Головна » 2009 » Квітень » 4 » Київська міжнародна конференція "Модель організації об'єднаних націй" 24 - 26 квітня 2009 року
21:19
Київська міжнародна конференція "Модель організації об'єднаних націй" 24 - 26 квітня 2009 року
Київська міжнародна конференція "Модель організації об'єднаних націй" 24 - 26 квітня 2009 року
Мета: За рахунок ігрової імітації діяльності інституцій Організації Об’єднаних Націй зробити зрозумілою роботу міжнародної установи, дебатуючи по тим же питанням, що піднімаються самою Організацією, діючи згідно до Статуту та керуючись офіційними нормами і законами діяльності ООН. 

 Моделювання органів: Генеральна Асамблея; Рада безпеки; ЕКОСОК; Рада з питань прав людини; ЮНІСЕФ; ПОЛЕМІЛ; Міжнародний суд.

 Учасники: Студенти вищих навчальних закладів України та інших країн світу (країни СНГ, Франція, Німеччина, Англія, США, Голландія, Фінляндія, Ізраїль), викладачі ВНЗ, міжнародні експерти та аналітики з проблемних питань, що піднімаються на Конференції, представники політичного та дипломатичного корпусу країн світу та міжнародних організацій. 

 Основні аспекти Моделі ООН 2009:

    * Прес-конференція перед відкриттям Конференції для представників ЗМІ.
    * Урочисте відкриття Конференції ( + виступи почесних гостей, експертів, Політична промова представників країн-учасниць Моделі ООН).
    * Робота в органах, що моделюються. Розробка резолюцій по темам.
    * Проведення фотовиставки на тему: “Жахливі реалії сучасного. Яскраві перспективи майбутнього”.
    * Друковане видання Моделі ООН.
    * Молодіжний форум.
    * Відкриті дебати.
    * Святкове закриття конференції (концерт, дипломатичний бал, театральна постанова, фуршет).
    * Телеверсія проекту (Перший Національний, Інтер-холдінг).
    * Розробка друкованих наукових видань відповідно до результатів роботи учасників Моделі ООН (есе, резолюції, Вступні та Політичні промови тощо).

 Організація та проведення даного проекту є неоціненним внеском у розвиток молоді, - майбутнього нашого світу.

 Контакти:

Шейхалієва Юна Абдулвагабівна
 Генеральний Секретар КММООН 2009,
 студентка КНУ ім. Тараса Шевченка
 моб. 8-066-932-58-90
 icq: 281-512-418
 www.mun.graphcodegroup.com

 

  Світ новий, привабливий, цікавий.. Інакші враження, інакші думки, почуття.. Пізнати нову країну - це привідкрити дверцята у вирій нових відчуттів, емоцій, у казку зі свого дитинства. Побувати політичним лідером-делегатом цілої країни - чи то шейхом з витонченого Далекого Сходу, чи то президентом демократичних Сполучених Штатів Америки, чи, може.. самою королевою вишуканої Великої Британії.. Наскільки строкатим є вибір ролей цього світу!.. І в кожного з нас бачення, сприйняття всього того дивовижного, що нас оточує - різне.. Але, на жаль, навколишній світ - це не тільки симфонія веселої музики, а ще й пригнічені, моторошні ноти страждання, болю, страху людей, народів і, навіть, цілих країн! Реальність дійсно є жорстокою.. Проте, я все одно вірю, що реальність майбутнього Ми зможемо змінити на краще! Не дивлячись на те, як глобально це звучить, не варто боятися діяти.. Як сказав один мій друг: "Спробуй те, чого боїшся, і ти зрозумієш, як це насправді просто". Отож, давайте привносити в цей світ прекрасне разом!

 P.S.: ..а початковим плацдармом для дій нехай стануть для нас такі конференції, як Модель ООН.

 У квітні цього року - 24-26 - використовуючи досвід попередників, ми вирішили перетворити Київський Національний Університет імені Тараса Григоровича Шевченка (01033, Україна, м. Київ, вул. Володимирська, 60) у місце проведення великої міжнародної студентської конференції. Це буде нашою першою спробою провести міжнародну модель ООН у Києві, але хочеться, щоб подібні конференції стали для КНУ ім. Тараса Шевченка  традицією. Група організаторів КММООН має величезний досвід участі та організації багатьох міжнародних конференцій, зокрема моделей ООН, що проходили в Києві, в Україні, в Росії - м. Іваново, м. Санкт-Петербург, м. Москва, Гаага, Білорусія - м. Мінськ, Греція - м. Салоніки, Австрія - м. Відень, Німеччина - м. Рамштайн, м. Бад-Урах тощо. Сподіваюся, що Київська міжнародна Модель ООН завоює визнання та популярність серед студентів багатьох вузів та різних країн світу. Метою даної конференції є створення взаємодії та діалогу молодих людей, які будуть представляти різні країни та організації, що входять до складу ООН, за рахунок такої імітації; поширення знання про діяльність ООН, залучення студентів до обговорення та аналізу проблем світової спільноти та навчання визначеним процедурам міжнародної дипломатичної етики, веденню диспутів, переговорів, лобіювань, знаходженню консенсусу і прийняттю відповідальних рішень, втілених у проекті резолюції. 

 Модель ООН буде однаково цікавою як для молодих спеціалістів у сфері міжнародних відносин, так і для тих, хто тільки-но збирається залучитися до цієї складної, але дуже корисної та цікавої сфери.

