Головна » 2009 » Серпень » 29 » Створено першу загальноєвропейську “гарячу лінію” для українських заробітчан
22:58
Створено першу загальноєвропейську “гарячу лінію” для українських заробітчан
17 серпня 2009 року, розпочала роботу перша загальноєвропейська "гаряча лінія" для українських заробітчан. Відтепер кожен українець, який перебуває за кордоном, зможе зателефонувати на визначений місцевий номер у країні свого перебування та отримати від спеціального кол-центру в Україні безкоштовну консультацію з питань трудової міграції, кризових ситуацій та цільових програм допомоги заробітчанам за кордоном.
Нова "гаряча лінія" матиме місцеві номери у дев’яти країнах Європи, де за статистикою працює найбільша кількість українських заробітчан: Польщі, Чехії, Росії, Угорщині, Греції, Португалії, Німеччині, Італії та Іспанії.
Консультації можна буде також отримати через сайт проекту ZAROBITCHАNY.ORG або через єдиний безкоштовний номер в Україні: 8-800-503-14-80.

"Для отримання допомоги з батьківщини українцям відтепер не потрібно платити за міжнародні дзвінки. "Гаряча лінія" не лише консультуватиме з юридичних питань, але й надаватиме інформацію стосовно інших програм цільової допомоги українським заробітчанам", - говорить виконавчий директор Фонду "Нові традиції" Олексій Сивак, - "Крім того, наш проект не спрямований на підтримку жодної політичної сили і не є передвиборчою акцією, а тому активно розвиватиметься, незалежно від політичної ситуації як до, так і після Нового року".

"Гаряча лінія" починає свою роботу одночасно із всеукраїнською кампанією соціальної реклами "Допомога там, де ти!". Кампанія, яка рекламуватиме послуги безкоштовної "гарячої лінії", також спрямована на подолання негативного ставлення суспільства до заробітчанства як соціального явища. "Працюючи за кордоном та інвестуючи зароблені гроші в українську економіку, заробітчани створюють вагому частку національного добробуту. Їхній внесок треба поважати і сприяти поверненню трудових мігрантів на батьківщину", - наголошує Олексій Сивак.

За словами керівників проекту, причиною започаткування ZAROBITCHАNY.ORG стала недостатня обізнаність громадян України, які виїжджають на заробітки за кордон, про свої права та юридичний статус у країні перебування. Основними проблемними моментами є правильне оформлення в’їзних документів, захист своїх економічних прав та отримання належного соціального захисту у країнах перебування. Результатом цього стають часті порушення норм імміграційного законодавства, велика кількість кримінальних справ, порушених проти українців, та численні депортації.

Проект "Заробітчани" здійснюється під егідою благодійного фонду "Нові традиції" з квітня 2009 року.

Фонд "Нові традиції" — некомерційна благодійна організація, яка підтримує різноманітні культурні, соціальні, медичні та освітні проекти. Окрім проекту "Заробітчани", Фонд надає всебічну підтримку міжнародному кінофестивалю "Молодість".

Детальніше про фонд на сторінці www.newtraditions.org.ua

Контакти

Проект ”Заробітчани”
http://zarobitchany.org/

Джерело: http://gurt.org.ua/news/recent/3707/

Категорія: Повідомлення | Переглядів: 635 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0