Головна » 2009 » Травень » 14 » Всесвітні студії (WorldWideStudies, скорочено WWS) – новий освітній проект Фонду Віктора Пінчука
22:21
Всесвітні студії (WorldWideStudies, скорочено WWS) – новий освітній проект Фонду Віктора Пінчука
Всесвітні студії (WorldWideStudies, скорочено WWS) – новий освітній проект Фонду Віктора Пінчука, спрямований на формування нового покоління української професійної еліти.
Проект пропонує підтримку громадянам України віком до 35 років для отримання магістерського ступеню у найкращих університетах світу у галузях, які Фонд Віктора Пінчука вважає пріоритетними для подальшого розвитку України. На період 2009 – 2011 рік такими галузями є: сільське господарство, навколишнє середовище та екологія, право та державне управління.

Гранти від Фонду Віктора Пінчука отримають найуспішніші кандидати, відібрані спеціальним незалежним журі конкурсу. У першу чергу грант буде покривати витрати на оплату навчання в університеті, підручники та медичне страхування. Розмір гранту буде встановлюватися окремо для кожного випадку, зважаючи на потреби та досягнення студента. Більшість грантів покриватиме до 60 % (але не більше 50 тис. доларів за весь навчальний період, 1-2 роки) всієї необхідної суми. Студенти повинні покрити решту витрат своїм чи спонсорським коштом.

Учасники проекту відбиратимуться у ході відкритого загальнонаціонального конкурсу. Для отримання гранту потенційні кандидати повинні будуть самостійно підібрати магістерську програму, подати всю необхідну документацію в університет та представити журі «Всесвітніх студій» своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну. Проектом передбачено, що всі отримувачі гранту мають взяти на себе зобов’язання повернутися в Україну, завершивши навчання за кордоном, та відпрацювати за фахом, отриманої підготовки, щонайменше 5 років.

Програма розпочнеться в 2009 році пілотним проектом, спрямованим на підтримку 20-30 кандидатів грантами на отримання освіти у обраних Фондом Віктора Пінчука галузях. Студенти розпочнуть навчання за магістерськими програмами восени 2010 року.

Потенційні учасники проекту – отримувачі грантів повинні:

бути громадянами України віком до 35 років на момент вступу до університету
мати ступінь бакалавра, або вище, за фахом, що вимагається обраним закордонним університетом та магістерською програмою даного університету
бути зарахованими до складу студентів магістерської програми закордонного університету та почати навчання восени 2010 року
мати чіткий план застосування отриманих знань та навичок в Україні
мати твердий намір працювати в Україні за отриманим фахом
Шукайте інформацію як взяти участь у проекті у файлі

Координатор проекту: Юлія Бурмістенко

Електронна адреса для контактів: wws@pinchukfund.org
 
Категорія: Стажування | Переглядів: 639 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0