Головна » 2009 » Березень » 7 » Відбувся круглий стіл на тему «Актуальний погляд на життя українських студентів в Німеччині"
03:24
Відбувся круглий стіл на тему «Актуальний погляд на життя українських студентів в Німеччині"
28 лютого 2009 року в приміщенні міської ради м. Майнц (Німеччина) відбувся круглий стіл на тему «Актуальний погляд на життя українських студентів в Німеччині та роль у ньому німецьких і українських публічно-правових інстанцій».
Організатором круглого столу виступив „Союз українських студентів у Німеччині“ (СУСН).
Участь у круглому столі взяли почесний консул України в Майнці проф. д-р Гансюрген Досс, віце-консул Генерального консульства України у м. Франкфурт на Майні Василь Марушинець, керівники СУСНу та координатори організації з семи міст Німеччини, представникy громадських організацій «Zusammenarbeit mit Osteuropa» («Співробітництво зі Східною Європою») тa  Freundschaftskreis Mainz-Minsk (Міста-партнери Майнц-Мінськ), Клемент Дафоґо представник студентської організації «AStA» при університеті в м. Майнц.
Учасники круглого столу обговорили актуальний стан життя українського студенства у Німеччині і наголосили на спільній відповідальності та важливості координації зусиль українських та німецьких державних органів та студентської громади у вирішенні проблем, які виникають в українських студентів та молоді в Німеччині.
 У результаті дискусії прийняті наступні рішення:
1. Німеччина є країною, де навчається найбільше українських студентів за кордоном (понад 7000). Тому захисту інтересів студентів повинна приділятися особлива увага консульських установ України. Це вимагає належного рівня комунікації тa співпрацi між консульськими відділами України на території Німеччини, німецькими установами та СУСНом з метою покращити ефективність та умови навчання українських студентів. Для цього організація пропонує включити СУСН як одного із виконавців державних програм допомоги та співпраці із діаспорою (зокрема Державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2010 року) у пунктах, що відповідають його меті та завданням.
2. Необхідно вдосконалити юридичну, психологічну та інформаційну підтримку українських студентів та українців за кордоном консульськими установами та посольством України. Наприклад, оприлюднити офіційне роз’яснення з приводу можливості відстрочки призову на строкову службу на час навчання в Німеччині.
3. Спільно працювати над популяризацією України в Німеччини.

Громадська організація СУСН – є представником українських студентів в Німеччині. Організація заснована у 1949 році. Членами організації виступають українські студенти та аспіранти, які приїжджають до ФРН на навчання у вищі навчальні заклади. СУСН має на меті об'єднати українських студентів, надати їм інформаційну, моральну, культурну та матеріальну підтримку, тa популяризувати Україну закордоном. Для зацікавлених діє сторінка в Інтернеті www.sus-n.org тa видається електронний вісник „СУСН-News“.

Контактна особа:  Юрій Халавкa
Тел.: +49 178 179 56 18
E-Mail: khalavka@uni-mainz.de

Союз Українських Студентів у Німеччині (СУСН) • Bund Ukrainischer Studenten in Deutschland e.V.
Postfach 10 03 07 • D-80077 München • www.sus-n.org • mail:info@sus-n.org

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 745 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0