Головна » 2009 » Липень » 28 » Перший в Україні Турнір з ручного сінокосіння низинних боліт «Українська косовиця – 2009» відбудеться на Волині
19:11
Перший в Україні Турнір з ручного сінокосіння низинних боліт «Українська косовиця – 2009» відбудеться на Волині
13 серпня 2009 року в Національному природному парку «Прип’ять-Стохід», що знаходиться біля селища Любешів Волинської області, пройде перший в Україні Турнір з ручного сінокосіння низинних боліт «Українська косовиця – 2009».
Організатором Турніру виступає спільний Проект Програми розвитку ООН та Глобального Екологічного Фонду «Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні» у партнерстві з Державною службою заповідної справи Мінприроди України, національним природним парком «Прип’ять-Стохід» та місцевою владою Любешівського району.
Основна мета Турніру - відновлення низинних боліт як ареалів мешкання рідкісних птахів, що занесені до Червоної книги України: чорного лелеки та прудкої очеретянки, яка, крім того, знаходиться під міжнародною охороною. Саме традиційний ручний спосіб косарництва не порушує природних умов існування флори та фауни та є екологічно-безпечним механізмом відновлення боліт, що заростають різнотрав`ям та стають непридатними для гніздування птахів. 

Турнір з сінокосіння проводиться у двох форматах - командні змагання та індивідуальна першість серед кращих учасників команд. До участі в «Українській косовиці – 2009» запрошуються усі бажаючі, незалежно від віку, статі та місця проживання. Команди косарів (у складі команди повинно бути двоє учасників) до 1 серпня можуть зареєструватися на сайті www.pzf.org.ua. Участь у Турнірі безкоштовна.

Кращі команди та косарі, що займуть перші, другі та треті місця за підсумками Турніру, буде нагороджено цінними призами від партнера Турніру – компанії “Husqvarna” – світового лідера з виробництва техніки для лісу, парків та саду.

Змагання з ручного сінокосіння - давня традиція для Польщі, Білорусії, Росії та інших країн. В таких турнірах зазвичай приймають участь представники десятків країн, проводяться чемпіонати Європи та світу.

В Україні така подія проводитиметься вперше!

З повагою ІНФОРМ.ВІДДІЛ ПРЕДСТАВНИЦТВА ООН В УКРАЇНІ

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 687 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0