Головна » 2009 » Травень » 11 » Інтерньюз-Україна запускає проект MediaNext: Розвиток Нових медіа в Україні
17:52
Інтерньюз-Україна запускає проект MediaNext: Розвиток Нових медіа в Україні
Провідна медіа-організація України навчатиме навичок застосування новітніх технологій в журналістиці
МГО <Інтерньюз-Україна> має честь повідомити про заснування Школи нових медіа і впровадження проекту MediaNext: Розвиток Нових медіа в Україні задля підвищення кваліфікації українських журналістів в сфері нових медіа та ознайомлення їх з найостаннішими інструментами цифрової журналістики.

MediaNext (офіційна назва проекту - Розвиток Нових медіа в Україні) є спільним українсько-голандським проектом за фінансування програми МАТРА на кошти МЗС Королівства Нідерланди. Ключовим голландським партнером Інтерньюз-Україна виступив Європейський центр журналістики (European Journalism Center), одна з найбільш авторитетних медіа-організацій в Європі. Проект ставить за мету ініціювати трансформацію українських медіа в бік їх подальшої відкритості до нових технологій, і сприяти ширшому впровадженню інструментів нових медіа в повсякденній роботі журналістів.

За словами Костянтина Квурта, Голови Правління МГО <Інтерньюз-Україна>

"Новий напрям діяльності Інтерньюз-Україна у сфері популяризації новітніх технологій в медіа на сьогодні є пріоритетом діяльності організації в довгостроковій перспективі. Ми чітко усвідомлюємо, світ настільки динамічний, що за кілька років в Україні паперові версії газет можуть стати додатком до їх мультимедійних порталів, як це вже є сьогодні на Заході. Традиційно висока якість освітніх послуг, що надає Інтерньюз-Україна впродовж своєї 12-літньої історії, дозволить нам гідно ознайомлювати журналістів з останніми інноваціями і інструментами нових медіа для їх практичного використання".

Директор з програмної діяльності Інтерньюз-Україна Андрій Кулаков пояснює ідеологію проекту:

<Медіа, за якими майбутнє, мають стати ближче до аудиторії та якомога активніше залучати її. Гасло - Медіа поруч з тобою - має відобразити головні ідеологічні цінності нашого проекту: медіа мають стати ближче до пересічних людей - висвітлювати їхні проблеми, бути зручними у користуванні й залучати аудиторію до вироблення медіа-продукції. Окрім того, проект має формувати в Україні медіа наступного покоління. Все це зашифроване у слові Next: next to you (англійською - поруч із тобою), of next generation (англійською - нового покоління)>.

Проект MediaNext спрямований на журналістів традиційних медіа, а також блогерів, студентів і громадянських журналістів. Проект реалізуватиметься як на національному рівні, так і в 5 ключових областях України - Львівській, Донецькій, Харківській, Вінницькій, Одеській. Тривалість проекту - до літа 2011 року. Понад 350 журналістів, редакторів, блогерів, громадянських журналістів та студентів факультетів журналістики візьмуть участь в проекті. Проектом передбачені навчальні модулі, гостьові лекції, мережа медіа-активістів, Школа нових медіа, інтерактивні курси як для початківців, так і досвідченних користувачів нових медіа.

За подальшою інформацією, будь-ласка, звертайтеся до Віталія Мороза, координатора проектів з нових медіа:

E-mail: vmoroz@internews.ua,
Blog: medianext_ua.livejournal.com 
Тел: +38044 458 44 40
Web-site: http://www.internews.ua/
 

Категорія: Стажування | Переглядів: 741 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0