Головна » 2009 » Лютий » 25 » Відбулася Пан-європейська міжнародна молодіжна конференція «PanAlp 2009»
20:45
Відбулася Пан-європейська міжнародна молодіжна конференція «PanAlp 2009»
Керуюча справами Київського департаменту Ліги "ДИПКОРПУС" Ганна Базіло та заступник директора Київського департаменту Ліги "ДИПКОРПУС" Юлія Горовецька взяли участь у Пан-європейській міжнародній молодіжній конференції «PanAlp 2009», що відбулася у Відні з 5 по 8 лютого 2009 року.
Пан-Європейський рух був започаткований у 1922 році. Тоді вперше з вуст Річарда Калергі, сина австрійського дипломата,  пролунали дещо утопічні на той час позиції та ідеї про об’єднання усієї Європи, про відстоювання європейських цінностей та ідеалів. Окрім Річарда Калегрі, у витоків формування Пан-Європи як міжнародної громадської організації стояв Отто фон Габсбург, який до сьогоднішнього дня є діючим Міжнародним Президентом «Пан-Європи».

Основною метою конференції, що відбулася у Відні, було знайомство та обмін досвіду діяльності молодіжних рухів «Пан-Європи», яка має осередки чи не в усіх країнах Європи. Молоді люди – студенти-міжнародники, політологи, журналісти, молоді фахівці, які працюють в урядових структурах – мали можливість долучитися до обговорення найгостріших питань сучасної Європи: розширення її меж, подолання поточних економічних труднощів, відновлення європейських цінностей, тощо.

Учасникам було запропоновано декілька тем для дискусій: «Скільки Європи нам потрібно?», «Виклики Європи», «Сучасність і майбутнє Європи», тощо. В усіх обговорення брали участь цікаві експерти, серед яких найбільше запам’яталися виступи Міністра Австрії з питань освіти і науки   Йоханеса Хана, Міністра з європейських питань Болгарії Гергани Гранчарової, депутата Швецького Парламенту Вальбурги Дуглас і, звичайно, Отто фон Габсбурга, який у свої 97 років стоячи виступав перед делегатами конференції протягом пів години, а потім ще давав особисті аудієнції усім бажаючим, вільно розмовляючи англійською, французькою та іспанською. Його палка промова про важливість об’єднання усієї Європи і збереження європейських цінностей вразила душі та серці усіх.

Неодноразово, під час конференції звучала і Україна – як в газових питаннях та відносинах з Росією, так і як важливий гравець на європейському полі міжнародної політики. Україну на даній конференції представляли члени Молодіжного руху «Нашої України», громадської організації «Демократичний альянс» і наша студентка. Як зазначає Ганна: «До України ставлення пан-європейців надзвичайно приємне. Вони вважають нас невід’ємною частиною Європи, як географічною, так і політичною. Приємно, що європейська молодь проявляє інтерес до нашої країни і її політичної ситуації. Але більше всього я була вражена тим, що написав мені Отто фон Габсбург під час нашої з ним розмови: «Ми усі українці, тому що Україна – це Європа». Це найбільше визнання, яке можна отримати від такої людини. Саме тому я впевнена, що нове покоління українців має докласти максимальних зусиль і не зупинятися ні перед чим для того, що Україна досягла рівня і стандартів країн Європейського Союзу».

Наразі, відбувається активний процес започаткування осередку «Пан-Європи» в Україні. Першою ластівкою якого стане широка презентація організаціх та її ідей, запланована на кінець березня у Києві.
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 905 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0