Головна » 2009 » Червень » 9 » Держкомзем оголошує: Конкурс для журналістів "Моя земля - моя власність"
19:15
Держкомзем оголошує: Конкурс для журналістів "Моя земля - моя власність"
Держкомзем оголошує конкурс для журналістів "Моя земля - моя власність" Матеріали, які вийдуть у світ у період з 1 травня до 1 серпня, приймаються до 5 серпня 2009 року.   
В рамках проекту Міжнародного банку реконструкції та розвитку “Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру” Державний комітет України із земельних ресурсів організовує та проводить конкурс для журналістів на краще висвітлення ходу земельної реформи в Україні “Моя земля – моя власність”.
До участі в конкурсі запрошуються автори, журналістські матеріали яких підвищують правову обізнаність землевласників. Зокрема, йдеться про публікації та сюжети, що висвітлюють практичні аспекти реалізації громадянами своїх прав на земельні ділянки, роз’яснюють норми земельного законодавства, позитивно впливають на формування в Україні цивілізованого ринку землі.

Держкомзем очікує, що завдяки проведенню конкурсу зросте кількість компетентних, неупереджених, об’єктивних журналістських матеріалів, адресованих насамперед власникам земельних ділянок.

До участі в конкурсі запрошуються журналісти (автори програм та публікацій) загальнонаціональних та регіональних ЗМІ (друковані видання, телебачення, радіо). Матеріали, які вийдуть у світ у період з 1 травня до 1 серпня, приймаються до 5 серпня 2009 року.

Номінації конкурсу

Телебачення:

-- Краща програма/серія сюжетів на загальнонаціональному телеканалі.

-- Краща програма/серія сюжетів в ефірі  регіональної телекомпанії.

Радіо:

-- Краща програма/серія сюжетів на загальнонаціональному радіоканалі.

-- Краща програма/серія сюжетів в ефірі регіональної радіокомпанії.

Друковані  ЗМІ:

-- Краща публікація або низка публікацій у національних виданнях.

-- Краща публікація або низка публікацій у регіональних виданнях.

   В рамках конкурсу встановлюються такі грошові премії:

-- для переможців на рівні загальнонаціональних ЗМІ – 5000 грн.

-- для переможців на рівні регіональних ЗМІ – 3000 грн.

 

Учасники конкурсу за рішенням журі будуть нагороджені заохочувальними призами.

Переможці у кожній з номінацій отримають грошові премії, призи під час урочистого підбиття підсумків конкурсу, що відбудеться наприкінці серпня 2009 року. Про час, місце та перебіг заходу буде повідомлено додатково.

Додаткова інформація

 

Форма подання матеріалів:

Для друкованих ЗМІ: 2 примірники видання з надрукованим у ньому матеріалом або скановані копії матеріалів на диску, супровідна заявка учасника конкурсу в довільній формі.

Для телебачення та радіо: запис програми на диску в форматі DVD, супровідна заявка учасника конкурсу в довільній формі, бажаним є сценарій матеріалу в роздрукованому вигляді.

Належно оформлені матеріали необхідно у встановлені строки надіслати поштою до робочої групи конкурсу за адресою: 04070, м. Київ, вул. Григорія Сковороди, 6, офіс 2-3, Комунікаційна група “ПРТ” з поміткою “Для участі в конкурсі”. Також скановані копії матеріалів, відео- та аудіофайли з відповідним супровідним листом необхідно обов’язково надіслати на електронну адресу: klym@prt.com.ua.

Для додаткової інформації звертатися за телефонами: +38(044)4259700, +38(067)5389653, контактні особи: Роман Клим, Наталія Бриндіна.

Критерії оцінки: 

Головні критерії оцінки поданих на конкурс матеріалів:

-- практичність та актуальність матеріалів для землевласників;

-- об’єктивність та неупередженість;

-- дотримання етичних норм та принципів;

-- аргументованість заявлених в матеріалі позицій;

-- стилістична вправність викладу;

-- наявність незалежних джерел інформації;

-- повнота розкриття теми;

-- належне оформлення та ілюстративність.

Журі конкурсу:

З метою об'єктивного визначення переможців загальнонаціонального конкурсу публікацій на тему реформування земельних відносин в Україні створюється журі, до складу якого входять представники Держкомзему, Спілки журналістів України, Світового Банку.

Категорія: Конкурси та вікторини | Переглядів: 750 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0