Головна » 2009 » Травень » 13 » Святкування Дня Європи - 2009 у Києві
20:57
Святкування Дня Європи - 2009 у Києві
Делегація Європейської Комісії разом з посольствами країн ЄС та країн-кандидатів підготували різні заходи та зробили свій внесок до святкування цього громадського свята у Києві.
13 травня 2009 року розпочалися дебати в університетах Києва, в яких взагалі будуть брати участь 18 послів країн ЄС та студенти. На цих дебатах будуть обговорюватися такі питання, як відносини між ЄС та Україною. Ці зустрічі будуть тривати до 15 травня.

Представництво Європейської Комісії в Україні традиційно бере участь у щорічному святкуванні Дня Європи в Києві, яке проходить на Хрещатику в форматі Європейського містечка (з 14.00 до 17.00)..

В офіційному відкритті свята, що відбудеться 16 травня o 15.00 напроти будівлі київської міської адміністрації на Хрещатику, візьмуть участь голова Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра та посли країн-членів ЄС. Гості свята зможуть почути та побачити відео-звернення президента Європейської Комісії Жозе Мануела Баррозу до українських громадян. Після цього посли країн-членів ЄС вручать нагороди переможцям конкурсу дитячого малюнку, організованого київською міською владою.

Серед особливих заходів, організованих Європейською Комісією в Києві у цьому році – публічні дебати, за участю послів країн-членів ЄС (Німеччина, Нідерланди, Великобританія, Угорщина, Франція, Литва, Європейська Комісія) та високопосадовців України (о 15.30). Дискусії будуть присвячені актуальним аспектам відносин ЄС та України.

Посольства країн-членів ЄС та країн-кандидатів, проведуть курси з вивчення європейських національних мов. Загалом буде проведено курси з 21 європейської мови.

На закінчення святкувань, відбудеться Фестиваль європейського кіно (3-9 червня), в рамках якого, у київських кінотеатрах "Україна" та "Київ" буде показано 17 європейських кінострічок.

Одночасно з участю в святкуванні Дня Європи в Києві, Представництво Європейської Комісії в Україні, в співробітництві з обласними та міськими адміністраціями відповідних міст, проводить святкування у Тернополі (23 травня) та Кривому Розі (30 травня). Представники Європейської Комісії в Україні братимуть також участь у святкуванні в Івано-Франківську (22 травня), у Луцьку (24 травня) та у Сімферополі (6 червня).

Додаткова інформація для преси:

О 14.30 напроти намету Представництва Європейської Комісії в Україні відбудеться прес-брифінг за участю Голови Представництва Європейської Комісії в Україні. Зацікавлених у брифінгу будуть чекати біля намету.

Журналісти також запрошуються на публічні дебати. Реєстрація необов’язкова (див. програму заходів).

Контактна особа:

Давід Стулік

Представництво Європейської Комісії в Україні

Тел.: +38 (096) 438-03-24

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 751 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0