Головна » 2009 » Серпень » 7 » ВСТУПНА КАМПАНІЯ 2009 НА ОКР «СПЕЦІАЛІСТ» та «МАГІСТР»
20:12
ВСТУПНА КАМПАНІЯ 2009 НА ОКР «СПЕЦІАЛІСТ» та «МАГІСТР»
Станом на сьогодні (п’ятниця, 7 серпня 2009р.) переважна більшість ВНЗ оголосила про закінчення прийому документів на ОКР «МАГІСТР» та «СПЕЦІАЛІСТ», в окремих ВНЗ стягнувши гроші за навчання в першому семестрі зі студентів що у зв’язку зі зменшенням державного замовлення вимушені були продовжувати навчання за контрактом. В свою чергу багато абітурієнтів (які вступають на магістра та спеціаліста) не розуміють, чого їм очікувати, через те, що, на жаль, приймальні комісії та деканати не пояснюють всього процесу.
На чисельні звернення в Українську асоціацію студентського самоврядування, з проханнями роз’яснення ситуації що склалась навколо державного замовлення на освітньо-кваліфікаційний рівень СПЕЦІАЛІСТ та МАГІСТР, оскільки на чисельні звернення УАСС, інших молодіжних організацій Урядом було прийнято рішення про відновлення обсягів державного замовлення на ОКР магістр та спеціаліст, повідомляємо:


1 Отже 29 липня Урядом було прийнято розпорядження КМУ від 29 липня 2009 р. N 896- р , яке вносило зміни до розпорядження КМУ від 14 квітня 2009 р N 416- р. В попередній редакції постанови від 14 квітня зазначено зменшення обсягів державного замовлення на 10% в тому числі і на магістратуру та спеціалістів, зі змінах внесених 29 липня державне замовлення залишається на рівні 2008 року, та встановлене на рівні 98% від випускників бакалавр за відповідними спеціальностями (за даними Міністерства освіти і науки)
2 По запевненню, представника міністерства, що їх було надано на звернення УАСС, або сьогодні або вже з понеділка ВНЗ отримають листа від МОН яким продовжено термін вступної компанії та прийому документів на спеціальності Магістр та Спеціаліст до кінця серпня.
3 Паралельно з цим МОН передасть свої пропозиції щодо Проекту Постанови  про державне замовлення до Мінекономіки. В якому кількість бюджетних  місць збільшиться приблизно на 13 тисяч (6 тисяч на магістрів та 7 тисяч на спеціалістів) по Україні.
4 Далі Мінекономіки, зважаючи на зауваження та пропозиції МОН, розробить  Проект Постанови про державне замовлення, яка має бути прийнята на засіданні Уряду в середу (12.08.09).
5 Після прийняття відповідної постанови ВНЗ отримають вже збільшені обсяги державного замовлення а інформація по обсягам державного замовлення по всім ВНЗ України буде розміщена на сайті МОН
6 Ті студенти що за рейтингом на даний час не потрапили на державне замовлення та оплатили за навчання за контрактом, але отримають можливість навчання за державним замовленням в наслідок збільшення державних місць – гроші студентам ВНЗ мають бути повернені, а договори розірвані за згодою сторін (УАСС продовжує слідкувати за ситуацією і буде інформувати про зміни в вступній компанії 2009)

Підготували роз’яснення:

Єгор Стадний, Студентська колегія НаУКМА

Олександр Смирнов, Українська асоціація студентського самоврядування, smirnoff@uass.org.ua

www.uass.org.ua

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 681 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0