 Учасниками заходу можуть стати студенти з усіх вузів України та світу, що цікавляться питаннями сучасної політології, економіки, юриспруденції, історії міжнародних відносин, а також абітурієнти КНУ ім. Т. Шевченка. Звичайно, що не всі ролі в Моделі ООН є однаково складними: є складніші, а є і простіші, але ми впевнені, що, не залежно від тієї чи іншої ролі, всі учасники отримають масу задоволення, цікавих вражень, знань, умінь, навичок та корисного досвіду.

 
Що? - І сесія Київської міжнародної моделі ООН  Коли? 24 - 26 квітня 2009  

Де? - У Київському національному університеті імені Тараса Шевченко, Україна 

Кількість делегатів?-  Близько 400 

Скільки коштує? - 20.00 Євро

Кінцевий термін реєстрації? - 17 квітня, 2009 

Кінцевий термін сплати внеску? -  17 квітня, 2009 

Кінцевий термін подачі Вступної промови? - 17 квітня, 2009  Є запитання? Будь ласка зв’яжіться з нами


Мова конференції? -  Англійська. 

Органи Моделі ООН:

 Security Council - The situation in the Middle East, including the Palestinian question. 
 1st GA - Piracy as a global threat to maritime security. 
 4th GA - Natural resources and political situation in Africa. 
 Human rights Council - Enforced disappearance of people. 
 ICJ - Case concerning the Aerial Herbicide Spraying (Ecuador vs. Colombia) 
 ECOSOC - The affect of the financial crisis on the developing economies. 
 UNICEF - Violation of rights of children in Palestine.


  Стати учасником КММООН достатньо легко та просто. Якщо не враховувати Ваш світогляд та величезний енергійний запал, то є декілька простих речей, які Вам належить зробити: 

 Крок 1: Вибрати країну, яку Ви хотіли би репрезентувати та Комітет, в якому Ви хочете її представляти. Після цього – зареєструватися самим або ж зареєструвати Вашу делегацію. Сплатити членський внесок сумою 20 Євро*. 

 Крок 2: Підготувати тези для виступу в обраному Комітеті та докладно ознайомитися з його процедурою роботи. Це допоможе Вам впевнено почуватися у Комітеті та добре орієнтуватися в темі конференції.

 Примірник Ваших тез по обраній темі, обраного Комітету потрібно вислати нам електронною поштою до  17 квітня, 2009.

 Крок 3: Ви маєте відчути в собі великого промовця. Ми розуміємо, що бути добрим оратором достатньо складно, тому для тих, хто живе в Києві ми будемо проводити спеціальні тренінги з покращення вашої ораторської майстерності.

 Крок 4: Вчитися вести переговори. Отже, Ви – дивовижний оратор, і Ви добре ознайомлені з правилами та темою конференції. Ви герой Комітету. Залишається одна проблема: ніхто не дослухається до тебе. Саме тому Ви повинні навчитися чітко вести переговори з іншими делегатами.

 Крок 5: Тепер Ви володієте всіма необхідними навичками для великого дипломата, проте Ви не можете викласти свої думки на папір, тому що Ви ніколи не зіштовхувалися з написанням резолюцій, правовим форматом документів ООН. Саме тому Ви теж маєте звернути увагу на процедуру та форму написання цих документів. На наших семінарах-тренінгах, що будуть проходити в Києві, ми навчимо Вас це робити. 

 Крок 6: Далі Ви маєте написати Політичну промову дя своєї країни. Цей позиційний документ роз'яснює позицію країни. Ви розмірковуєте стосовно питань, що виносяться на обговорення в Комітеті. 
 
Крок 7: Навчіться танцювати в українському стилі! Це означає, що Вам не потрібно вчтися чомусь новому та геніальному! Якщо Ви вимієте ефектно рухатися, тоді Ви вже з ним ознайомлені!


  Етикет делегата 

 Під час Моделі ООН, як і в реальній Організації Об'єднання Націй, діють певні правила дипломатичного етикету.

 Будь-які звернення до інших виступаючих повинні бути у третій особі множини. Звертатися до іншого делегата на ТИ в офіційному виступі не дозволяється. Офіційні виступи необхідно починати наступними словами: "Шановний пане Головуючий / пані Головуюча, шановні делегати."

 Освітня цінність

 Учасники Моделі Організації Об’єднаних Націй розвивають навички навчання та спілкування:

 - Основи дослідницької роботи;
 - Формулювання та презентація ідей;
 - Підготовка письмових документів відповідно до встановленого міжнародного зразка;
 - Уміння переконувати за допомогою виступів і промов;
 - Ознайомлення з матеріалами про певні держави та організації, дослідження питань, які стоять на порядку денному;
 - Формування політики і підготовка письмових політичних заяв на основі надійних знань, отриманих у процесі дослідження;
 - Формулювання можливих рішень у формі проектів резолюцій як основи для переговорів та дебатів;
 - Переговори і посередництво зі сторонами, які по-різному тлумачать проблему, або мають альтернативні рішення спільних проблем за використання методів дипломатії;
 - Розгляд проблем і визначення їх суті; - Уміння уникати пустопорожньої риторики;
 - Уміння не жертвувати інтересами делегації заради особистих мотивів;
 - Досягнення консенсусу для ухвалення рішень. 

Інформаційний партнер заходу - UNISTUDY (unistudy.org.ua)
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 904 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0