Головна » 2009 » Березень » 14 » Програма польської закордонної допомоги за системою "малих ґрантів"- 2009
09:10
Програма польської закордонної допомоги за системою "малих ґрантів"- 2009
Розпочато процедуру складання заяв на Програму польської закордонної допомоги, яка надається за посередництвом МЗС Республіки Польща у 2009 році за системою "малих ґрантів".    
Посольство Республіки Польща в Україні запрошує подавати заявки на надання фінансових коштів для реалізації проектів в рамках малих грантів (до 13 тис. євро) в рамках Програми польської закордонної допомоги на 2009 рік.

     Фінансові кошти, надані для реалізації проектів, виділяються з державного бюджету польської держави. У 2009 році для надання за посередництвом Посольства Республіки Польща в Україні польської технічної допомоги призначено загалом 0,5 млн. польських злотих. Причому, з огляду на обмеженість коштів, матиме значення черговість подання заявок на грант.

     Звертатися за одержанням ґрантів можуть українські і міжнародні позаурядові організації, державні установи, органи центральної виконавчої влади і самоврядування, а також інші регіональні інститути, католицькі місії. Перевага надаватиметься суб'єктам, які мають досвід в реалізації проектів технічної допомоги і можуть закласти довготривалу і плідну співпрацю з польськими партнерами (рекомендації). У кожному розділі проектної заявки необхідно розміщувати повну стосовну інформацію та надавати відповідні додатки. Заповнені формуляри проектної заявки на ґрант подаються польською мовою (можливе подання заявки також англійською).

     Заявки на одержання ґрантів приймаються до п'ятниці, 20 березня 2009 року. Заявки оформлюється на бланках, що додаються (Узяти бланк_pl або бланк_eng) і разом з необхідними додатками подаються до Посольства Польщі в Україні: м. Київ, 01034, вул. Ярославів Вал, 12, а також надсилаються одночасно на електронну адресу: granty@polska.com.ua.  

     Проекти, відповідно до положень Програми польської закордонної допомоги на 2009 рік, повинні стосуватися пріоритетних у підтримці в 2009 році сфер діяльності:

- територіальна реформа і органів самоврядування,
- посилення інститутів центральної виконавчої влади та підтримка процесів адаптції до стандартів ЄС (зокрема, реформа системи правосуддя, митної і прикордонної служб),
- економічні реформи (особливо допомога у розробці правових розв'язань, пов'язаних з земельним оборотом, в т.ч. кадастрові питання, запровадження програм заощадження енергії, підтримка переговорного процесу FTA та Асоційованого членства),
- розвиток сільського господарства (в тому числі фіто-санітарні справи, спеціалізовані тренінги і стажування співробітників установ і організацій, відповідальних за аграрний сектор),
- підтримка дій на користь європейської і євроатлантичної інтеґрації.
     Проекти необхідно складати, маючи на увазі економне витрачання коштів. Кошторис проекту не може перевищувати суми 13 тисяч євро. Рекомендується закласти власний вклад заявника, напр. у формі офісних витрат, оренди приміщень, роботи добровольців у проекті тощо) та передбачити, що увесь проект повинен бути виконаним до 31 грудня 2009 року.

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 1055 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0