Головна » 2009 » Квітень » 11 » Відбувся перший етап ІІ Всеукраїнського форуму молодіжної дипломатії
20:40
Відбувся перший етап ІІ Всеукраїнського форуму молодіжної дипломатії

Міністерством закордонних справ України, Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту, Асоціацією сприяння міжнародному бізнесу та розвитку та Молодіжним об’єднанням народних дипломатів в квітні 2009 року проводиться ІІ Всеукраїнський форум молодіжної дипломатії. Проведення форуму підтримано Секретаріатом Президента України.
Форум проводиться в два етапи. Перший етап – 9 квітня 2009 року в м. Кременчуці, другий – 16 квітня 2009 року в м. Києві. Легати "ДИПКОРПУСУ" долучаться до проведення останнього етапу.
9 квітня 2009 року для участі у форумі до м. Кременчука прибули представники центрів дитячої дипломатії, руху шкіл ООН, євроклубів з Полтави, Києва, Херсона, Сум, Харкова, Львова, Конотопу, Житомира, Комсомольська, Івано-Франківська, Вінниці, Кіровограду, Кривого Рогу, Дніпропетровську, Білої Церкви, Запоріжжя, Черкас, Токмаку та інших міст.
Діяльність центрів дитячої дипломатії координує Міжнародний центр народної дипломатії при Асоціації сприяння міжнародному бізнесу та розвитку (АСМБР). Це один із напрямків діяльності АСМБР в рамках Громадської ради при МЗС України.
Велику допомогу в організації першого етапу форуму надала місцева влада Кременчука.
В рамках першого етапу форуму близько 500 учасників взяли участь в роботі секцій та тренінгових майданчиків. Відбулись лекції «Україна та ЄС» (на базі ЗОШ № 12), «Формування іміджу України» (на базі ЗОШ № 26), «Розвиток та роль молодіжної дипломатії»  (на базі гімназії № 5), «Євроатлантична інтеграція України» (на базі ліцею № 4), «Роль молоді в розвитку побратимських зв`язків міста» (на базі ЗОШ № 20), «Кременчук – відкрите місто» (на базі колегіуму № 25).
Паралельно з секціями проводились тренінги за участю тренерів всеукраїнської мережі євроклубів: «Міжкультурне навчання та спілкування» (на базі ліцею № 11), «Толерантність як загальнолюдська цінність» (на базі СШ № 10), «Духовний вимір Європи. Європейська культура» (на базі ліцею № 30), «Основи Європейської інтеграції» (на базі ЗОШ № 31), «Європейський вимір безпеки» (на базі ЗОШ № 28), «Заснування та діяльність шкільних європейських клубів» (на базі ЗОШ № 14).
Після роботи секцій і тренінгів, в ході яких молодь отримала важливі знання, обмінялась досвідом роботи своїх центрів та євроклубів, обговорила важливі питання, пов’язані із зовнішньою політикою України, відкрився ярмарок креативності та інновацій.
Навчальні заклади України, представники яких беруть участь у форумі, продемонстрували гостям заходу яскраві презентації своєї діяльності.
Яскравим, насиченим позитивними емоціями, виявилось презентацій не шоу, яке відбулось у великому залі Міського палацу культури і зібрало більше 1000 представників молоді. Виступи директора Політичного департаменту МЗС Сергія Реви, міського голови Кременчука Миколи Глухова, голови Атлантичної Ради України Вадима Гречанінова, Президента АСМБР, керівника Міжнародного центру народної дипломатії Андрія Мельника, вручення різноманітних подяк і заохочень, яскраві презентації кращих центрів і клубів доповнювались яскравими виступами дитячих художніх колективів Кременчука.
В залі Палацу культури вирувала особлива аура від того, що в ньому зібралися молоді і завзяті, допитливі і далекоглядні юні дипломати, які в майбутньому не всі стануть дипломатами за професією, але будуть дипломатами в повсякденному житті за манерами поведінки, діловими якостями, станом душі, які вмітимуть спілкуватися зі своїми однолітками в різних країнах світу і, як підкреслив у своєму привітанні Президент АСМБР Андрій Мельник, стануть активними учасниками побудови нової незалежної і заможної України.

Секретаріат АСМБР

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 658 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0