Головна » 2009 » Лютий » 25 » Науковий семінар «Роль та місце піратства в сучасних міжнародних відносинах»
19:52
Науковий семінар «Роль та місце піратства в сучасних міжнародних відносинах»

27 лютого 2009 р. о 16.00 в Маріупольському державному гуманітарному університеті за організаційного та інформаційного партнерства Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" відбудеться  науковий семінар «Роль та місце піратства в сучасних міжнародних відносинах».
Актуальність даної проблематики обумовлена не лише останніми подіями в Аденській затоці навколо екіпажу кораблю «Фаїна» та військового вантажу на ньому. Не зважаючи на всі досягнення науково-технічної думки, зокрема в інформаційно-комунікаційній та військовій сфері, пірати щорічно завдають багатомільярдних збитків людству. Саме тому пошук шляхів вирішення даної проблеми стане головною метою заходу.

 
Маріуполь невипадково обрано місцем проведення семінару. І не лише тому, що у місті відбувалися зйомки культового фільму "Пірати ХХ століття".
Адже Маріуполь, окрім статусу промислового серця країни, може похватилитися і Маріупольським торговим портом - одним з провідних в Азово-Чорномосрському регіоні. Саме у Маріуполі базуються "Торгівельний флот Донбасу" - найбільша судноплавна компанія країни та "Ілліч-Рибалка" - найбільший риболовецький флот під українським прапором. Велика кількість городян є моряками за професією та працює по усьому світу за контрактами безлічи крюїнгових агенств. Молоді кадри готує розташований у Маріуполі Азовський морський інститут.
Отже, тема є критично важливою для міста та країни.
 
Основними питаннями до обговорення стануть причини зародження та особливості феномену піратства в історичному вимірі, основні осередки піратства в сучасному світі, стан міжнародно-правової бази в сфері боротьби з піратством, внутрішні та зовнішні чинники, що спливають на актуалізацію даної проблеми на сучасному етапі розвитку людства. В процесі обговорення пріоритетне місце займуть питання, пов’язані з виробленням практичних рекомендацій керівництву України щодо подальших кроків в питанні недопущення захоплення українських кораблів та їх екіпажів піратами.
у обговоренні візьмуть участь знані у регіоні експерти-міжнародники Н.В. Гаврилова та М.В. Булик, фахівці різних департаментів Ліги "ДИПКОРПУС."
 
      За результатами семінару учасники отримають відповідні сертифікати.
 
Заявки на участь приймаються до 26 лютого 2009 р. на e-mail dipcorpus-mdgu@ukr.net з поміткою «СЕМІНАР». Про бажання представити свою доповідь, будь ласка, попередьте заздалегідь.
 
Також запрошуємо усіх бажаючих надавати тези тематичних доповідей що будуть розміщені на сайті Ліги "ДИПКОРПУС". Формат тез: 1-2 аркуші А-4, шрифт Times New Roman, абзац 1,5. Надсилати до 26 лютого 2009 р. на e-mail dipcorpus-mdgu@ukr.net з поміткою «ТЕЗИ».
Адреса місця проведення заходу: м. Маріуполь, пр. Будівельників, буд. 129, ауд. 204

Контактна особа: Янченко Антон Олексійович, віце-секретар Маріупольської штаб-квартири Лиги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС"     
 
Детальніша інформація за тел.: +38 096 128-93-09

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 817 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0