Головна » 2009 » Серпень » 7 » Європейські стипендії для журналістів в Берліні
20:35
Європейські стипендії для журналістів в Берліні
Журналісти з Європи та США запрошуються до участі в програмі EJF (Європейські стипендії для журналістів) Міжнародної Колегії Журналістів Вільного Університету Берліну. Учасники мають можливість провести рік в Берліні для поглиблення професійних знань та роботи над дослідницьким проектом.
Одночасно, програмою передбачено обмін досвідом між фахівцями Східної та Західної Європи та США. Програма проходитиме з жовтня 2010 року до липня 2011 року. В програмі можуть брати участь як висококваліфіковані журналісти з постійним місцем роботи, так і вільні журналісти з багаторічним досвідом роботи. Приймаються заяви англійською та німецькою мовами. Найважливішим елементом при поданні заяви є опис науково-журналістського проекту, який учасники здійснюватимуть в Берліні. Також необхідно письмове підтвердження знань німецької мови (Гете Інституту, DAAD).

Кінцевий термін подачі заяв – 1 листопада 2009 року.

Види стипендій:

Junior Stipendium: для журналістів зі Східної та Центральної Європи з робочим стажем близько 5 років. Стипендія розрахована на 10 місяців, по 800 – 1,000 євро на місяць.

Standard Stipendium: 1,100 – 1,500 євро на місяць відовідно до професійного стажу (не менше, ніж 5 років), розрахована на 10 місяців.

Superior Stipendium (стипендія фонду палати депутатів Берліна): для висококваліфікованих журналістів з докторським ступенем з країн СНД, Франції, Великобританії та США - 1,300 євро на місяць та проживання, розрахована на 10 місяців. Окрім заяви німецькою мовою, також необхідно надати відгук про науковий проект від професора чи експерта німецькою або англійською мовою.

Довідка: Програма "Європейські стипендії для журналістів" здійснюється фондами та підприємствами спільно з Вільним Університетом Берліну. На даний момент партнерами програми є Міністерство закордонних справ Німеччини, FAZIT-Stiftung (газета Frankfurter Allgemeine), Helsingin Sanomat Stiftung, фонд Presse-Haus NRZ, а також чотири політичних фонди: Friedrich-Ebert-Stiftung, Hans-Seidel-Stiftung, Konrad-Adenauer-Stiftung и Heinrich-Böll-Stiftung.


Контактна інформація:

Телефон: 49 (0)30 838 - 533 15
Факс: 49 (0)30 838 - 533 05
Інтернет-сторінка: www.ejf.fu-berlin.de
e-mail: ejf@zedat.fu-berlin


Реєстраційна форма

Джерело: http://eu.prostir.ua/grants/236408.html

Категорія: Стажування | Переглядів: 671 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0