Головна » 2009 » Червень » 5 » Дослідницькі гранти Інституту відкритого суспільства для викладачів гуманітарних та суспільних наук
17:58
Дослідницькі гранти Інституту відкритого суспільства для викладачів гуманітарних та суспільних наук
Ресурсний центр Центральноєвропейського університету в Будапешті, Угорщина (Central European University’s Curriculum Resource Center, CRC) за фінансової підтримки Інституту відкритого суспільства (Open Society Institute, OSI) оголошує конкурс на здобуття групових та індивідуальних грантів для викладачів суспільних дисциплін.
Ресурсний центр Центральноєвропейського університету пропонує гранти двох типів.
Перший тип – це фінансова підтримка викладачеві або групі викладачів, котрі мають науковий ступінь і викладають курси з суспільних наук (плюсом є висвітлення компаративного аспекту дисципліни) в університеті.
Кінцевою метою проекту є написання докладного аналітичного звіту на одну із тем, що стосуються зміни викладацької парадигми в університетах пострадянського простору: порівняльний аналіз навчальних планів і організації викладання суспільних дисциплін в різних регіонах, проблема гармонізації бакалаврського та магістерського навчальних планів, принцип міждисциплінарності, міжнародна співпраця на рівні одної навчальної програми – так звані об’єднані ступені (jointdegrees), вплив зовнішнього фінансування на навчальні програми, цільове спрямування навчального плану (здобуття академічних та неакадемічних навичок), зміни у навчальних планах в контексті Болонського процесу тощо.
Звіти, написані англійською мовою, після проходження попереднього незалежного рецензування, будуть розміщені на сайті Ресурсного центру.


Успішні кандидати одержать фінансову підтримку на строк від 9 до 12 місяців і більшу частину цього часу працюватимуть у себе на батьківщині. Окрім того, обов’язковим є відвідання двох семінарів в самому Ресурсному центрі в Будапешті.


Брати участь у конкурсі можуть в тому числі викладачі українських університетів із науковим ступенем та досвідом викладацької роботи (індивідуально або в групі).


Необхідні документи:

- заповнена аплікаційна форма

- рекомендаційний лист від колеги – авторитетного викладача

- CV із зазначенням переліку публікацій та виступів на конференціях

- та детальний опис (мінімум дві сторінки) дослідницької пропозиції.

Надсилати документи і звертатися із запитаннями можна за адресою: crf@ceu.hu.

Гранти другого типу присуджуються викладачам суспільних та гуманітарних дисциплін.  Це виключно індивідуальні гранти для постійних працівників у тому числі українських університетів.

Кінцевим результатом проекту також має бути аналітичний звіт (написаний англійською мовою) на одну із запропонованих тем або дотичну до них: зв'язок між змістом курсу і конкретними методами викладання або оцінювання, зв'язок між викладанням та дослідницькою діяльністю, розвиток навичок магістрів та докторантів, результати застосування певної методологічної інновації або нового методу викладання, запровадження міждисциплінарних методів викладання гуманітарних та суспільних наук в межах одного або кількох курсів.
Успішним кандидатам надаватиметься фінансова підтримка впродовж 10 місяців. Обов’язковим є відвідання двох тижневих семінарів у Ресурсному центрі Центральноєвропейського університету (перший семінар планується на 3 або 4 тиждень вересня 2009 року).


Необхідні документи:

- заповнена аплікаційна форма

- один рекомендаційний лист від керівника кафедри університету (або провідного викладача), в якому здійснюватиметься дослідження

- CV із перерахуванням публікацій та виступів на конференціях

- детальний опис проекту (до 5 сторінок) та (додатково) програми розроблених і читаних курсів,

- а також відомості про виступи чи публікації з теми, яка розроблятиметься у дослідженні.

Надсилати документи і звертатися із запитаннями можна за адресою: sotl@ceu.hu.
 
Дедлайн подання документів на отримання обох грантів – 20 червня 2009 року.


Одна особа може подаватися на дві грантові програми (дві різні заявки), але не може отримати два гранти одночасно.


Докладнішу інформацію та детальні консультації про програми Центральноєвропейського університету та Інституту відкритого суспільства можна знайти у фахівців інформаційно-ресурсного центру „Міжнародна освіта – Академія” – проекту Департаменту міжнародного співробітництва Києво-Могилянської академії.
 

 

Категорія: Стажування | Переглядів: 679 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0