Головна » 2009 » Серпень » 28 » до 02.10.2009 - Відеоконкурс від ОБСЄ - "Taking part - ініціативи громадянського суспільства в країнах ОБСЄ"
21:58
до 02.10.2009 - Відеоконкурс від ОБСЄ - "Taking part - ініціативи громадянського суспільства в країнах ОБСЄ"
З нагоди двадцятої річниці падіння Берлінського муру та "Залізної завіси" Німецька місія при ОБСЄ за дружньої підтримки Головування Греції в ОБСЄ презентує відео-конкурс "Taking part - ініціативи громадянського суспільства в країнах ОБСЄ".
Конкурсні роботи покликані продемонструвати успішні приклади діяльності громадянського суспільства, участь відкрита для громадян 56 держав-учасниць ОБСЄ, у віці 18-30. Переможці отримають поїздку до Відня на 20-у річницю падіння Берлінського муру.
9 листопада 1989 року було зруйновано Берлінський мур - частину "Залізної завіси". Ця історична подія символізувала закінчення Холодної війни і появу цілісної та вільної Європи, закликаючи до нового початку. Політолог Владімір Тисманіну казав: "Дорога у 1989-1991 роки була підготовлена не дуже помітним, часто маргінальним, але надзвичайно важливим у довгостроковій перспективі, механізмом, що ми зараз називаємо громадянським суспільством".

Минуло вже двадцять років після історичних подій 1989 року, і ОБСЄ, як і раніше визнає важливу роль, яку відіграє громадянське суспільство в зміцненні стабільності, безпеки і поваги прав людини. Річниця являє собою чудову можливість замислитися про досягнення громадянського суспільства у всіх трьох вимірах безпеки - військово-політичному, економічному та екологічному, а також у людському.

ОБСЄ запрошує жителів 56 держав-учасниць ОБСЄ, особливо студентів, журналістів та представників громадянського суспільства взяти участь у відео-конкурсі.

Вимоги до робіт:
1) тривалість відео-матеріалів (або слайд-шоу зі звуковим супроводом) - не більше трьох хвилин.
2) мова - англійська або субтитри англійською
3) конкурсні роботи мають розкрити тему "Taking part - civil society initiatives in the OSCE area" і проілюструвати приклади дій громадянського суспільства в трьох вимірах безпеки ОБСЄ. Це можуть бути політичні, соціальні та освітні ініціативи неурядових організацій,інших груп та окремих громадян.

Учасникам пропонується представити своє відео за допомогою YouTube (http://www.youtube.com/).

Лінк, а також короткий опис змісту, повинні бути зазначені у формулярі учасника.

Заповнені формуляри слід надіслати на takingpart-2009@osce.org до 2 жовтня 2009 року.

Докладніше про умови на сайті ОБСЄ http://www.osce.org/item/39260.html
 
Категорія: ФОТОконкурси | Переглядів: 734 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0