Головна » 2009 » Липень » 30 » Тендер "Сприяння реформуванню системи місцевого самоврядування"
20:28
Тендер "Сприяння реформуванню системи місцевого самоврядування"
Тендер "Сприяння реформуванню системи місцевого самоврядування"
Мета -- сприяння залученню представників громадськості до процесу впровадження в Україні реформи системи місцевого самоврядування.
Донори -- Міжнародний фонд "Відродження"
Учасники -- громадські організації, а також їх коаліції, мережі, об’єднання, які мають досвід діяльності у сфері місцевого самоврядування.
Умови -- Обов’язкові умови тендеру:
В рамках тендеру буде підтримана одна проектна пропозиція, яка буде містити комплекс заходів, спрямованих на залучення представників громадськості до створення концепції реформи місцевого самоврядування та вироблення політик з її реалізації, популяризацію та формування позитивного ставлення неурядових організацій та широких кіл громадськості до ідеї та цілей цієї реформи.

Проектна пропозиція має передбачати підтримку реформування системи місцевого самоврядування України та складатися із дослідницького, законопроектного та координуючого (у випадку залучення до реалізації проекту регіональних громадських організацій у якості партнерів) елементів.

Дослідницька частина проектної пропозиції має аналізувати новітню історію (1991-2009 рр.) проведення реформи місцевого самоврядування в Україні (хто, що та мотивуючись чим пропонував зробити у цій сфері), аналіз причин невдач цих спроб, особливості сприйняття проблеми реформи місцевого самоврядування громадянами України (уявлення, стереотипи, побоювання), характер висвітлення цієї проблеми в ЗМІ, найпоширеніші аргументи опонентів за та проти проведення реформи, аналіз позицій провідних політичних сил щодо реформи місцевого самоврядування (положення партійних програм, виборчих обіцянок, заяви партій/блоків та їхніх лідерів, внесення законопроектів, голосування з дотичних законопроектів у Верховній Раді України ІІІ-VI скликань), органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства, їх асоціацій та напрацювань експертно-аналітичних установ, що досліджували цю проблематику.

За результатами реалізації проекту мають бути підготовлені аналітичні матеріали, що характеризують проблеми сучасного стану місцевого самоврядування в Україні та містять рекомендації щодо їх вирішення, а також необхідні для цього (з точки зору авторів проектної пропозиції) проекти законів та інших нормативно-правових актів, які потрібні для реформування даної сфери. В проектній пропозиції повинен бути чітко визначений конкретний та узгоджений суб’єкт законодавчої ініціативи, через якого планується вносити на розгляд Верховної Ради України підготовлений законопроект (законопроекти).

Проектна пропозиція має передбачати надання методичної та консультативної допомоги громадським організаціям, що працюватимуть за цим напрямом у регіонах України (у випадку реалізації проекту у коаліційній співпраці), координацію заходів місцевих громадських організацій.

Проектна пропозиція має передбачати широке публічне обговорення результатів проведеного дослідження, підготовлених в рамках проектної діяльності нормативно-правових актів (із визначенням конкретних форм та предмету обговорення), а також інформування громадськості про хід реалізації проекту (форми та способи оприлюднення результатів поточної діяльності за проектом, заплановані публічні заходи тощо) та його результати (у тому числі через обов’язкове проведення початкової та підсумкової прес-конференцій).

Просимо взяти до уваги!

Максимальний термін реалізації проекту не може перевищувати 12 місяців.

Організація, що подає проектну пропозицію на тендер, має відповідати таким умовам:

1)   бути зареєстрованою громадською організацією, яка має статус юридичної особи не менше, ніж два роки (на момент подання проектної пропозиції);

2)   статут (положення) організації має передбачати наявність видів діяльності у сферах, що відповідають або є близькими до напрямку тендеру (місцеве самоврядування, удосконалення законодавства тощо);

3)   мати досвід реалізації / координації проектів відносно реформи місцевого самоврядування;

4)   наявність публікації щодо проблем місцевого самоврядування та його реформування;

5)   мати досвід участі у підготовці нормативних актів у сфері державного управління чи місцевого самоврядування;

6)   мати досвід проведення успішних лобістських кампаній з просування підготовлених нормативно-правових актів на загальнодержавному та/або місцевому рівнях;

7)   наявність власного персоналу, який має досвід роботи у подібних проектах та можливість залучення до роботи в рамках проекту висококваліфікованих експертів;

8)   мати обладнане власне чи орендоване приміщення із доступом до Інтернету, а також власний сайт, або мати можливість розміщувати інформацію на сайті організації-партнера.

