Головна » 2009 » Травень » 5 » Маємо посилити захист прав українських моряків!
13:31
Маємо посилити захист прав українських моряків!
До Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" звернулися жителі Одеси, Іллічівська, Миколаєва, Херсона, Ізмаїла - члени екіпажу судна "Фаїна", сім’ї моряків та небайдужі родичі з пропозицією сприяти затвердженню на міжнародному рівні включення в контракт кожного моряка контролю за станом здоров'я екіпажу в разі захоплення судна піратами.
Ця громадська ініціатива оформлена авторами у вигляді листа, який вони вбачають за доцільне переслати до Морської Міжнародної організації, а також Міжнародної організації судновласників, Міжнародної транспортної федерації, Міжнародної палати судноплавства, Міжнародної Християнської Морської Асоціації.

У зв'язку з тим, що представництво України в Міжнародній морській організації здійснює Міністерство закордонних справ в особі посла України у Великій Британії, моряки та їх близькі вважають за необхідне, щоб лист було надіслано від імені МЗС України. Також у листі міститься прохання про подальше просування звернення до міжнародних організацій.

Ліга "ДИПКОРПУС", як член Громадської ради при Міністерстві закордонних справ, у оперативному режимі готує відповідне звернення до Міністерства.
Також проведено попередні перемовини з представниками депутатського корпусу Верховної Ради України щодо підтримки згаданої ініціативи.

У зв'язку з непересічною важливістю та міжнародним значенням питання, легати сьогодні ж піднімуть питання можливого реагування на лист на зустрічі з представниками Бюро Ради Європи в Україні.

Як справедливо зазначають автори звернення, рейтинг України у сфері міжнародних відносин в морській галузі є стабільно високим, проте відсутність намірів захисту прав громадян, може дискредитувати державу як активного учасника міжнародних відносин у сфері судноплавства.

Додаток: проект листа моряків до Міжнародної морської організації

Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 758 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0