Головна » 2009 » Березень » 25 » Програма “Стипендії Уряду Республіки Польща для молодих учених”
23:33
Програма “Стипендії Уряду Республіки Польща для молодих учених”
Програма орієнтована на молодих дослідників - гуманітаріїв з України, Білорусі, Молдови та Росії, а також держав Центральної Азії та Кавказу. Тривалість програми: 9 місяців
Хто може отримати стипендію: Випускники українських і східноєвропейських ВНЗ, які протягом академічного року мають можливість стажуватися чи навчатися у польських університетах чи наукових установах.

Кожного року стипендію отримують 65-70 стипендіатів, які проходять стажування у кращих польських вузах (Варшава, Краків, Вроцлав, Люблін, Гданськ та Познань).
Організаційним та науковим координатором програми є Студіум Східної Європи Варшавського університету.

Як стати учасником програми. Важливі дати:

Термін подання аплікацій на участь у програмі, як правило, є березень. До середини травня уже відоме рішення про участь у програмі.
У червні відбуваються співбесіди з кваліфікаційною комісією, що приїжджає до України. Після цього відбувається спільне засідання комісій, які їздили по різних країнах. Остаточне рішення ухвалюється приблизно у липні, не пізніше.

Якщо кандидат успішно проходить всі етапи конкурсу, навчання чи стажування починатиметься у вересні, коли стипендіати беруть участь у підготовчому курсі у Варшавському університеті, під час якого є учасниками занять з польської мови, циклу лекцій з історії та культури Польщі, а також міжнародної проблематики.
Окрім того, стипендіати мають зустрічі у Міністерстві Закордонних Справ, яке є ініціатором цієї Програми.

Особа, що хоче взяти участь у програмі, має описати свій проект, а також надати рекомендації.

Якщо рекомендація подається від польського дослідника, професора чи викладача, тоді вона може потрапити до тієї особи, з якою вона співпрацювала і яка стає науковим керівником.

Якщо ж такої рекомендації немає, тоді комісія вирішує, в яке середовище потрапить учасник програми. Ухвалюючи це рішення, комісія керується передусім тим, чи є в тому середовищі спеціалісти з напрямку, в якій працює заявник.

У рамках навчання\стажування науковий керівник визначає навчальну програму для стипендіата (4-5 пар протягом тижня; лекції та семінарські заняття), а також щотижня консультує стипендіата в рамках його досліджень.

Науковий керівник визначає також тему та обсяг двох доповідей, які стипендіат має проголосити протягом січня та травня (мова доповіді у січні - залежно від рівня знання польської мови, мова доповіді у травні та мова дипломної роботи - польська).

Керівник також визначає тему та обсяг дипломної роботи, є її керівником і дає їй оцінку.

Докладніше: www.studium.uw.edu.pl
Категорія: Стажування | Переглядів: 766 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0