 До проекту обов’язково мають бути додані як окремі додатки:

- опис структури, методології та інструментарію дослідження, яке передбачається провести в рамках проектної діяльності;

- план інформаційного супроводу проекту;

- попередній стислий опис нормативно-правових актів, які планується розробити, із чітким визначенням їх предмету нормативно-правового регулювання;

- копії публікацій, які були видані учасником тендеру (його експертами) щодо проблем місцевого самоврядування та його реформування;

- копії підготовлених проектів чи текстів ухвалених нормативно-правових актів, які були раніше підготовлені учасником тендеру (його експертами), чи за його участі;

- перелік та опис успішних лобістських кампаній з просування підготовлених нормативно-правових актів на загальнодержавному та/або місцевому рівнях;

- копія свідоцтва про реєстрацію громадської організації;

- копія статуту (положення) організації;

- резюме ключових виконавців проекту;

- довідка про наявність у організації власного чи орендованого приміщення, наявність в офісі доступу до Інтернету та власного сайту, засвідчена підписом керівника організації, а також печаткою організації;

- довідка із інформацією про доходи організації за 2007 та 2008 роки, засвідчена підписом керівника та бухгалтера організації, а також печаткою організації;

- листи від громадських організацій-партнерів, які мають бути долучені до реалізації проекту, що засвідчують їх готовність брати участь у його реалізації та характер цієї участі (для проектних пропозицій, запланованих до реалізації у коаліційній співпраці).

Проекти, що не відповідають цим вимогам, розглядатися не будуть.

Перевага надаватиметься проектам неурядових організацій, що здійснюються у співпраці з органами державної влади та їх посадовими особами, до компетенції/відання яких відносяться питання реформи місцевого самоврядування, органами місцевого самоврядування та їх посадовими особами, бізнесовими колами, а також у коаліції з іншими громадськими організаціями, у тому числі аналітичного, експертного спрямування.
 
 
 Максимальний бюджет тендеру
  75 000 доларів США
 
 
 Останній термін подання проектів
  10 вересня 2009 року.
 
 
 Оголошення результатів
  09 жовтня 2009 року.
 
 
Аплікаційна форма тендеру
  Загальні умови
  Проекти з додатками подаються у 9 примірниках (1 оригінал та 8 копій), а також в електронному вигляді.
Якщо учасники конкурсу не мають можливості відправити проект електронною поштою, проект подається лише у друкованому форматі, без подання його у електронному вигляді.
Під датою подання проектів слід розуміти дату відправки проекту на адресу МФВ за поштовим штемпелем, а також дату його відправки на електронну скриньку. Проекти, що були відправлені поштою чи на електронну скриньку після вказаного в оголошенні терміну, не розглядатимуться.
Програма не надає ґрантів політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам.
Проекти, надіслані факсом, або лише на електрону пошту (без подання друкованих копій, оформлених відповідно до існуючих вимог), не розглядатимуться.
Подані на конкурс матеріали не повертаються й не рецензуються.
Про результати конкурсу буде повідомлене листом.
Остаточне рішення щодо проекту перегляду не підлягає.
Причини відмови в підтримці проекту не повідомляються.
Фонд офіційно підтверджує факт отримання проектів листом, який надсилається аплікантам після реєстрації проектної пропозиції у Відділі управління проектами МФВ.

Проектні форми можна отримати звичайною поштою, попередньо надіславши запит за адресою, що вказана нижче, та на веб-сторінці МФВ.
 
 
Поштова адреса:

Програма "Посилення впливу громадянського суспільства"
Міжнародний фонд "Відродження"
вул. Артема, 46, Київ, 04053, Україна

Інтернет: www.irf.kiev.ua/ua/programs/cs/cs

Електронна пошта програми: cs@irf.kiev.ua

Олексій Орловський, директор програми "Посилення впливу громадянського суспільства" ..•
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: orlovsky@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 14 
 
Олександра Горячева, менеджер програми
"Посилення впливу громадянського суспільства" ..•
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: goriacheva@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 2 
 
Діана Зубко, координатор програми "Посилення впливу громадянського суспільства ..•
тел: +380 (44) 461 95 00 | факс: +380 (44) 486 01 66
eлектронна пошта: zubko@irf.kiev.ua
офіс: м. Київ, пров. Бехтерєвський, 13-a, кім. 2 
 
Джерело: http://www.irf.kiev.ua/ua/programs/cs/cs/open/?doc:int=6658

Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 796 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0