Головна » 2009 » Травень » 22 » Набір учасників проекту «Українська майстерня європейської інтеграції»
22:47
Набір учасників проекту «Українська майстерня європейської інтеграції»
Інститут Політичної Освіти спільно з Об’єднанням  українців у Польщі ОГОЛОШУЮТЬ набір учасників проекту «Українська майстерня європейської інтеграції». Реалізація даного проекту відбувається за підтримки програми „Польська допомога”  МЗС Республіки Польща
До участі у навчальних програмах запрошуються:
- молоді  депутати місцевих рад;
- молоді активісти місцевих громад (представники молодіжних організацій, помічники депутатів місцевих рад).

Віковий ценз потенційних учасників проекту: 20 – 30 років

Для участі у навчаннях необхідно надати:
- заповнену АНКЕТУ, що додається;
- резюме (автобіографічні відомості);
- есе-твір на тему «Українській молоді – європейські цінності!» (близько 600 слів);
- фотографію.

Остання дата надсилання документів:      8 червня 2009 року.

*Увага! До участі в конкурсі допускаються тільки ті кандидати, які нададуть Інституту Політичної Освіти до вказаного терміну повний пакет документів.
Документи можна надсилати факсом 8 (044) 278-55-43, 278-55-16, або електронною поштою: maysternya_ipo@yahoo.com
 
 Протягом реалізації проекту Інститутом Політичної Освіти буде сформована група учасників в кількості 20 чоловік.
 
Для даної групи протягом 2009 року в різних куточках України відбудеться чотири навчальні семінари присвячені євроатлантичній інтеграції та лідерству.

 Учасники проекту зобов’язуються в своїх громадах провести заходи в рамках проекту „Українська майстерня європейської інтеграції”.

Кращі учасники навчань матимуть змогу в рамках проекту пройти тижневе стажування в Польщі задля ознайомлення з кращими практиками євроатлантичної інтеграції.

Учасники навчань забезпечуються харчуванням, проживанням, навчальними матеріалами, відшкодуванням транспортних витрат згідно з умовами організаторів.

Контакти:
maysternya_ipo@yahoo.com 
тел/факс: 8 (044) 278-55-43, 278-55-16
Координатори: 8 (067) 402-80-31 (Любомир Грицак), 8 (097) 284-61-83 (Оксана Однорал)
 
 
Українська “Майстерня європейської інтеграції” - Про проект
Українська “Майстерня європейської інтеграції” реалізується Об’єднанням українців у Польщі (Польща) спільно з Інститутом Політичної Освіти (Україна) в рамках програми «Польська допомога» МЗС Республіки Польща.
Метою даного проекту є покращення розуміння українською молоддю перспектив та викликів, пов’язаних з отриманням Україною членства в ЄС і НАТО, підвищення рівня усвідомлення важливості впровадження європейських стандартів та цінностей, виведення на якісніший рівень змістовну цінність дискурсу про інтеграцію України з європейською спільнотою.
Інститут Політичної Освіти спільно з Об’єднанням українців у Польщі на основі поданих до участі в програмі анкет відбере на конкурсній основі  групу в кількості 20 чоловік, до якої увійдуть молоді  депутати місцевих рад та молоді активісти місцевих громад (представники молодіжних організацій, помічники депутатів місцевих рад тощо).
Протягом реалізації проекту дана група братиме участь в  ґрунтовних навчаннях, отримає ретельну інформацію про Європейський Союз і НАТО, знання та інструменти необхідні для залучення особистого потенціалу та потенціалу своїх місцевих середовищ у процес європейської та євроатлантичної інтеграції України.
Кандидати до участі в Проекті повинні надати рекомендацію від місцевого громадського лідера (ним може бути керівник неурядової організації, науковець, підприємець, священик, місцевий політик).
Кандидати можуть також рекомендувати себе самі, відповідно обґрунтовуючи заяву своїми здобутками в громадсько-політичному житті своєї громади.
Під час реалізації проекту рекомендуючі особи отримуватимуть від організаторів інформацію про поступ/розвиток учасника, обсяги отриманих знань з євроатлантичної тематики, пропозиції щодо їх використання в даному місцевому середовищі.
Учасники пройдуть цикл з трьох триденних навчань в Україні за участю українських та польських експертів. 
Після ґрунтовних навчань, відбудеться практичний візит до Польщі (6 днів) з метою ознайомлення з кращими практиками застосування європейських стандартів.
Завершальним етапом проекту стане підсумковий семінар в Україні, який матиме на меті розробку висновків та рекомендацій щодо способів залучення громадськості довкола євроатлантичних інтеграційних ідей. Під час семінару буде започатковано неформальний "Форум Майстерні" – механізм продовження співпраці з бенефіціантами після завершення проекту.
Проект передбачає введення в дію 2 механізмів мультиплікації отриманих результатів:
• учасники будуть зобов’язані провести “Практики Майстерні” в середовищах, з яких походять(працюють) з метою практичного застосування отриманих знань і умінь.
• спільно з рекомендуючими особами бенефіціанти будуть зобов’язані вибрати довільну форму донесення до своєї громади знань, здобутих протягом навчань (виступи в ЗМІ, лекції, тренінги, культурні заходи, тематичні зустрічі, круглі столи, семінари тощо)
Паралельно з діяльністю проекту відбуватимуться “Євроатлантичні консультації” – зустрічі з суспільними групами (представниками самоврядування, НДО, ЗМІ) в містах, у яких проводитимуться дії проекту.
Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 665 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0