Головна » 2009 » Липень » 30 » Конкурс "Залучення громадськості до підготовки правових актів"
19:00
Конкурс "Залучення громадськості до підготовки правових актів"

Конкурс "Залучення громадськості до підготовки правових актів"
Мета -- підготовка громадськістю пропозицій щодо вирішення актуальних проблем загальнодержавного та місцевого розвитку шляхом розробки, публічного обговорення та громадського лобіювання ухвалення нових та удосконалення наявних правових актів органами державної влади та місцевого самоврядування, а також їхніми посадовими особами.

Донори -- Міжнародний фонд "Відродження"
Учасники -- громадські організації, неприбуткові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), органи самоорганізації населення, а також їхні коаліції, мережі, об’єднання.

 
 
Умови Пріоритети конкурсу:

-- проведення аналізу поточного стану справ щодо актуальних проблем загальнодержавного та місцевого розвитку (визначення нормативно-правових актів, що регулюють відносини у цій сфері, характеру їхньої узгодженості та комплексності, вивчення практики застосування та тлумачення норм цих актів у рішеннях судових та виконавчих органів, адекватності їхнього ресурсного та кадрового забезпечення, наявних невдоволень та пропозицій змін з боку тих осіб та організацій, на стан яких впливає ця проблема, врахування попереднього вітчизняного та міжнародного досвіду нормативно-правового регулювання відповідної сфери тощо);
-- розробка нових та удосконалення наявних правових актів, виданих органами державної влади та місцевого самоврядування, а також їхніми посадовими особами, які спрямовані на вирішення актуальних проблем загальнодержавного та місцевого розвитку (проектів законів, постанов Кабінету Міністрів України, наказів керівників органів виконавчої влади, рішень місцевих рад та їхніх виконкомів, розпоряджень сільських, селищних, міських голів тощо);
-- проведення публічних заходів, спрямованих на забезпечення громадського обговорення підготовлених проектів правових актів органів державної влади та місцевого самоврядування, а також їхніх посадових осіб (громадських слухань, громадських обговорень, конференцій тощо);
-- організація та проведення лобістських кампаній, спрямованих на супровід в органах влади підготовлених правових актів з метою їх прийняття та впровадження.
 
Просимо взяти до уваги!

Термін реалізації проекту не може перевищувати 10 місяців.

Перелік актуальних проблем загальнодержавного та місцевого розвитку, для вирішення яких передбачається розробляти правові акти органів державної влади та місцевого самоврядування, а також їхніх посадових осіб, визначаються аплікантами самостійно.

В якості окремих додатків проект має містити:

опис інструментарію аналізу відповідності поточного стану справ у сфері, яка потребує правового регулювання (проведення соціологічних досліджень та контент-аналізу публікацій у загально-політичних ЗМІ методом аналізу проблеми не вважатиметься);
 
попередній опис суті правових актів, які планується розробити;

детальний опис публічних заходів, які передбачається проводити з метою обговорення чинних та/чи підготовлених правових актів;

розгорнутий план та опис конкретних заходів лобіювання прийняття відповідним органом влади, місцевого самоврядування чи посадовою особою розробленого правового акту (правових актів).

Проектна діяльність має передбачати широке інформування громадськості про хід реалізації проекту (результати аналізу, підготовлені проекти правових актів, заплановані та проведені публічні заходи тощо) та його результати (у тому числі через обов’язкове проведення підсумкової прес-конференції).

До проектів, що реалізуються в партнерстві з органами державної влади, місцевого самоврядування, їхніми посадовими особами, іншими громадськими організаціями, ОСББ, органами самоорганізації населення, мають бути долучені листи, що засвідчують готовність партнерів до участі у реалізації проекту та характер цієї участі.

У випадку подання проекту ОСББ, до проекту має бути додана копія довідки податкової інспекції, яка свідчить про неприбутковий статус відповідного об’єднання.

Відсутність будь-якого з необхідних додатків є підставою для відхилення проекту.

Проекти, що не відповідають цим вимогам, розглядатися не будуть.

Перевага надаватиметься проектам, що здійснюються у співпраці з органами влади, коаліції з іншими громадськими організаціями, а також організаціями аналітичного, експертного спрямування, ОСББ та органами самоорганізації населення, у тому числі з інших областей України.

Загальний бюджет конкурсу – 100 000 доларів США.
 
 
 Максимальний розмір гранту
  20 000 доларів США
 
 
 Останній термін подання проектів
  29 вересня 2009 року.
 
 
 Оголошення результатів
  30 листопада 2009 року.
 
 
Аплікаційна форма конкурсу
  Загальні умови
  Проекти з додатками подаються у 9 примірниках (1 оригінал та 8 копій), а також в електронному вигляді.

Якщо учасники конкурсу не мають можливості відправити проект електронною поштою, проект подається лише у друкованому форматі, без подання його у електронному вигляді.
Під датою подання проектів слід розуміти дату відправки проекту на адресу МФВ за поштовим штемпелем, а також дату його відправки на електронну скриньку. Проекти, що були відправлені поштою чи на електронну скриньку після вказаного в оголошенні терміну, не розглядатимуться.
Програма не надає ґрантів політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам.
Проекти, надіслані факсом, або лише на електрону пошту (без подання друкованих копій, оформлених відповідно до існуючих вимог), не розглядатимуться.
Подані на конкурс матеріали не повертаються й не рецензуються.
Про результати конкурсу буде повідомлене листом.
Остаточне рішення щодо проекту перегляду не підлягає.
Причини відмови в підтримці проекту не повідомляються.
Фонд офіційно підтверджує факт отримання проектів листом, який надсилається аплікантам після реєстрації проектної пропозиції у Відділі управління проектами МФВ.

Проектні форми можна отримати звичайною поштою, попередньо надіславши запит за адресою, що вказана нижче, та на веб-сторінці МФВ.
 
 
Поштова адреса:

Програма "Посилення впливу громадянського суспільства"
Міжнародний фонд "Відродження"
вул. Артема, 46, Київ, 04053, Україна

Інтернет: www.irf.kiev.ua/ua/programs/cs/cs

Електронна пошта програми: cs@irf.kiev.ua

Олексій Орловський, директор програми "Посилення впливу громадянського суспільства" ..•
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: orlovsky@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 14 
 
Олександра Горячева, менеджер програми
"Посилення впливу громадянського суспільства" ..•
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: goriacheva@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 2 
 
Діана Зубко, координатор програми "Посилення впливу громадянського суспільства ..•
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: zubko@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 2 

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 750 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0