Головна » 2011 » Травень » 26 » 21 травня 2011 Маріуполь та Ліга "ДИПКОРПУС" святкували День Європи-2011. Тепер - вже одне з улюблених свят городян
14:18
21 травня 2011 Маріуполь та Ліга "ДИПКОРПУС" святкували День Європи-2011. Тепер - вже одне з улюблених свят городян
У 2010 році Маріуполь став епіцентром Всеукраїнського Дня Європи, зібравши рекордну кількість іноземних гостей - представників дипломатичного корпусу різного рівня. Гостей приємно вразив маріупольський розмах святкування і величезний інтерес городян до культури країн Європи.
Ця подія стала переламною і у відношенні маріупольців та влади міста до свята: без перебільшення, День Європи став рідним і очікуваним.
 
У Маріуполі, за традицією, заходи до Дня Європи починаються за кілька тижнів до всеукраїнського святкування. Це так названі "Маріупольські Євротижні" від Ліги політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС", які проводяться за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, посольств іноземних держав та Маріупольського державного університету. У 2011 найбільш яскравими подіями стали ювілейна 5-я Шкільна ЕвроОлімпіада (автор-організатор Ольга Гриценко (Ліга "ДИПКОРПУС") і турнір з інтелектуальної гри "Що? Де? Коли?" "Європа-ХХІ" (автор-організатр Світлана Доценко (Ліга "ДИПКОРПУС").

Переможцями Маріупольської ЕвроОлімпіади-2011 стали Іванченко Олександр, Давидчук Микола і Дериглазов Андрій, котрих, разом з іншими учасниками вшановували в Маріупольському державному університеті під час проведення згаданого інтелектуального турніру.
 

Інтелектуальний турнір "Європа-ХХІ" відкрився в сам День Європи - 21 травня 2001 і відбувся завдяки допомозі відомого в Маріуполі інтелектуала Ігоря Мірзаєва, який став і автором пакету із 45 ігрових питань, і чудовим ведучим турніру. У напруженій боротьбі 13-ти міських команд інтелектуалів перемогу здобув "Острів скарбів", за ними в турнірній таблиці розташувалися "Англійський клуб" і "Азооовсталь".  Знавців по завершенні турніру відзначили нагородами та чудовими сувенірами - промоційними матеріалами Маріуполя, люб'язно наданими Відділом інвестиційної політики та розвитку територій Департаменту економіки Маріупольської міської ради. Нагородження провів начальник сектору рекламної і виставкової діяльності - Костенко Олександр Олександрович.
 
У той же день на площі біля Міської сцени Маріуполя найактивніші молодіжні організації Маріуполя спільно з представниками міської влади та лідерами музичного руху підтримали традицію проведення Дня Європи в Маріуполі, організувавши Маріупольський ЕвроКвартал.
Всі гості свята поринули в європейський побут та культуру, навіть незважаючи на негоду, що двічі переривала свято зливою з градом.
Маріупольці познайомилися з 7-ю загальноприйнятими європейськими цінностями, брали участь у дебатах з їх актуальності для України, як держави, в якій знаходиться географічний центр Європи.
Гостям свята вперше в історії Маріуполя публічно презентували колекцію найдавніших легенд нашого міста! Зібрані по крупинках зі стародавніх літописів, вони розповідали вустами вуличних акторів про неймовірні події, які відбувалися, в Приазов'ї сотні років тому.
 

Найбільш творча молодь Маріуполя могла своїми руками зробити шедевр з кераміки, прикрасивши його неймовірними народними візерунками різних європейських країн під керівництвом досвідчених майстрів. Також маріупольці змогли проявити свої музичні здібності під час проведення «ЕВРОкараоке», виконуючи найвідоміші європейські хіти.
На найменших чекав конкурс малюнків на асфальті. На найсміливіших дорослих - боді/фейс арт: малюнки на тілі!
Тих, хто бачить сенс життя в русі, порадували:
- Майстер-клас з одного з найпопулярніших танців в Європі - фламенко;
- Фото-квест старовинними вуличками нашого міста;
- Дискотека в кінці вечора під найяскравіші треки європейських ді-джеїв;
- Виступи гуртів «TER.N» (Маріуполь), «KAIT» (Маріуполь) & група "ДОЩ" (Мелітополь).
Також для всіх гостей нашого міста і допитливих маріупольців, організатори підготували екскурсію по Старому Маріуполю.
Крім того, у програмі були заплановані вікторини, конкурси, консультації про можливості навчання, стажування та просто подорожей по Європі, багато подарунків та гарного настрою.
Ліга політологів-міжнародників "ДИПКОРПУС" традиційно презентувала Європейський Союз, особливу увагу в цьому році було приділено прекрасній країні Голландії, завдяки підтримці посольства Нідерландів. Крім того, від Ліги "ДИПКОРПУС" у програмі були боді-арт, вікторини "Дізнайся європейську особистість!", "Географічні чудеса Європи", флеш-вікторина "ЄвроКвіз".
 
 
Категорія: Новини Ліги "ДИПКОРПУС" | Переглядів: 2347 | Додав: dipcorpus | Рейтинг: 0.0/0