Головна » 2009 » Серпень » 20 » Конкурс на участь у навчально-ознайомчому візиті до Польщі для енергоменеджерів
19:55
Конкурс на участь у навчально-ознайомчому візиті до Польщі для енергоменеджерів
Міжнародна громадська організація „Фундація ПАУСІ” спільно з Асоціацією «Енергоефективні міста України» продовжує проект „Сприяння впровадження енергоефективним технологіям в Україні” та оголошує Другий конкурс на визначення міст-партнерів проекту та відбору міських спеціалістів з питань енергоменеджменту та енергозбереження у будівлях.
Проблема наявності фахівців, що здатні на рівні муніципалітетів професійно розробляти і впроваджувати програми зменшення тепловтрат і комплексно управляти розвитком енергетики міст є передумовою зменшення кількості споживаних енергоносіїв, здешевлення послуг за опалювання будинків, зменшення залежності України від імпорту газу та зменшення викидів двоокису вуглецю.

Відібрані учасники візьмуть участь у серії навчально-тренінгових короткострокових програмах у Польщі та Україні у кращих сертифікованих тренінгових центрах з метою практичного засвоєння багаторічного польського досвіду термомодернізації будівель.

Основними вимогами до міст - учасників проекту - є:
- наявність посади енергоменеджера у муніципалітеті;
- бажання муніципалітету розробляти власні програми зменшення втрат тепла.

Метою цього проекту є ознайомлення українських фахівців з кращими польськими практиками впровадження енергоощадних програм на комунальному рівні та підвищення кваліфікації осіб, які будуть спроможні опрацювати енергетичні баланси окремих будівель та готувати міські програми з енергоефективності та енергозбереження.

В межах проекту відбудеться три великих заходи: два тижневі навчальні візити у Польщу для керівників та енергоменеджерів міст-учасників проекту, а також для представників центральних органів виконавчої влади, задля ознайомлення з досвідом запровадження комплексних енергоощадних програм та розробкою державної політики у цьому напрямку, одне двотижневе навчання енергоаудиторів (один від кожного міста), які будуть спроможні проводити енергоаудити житлових та комунальних будинків та готувати проекти їх термомодернізації.

Другий навчально-ознайомчий візит до Польщі для керівників та енергоменеджерів відбудеться у період 14-19 вересня 2009 року. Навчальна група ознайомиться з досвідом впровадження програм у таких містах, як Варшава, Бєльсько-Бяла та Ельк.

Запрошуємо міста разом із своїми листами-клопотаннями щодо участі у спеціальній програмі ПАУСІ подавати кандидатуру на навчально-ознайомчий візит. Організатори очікують, що програма буде корисною для:

1) міського керівника, до кола посадових обов’язків якого входить вироблення та впровадження політики енергоменеджменту та енергозбереження у фонді бюджетних будівель міста;

2) спеціаліста, який або вже працює на посаді енергоменеджера, або подав заяву про працевлаштування на цій посаді (копія заяви з резолюцією голови, а також рішення міської влади про запровадження посади енергоменеджера та про оголошення конкурсу на заміщення вакансії мають бути додані).

Серед кандидатів на поїздку буде проведено конкурсний відбір.

Для участі у конкурсі претендентів на навчання слід надіслати

• коротке резюме кандидата.
• мотиваційний лист.
• рекомендація мера або заступника, який курує питання, пов’язані з енергозбереженням буде додатковою перевагою.

З огляду на стислі строки підготовки поїздки важливою технічною умовою для участі в конкурсі претендентів на поїздку у Польщу є наявність закордонного паспорту.

Відбір міст та спеціалістів буде завершено до кінця дня 2 вересня.

Фундація ПАУСІ покриває всі витрати, пов’язані з переїздом, проживанням та харчуванням учасників проекту. Фундація також надає запрошення для оформлення візи.

Учасники повинні або самостійно з’явитися 7-го вересня до Польського Консульства у м. Києві з метою подання документів на отримання візи, або передати повний комплект документів, згідно всіх вимог Польського Консульства у м.Києві, до офісу Фундації ПАУСІ до кінця дня 4-го вересня. Учасники самостійно покривають вартість медичного страхування.

Листи-клопотання щодо участі у проекті ПАУСІ „Сприяння впровадження енергоефективним технологіям в Україні”, а також резюме кандидатів та мотиваційні листи на навчання просимо надсилати електронною поштою до 31 серпня за адресою pauci@pauci.kiev.ua або факсом 044-425-92-95 і копію на адресу vitaly@zurnc.org.ua.

Впродовж дня вам надійде підтвердження про реєстрацію вашої заявки на конкурс. Якщо до кінця наступного робочого дня Ви не отримаєте підтвердження реєстрації заявки, прохання сконтактувати з офісом Фундації ПАУСІ за телефонами 044-425-92-58/59 – бо, найімовірніше, Ваша заявка не дійшла до організаторів. Переможців буде відібрано та повідомлено 2 вересня.

Автор : Ольга Галицька

Джерело : http://civicua.org/grants/view.html?q=1254047

Категорія: Конференції, семінари, тренінги | Переглядів: 685 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0