Головна » 2009 » Серпень » 26 » Гранти у сфері правосуддя
19:46
Гранти у сфері правосуддя
Американська асоціація юристів «Ініціатива з верховенства права в Україні» (ABA/ROLI-Україна), за фінансової підтримки Державного Департаменту США, Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань, оголошують конкурс на здобуття грантів на участь в проекті щодо громадського моніторингу судових засідань під час розгляду справ про торгівлю людьми (ст. 149 Кримінального Кодексу України) .
Метою конкурсу є підтримка проектів громадських організацій для їх участі у моніторингу судових засідань під час розгляду справ про торгівлю людьми.

Громадські організації мають здійснювати моніторинг судових засіданнях по розгляду справ про торгівлю людьми в судах наступних регіонів України:

-- Луганська область;
-- Херсонська область;
-- Житомирська область.

Всього буде відібрано 3 НУО для здійснення громадського моніторингу, представники яких будуть працювати за розробленою методикою та формами моніторингу і згідно із відповідними інструкціями. Територія фактичної діяльності організацій не обов’язково повинна співпадати із зазначеними областями (тобто, організація, яка працює відповідно до реєстраційних документів у Черкаській області може подавати проектну пропозицію на здійснення моніторингу в Луганській області).

При цьому заявники повинні обгрунтувати у заявці свою спроможність та досвід виконання проектів у географічно віддаленому регіоні. Прохання зауважити, що у процесі остаточного погодження підтриманих проектів можлива зміна області, де здійснюватиметься моніторинг судових засідань.

Представники відібраних для участі в проекті громадських організацій у другій половині жовтня 2009 року пройдуть тренінг із методики моніторингу, правових та процедурних питань, використання інструментарію збору даних, етичним нормам моніторингу.

Очікується наступна діяльність громадських організацій відповідно до даного проекту:

моніторинг судових засідань щодо прозорості та послідовності у прийнятті рішень,
проведення опитування учасників процесу (потерпілих, свідків, захисників),
аналіз сприйняття учасниками судового процесу,
аналіз ставлення до жертв торгівлі людьми і свідків злочинів та їхнього захисту,
аналіз судових протоколів та рішень,
аналіз випадків неналежного застосування відповідного законодавства та випадків, які свідчать про прогалини в законодавстві,
проведення юридичного аналізу норм матеріального та процесуального права,
розробка та публікація аналітичного звіту та рекомендацій щодо внесення змін в чинне законодавство та покращення практики його застосування.
Заявники мають відповідати таким ВИМОГАМ:

Організації повинні мати досвід роботи у сфері протидії торгівлі людьми чи правозахисній діяльності;
Перевага надаватиметься заявникам із досвідом виконання моніторингових проектів, та моніторингу судових засідань зокрема;
Мають досвід співпраці із органами судової влади;
Можуть залучити кваліфікований персонал до виконання проекту (до проекту мають включатися резюме основних виконавців проекту);
Заявники повинні бути зареєстрованими неприбутковими недержавними організаціями (гранти не будуть надаватися прибутковим організаціям, політичним партіям та фізичним особам).
Перевага надаватиметься проектам, які разом із пропозицією зможуть надати лист-підтримку про готовність відповідного судової установи співпрацювати з організацію-заявником у виконанні моніторингового проекту. Такі листи про підтримку також повинні бути перекладені англійською мовою.

БЮДЖЕТ:

Бюджет одного проекту може становити до 10 000 дол. США.

ТЕРМІН фінансування проекту – не більше 6 місяців; організації повинні розраховувати розпочати проект у листопаді 2009 року та завершити у квітні 2010 року.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ

Організації, які бажають взяти участь у конкурсі мають подати:

аплікаційну форму англійською мовою (1 примірник);
аплікаційну форму українською (російською) мовою (3 примірники);
резюме основних виконавців проекту (із перекладом англійською мовою);
копію свідоцтва про державну реєстрацію.
Із запитаннями щодо конкурсу звертатися до п. Владислава Курінного, за електронною адресою vkurinny@abaceeli.kiev.ua або за телефоном 044 459 01 50.

Аплікаційні форми додаються. При виникненні технічних проблем із завантаженням форм, їх можна отримати у п. Владислава Курінного.

ТЕРМІН ПОДАННЯ ЗАЯВОК: пакет документів повинен надійти в офіс ABA/ROLI-Україна до 24 вересня 2009 року

ABA/ROLI, вул. Горького 18, офіс 4, м. Київ 01004, з поміткою «На конкурс проектів»

УВАГА!

проектні пропозиції, що надійдуть після 17:00 24 вересня 2009 року, не розглядатимуться;
подані на конкурс матеріали не повертатимуться;
причини відмови у підтримці проекту не повідомляються та не обґрунтовуються;
результати конкурсу будуть повідомлені організаціям електронним повідомленням;
у випадку позитивного рішення щодо надання гранту ABA/ROLI-Україна залишає за собою право остаточного корегування разом із заявником запропонованого плану заходів та бюджету з метою найбільш ефективної реалізації проекту.

Контакти

Катерина Козлова
Американська асоціація юристів Ініціатива з верховенства права (ABA/ROLI)
katyakozlova@abaceeli.kiev.ua
т. 380 44 459-0150
http://www.abarol.org/
вул. Горького
18 офіс 4
м. Київ 01004
 Україна
 
 
Категорія: Гранти, фінансування | Переглядів: 719 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0