики. Крім того, стипендіати мають також зустріч із Міністром Закордонних Справ - ініціатором цієї Програми.

Студіум Східної Європи Варшавського університету є організаційним та науковим координатором Програми «Стипендії Уряду Республіки Польща для молодих учених» з 2003 року, коли ця Програма була започаткована. Загалом, від початку існування програми у ній взяло участь 280 осіб з 12 країн. Протягом академічного року 2007/2008 гостює у нас 57 стипендіатів з Білорусії, Вірменії, Грузії, Казахстану, Кіргізії, Молдови, Росії, Таджикистану, Узбекистану та 21 стипендіат з України.
Стажування для молодих науковців відбудеться з 6 вересня 2009 р. до 30 червня 2010 року.

Організатори Стипендіальної програми прийматимуть заяви за посередництвом польського Посольства. Просимо надсилати заяви разом з комплектом необхідних документів до 1 березня 2009 р. на адресу Посольства РП у Києві: 01901 Київ, вул. Ярославів Вал, 12, а також подативсі актуальні контактні телефони та електронні адреси.

Докладна інформація стосовно програми та анкета – http://www.kijow.polemb.net/files/Tekstowe%20pliki/Stypendia%202009/Stypendium%20dla%20MLODYCH%20NAUK.2009-10.mht
 
Джерело: http://www.eu-edu.org
Категорія: Стажування | Переглядів: 745 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0