Головна » 2009 » Травень » 25 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ГРОМАДСЬКОГО МОНІТОРИНГУ ВІЗОВОЇ ПОЛІТИКИ І
21:04
ПРЕЗЕНТАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ГРОМАДСЬКОГО МОНІТОРИНГУ ВІЗОВОЇ ПОЛІТИКИ І
29 травня 2009 року в Києві в ІА “УНІАН” відбудеться презентація результатів моніторингу візової політики і практики країн ЄС в Україні.
Центр миру, конверсії та зовнішньої політики України та всеукраїнський консорціум громадських організацій «Європа без бар’єрів» презентують результати масштабного дослідження політики та практики видачі віз громадянам України консульськими установами країн ЄС після розширення Шенгенської зони (21 грудня 2007 р.) та набуття чинності Угоди про спрощення оформлення віз між Україною та ЄС (1 січня 2008 р), що було реалізоване за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”

Дослідження здійснене шляхом опитування респондентів на виході з консульств (чи візових центрів).  Вибірка складає 840 респондентів і охоплює заявників консульських установ 11 країн Шенгенської зони, що розташовані в Києві (10 консульств та візових центрів) та інших регіонах України (11 консульств) – по 40 заявників кожного консульства.
Дослідження проведене у два етапи: у літній та осінньо-зимовий період, що дає змогу відслідкувати сезонні впливи та інші чинники, що впливали на практику видачі віз країнами ЄС протягом останнього року.
Консорціум громадських організацій та аналітичних центрів «Європа без бар’єрів», що проводив дослідження, представляє всі регіони України, де діють консульські установи країн ЄС.  Внаслідок цього стало можливим здійснення комплексної оцінки діяльності консульських установ незалежно від місця їхнього розташування, порівняння умов обслуговування заявників у Києві та поза межами столиці.

У презентації беруть участь представники всіх організацій – засновників всеукраїнського консорціуму «Європа без бар’єрів» з міст Києва, Харкова, Одеси, Львова, Луцька, Ужгорода. Буде представлено і поширено публікацію «Громадський моніторинг візової політики і практики країн ЄС в Україні. Аналітичний звіт» - українською та англійською мовами.
Буде презентовано веб-сайт консорціуму: www.novisa.org.ua, де зосереджено інформацію та аналітику з питань візово-міграційних відносин. Метою Інтернет-ресурсу є об’єднання зусиль громадськості заради скасування віз, забезпечення свободи пересування та міжлюдських контактів у Європі.
Крім того, будуть представлені основні результати порівняльного міжнародного проекту дослідження візової політики ЄС в Україні, Російській Федерації, Білорусі та Молдові, проведеного за ініціативою Фундації Стефана Баторія (Польща).

Адреса:: Київ,1, вул. Хрещатик,4
Початок реєстрації: 10:00, закінчення реєстрації: 10:30

Переглядів: 654 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 1.0/1